Profile cover photo
Profile photo
Musik og Teaterhøjskolen
7 followers
7 followers
About
Musik og Teaterhøjskolen's posts

Post has attachment
”Harikiri” set fra en teaterlærers synsvinkel

Fra torsdag d. 23. marts og frem til fredag d. 24. marts 2017 lavede to af elever fra teaterlinjen i samarbejde med 9 musikelever, en sangelev og en elev fra lydtekniklinjen et projekt, som vi under en samlet paraply lidt spøjst og måske unødvendigt formelt har døbt et Interdisciplinært Projekt.

Det betyder lidt mere jordnært, at flere af skolens linjer samarbejdede over 24 timer over et tema, lærerne havde valgt i forvejen. Temaet til denne gruppes samarbejde var ”Harikiri”, og målet var en teatralsk og musikalsk rejse ind i forfatteren og dramatikeren Yukio Mishimas univers med særlig fokus på hans novelle ”Patriotism”.

"Resultatet blev overraskende godt og sammenhængende. Alle var glade, stolte og berigede. Jeg vil med både de medvirkende elever og kollegaers bekræftelse klart anbefale en gentagelse".
Brian Lyrsholt
Teaterlærer

Photo

Post has attachment
Bodil Jørgensen - Totalt Udsolgt !

Den folkekære skuespiller Bodil Jørgensen holdt foredrag på Musik og Teaterhøjskolen i mandags. Ugen før var samtlige billetter revet væk.

Hun tog publikum med på en rejse gennem hendes barndom og opvæksten i Vejen; uddannelsen til skuespiller på trods af at hendes forældre gerne have set, at Bodil var blevet lærer; og til de mere dystre oplevelser i hendes liv senest den alvorlige ulykke på Fanø, som nær havde kostet hende livet.

Der var også plads til masser af humor og latter i løbet af foredraget. Bodil Jørgensen bragte bl.a. en af hendes ikoniske roller med på scenen i form af karakteren fra Rytteriets Dialektservice.

Et hjertevarmt og ærligt foredrag om livet og ansvaret for, at leve det liv, man nu engang er givet.

#højskole #musikogteaterhøjskolen #bodiljørgensen #skuespiller #teater
PhotoPhotoPhotoPhoto
29/03/2017
4 Photos - View album

Post has attachment
Battle of Bands - Konkurrence

Spiller du i et band? Har du lyst til at spille for et fedt publikum og vinde en demoindspilning når Musik og Teaterhøjskolen i Toftlund inviterer til Battle of Bands d. 22. april 2017?

Bands fra hele landet indsender demomateriale. En udvælgelseskomité bestående af kompetente musikere med international musikbraggrund fra Europa og USA vælger derefter 5 bands, der mødes og battler d. 22. april 2017 om titel, hovedpræmie og den eftertragtede publikumspris.

Hovedpræmien er en demoindspilning for dig og dit band i et professionelt lydstudie.
Publikumsprisen er et lækkert gavekort til musikbutikken 4SOUND til dig og dit band. Publikumsprisen går til det band der får flest publikumsstemmer i løbet af koncerten d. 22. april 2017. Så husk at tage alle vennerne med til et brag af en fest.

Sådan gør du
Send en ansøgning til vores dommerpanel på battleofbands@musikogteater.dk senest d. 31. marts 2017 kl. 12:00 med følgende informationer:

1: Demooptagelse
- Bandets eget originalmateriale
- Minimum smartphone kvalitet (både video og lyd) som m4a-fil 3-4 minutters varighed

2: Bandfoto

3: Tekst
- Pressemeddelelse 3-5 linjer
- Hvor længe bandet har eksisteret
- Bandmedlemmer (navn, instrument)

4: Kontaktoplysninger
- Dit navn
- Alder
- Mailadresse
- Telefonnummer

Dommerpanelet
Ved konkurrencen d. 22. april 2017 vil dit band blive bedømt af et dommerpanel bestående af professionelle musikere fra hele Danmark

#højskole #musikogteaterhøjskolen #musik #battleofbands
Photo

Post has attachment
Tværfaglighed i fokus
Med stor gå-på-mod kastede eleverne sig ud i vores store tværfaglige projekt 'Snedronningen'. På tværs af alle vores linjer blev eleverne opdelt i 4 grupper, som hver skulle komme med deres fortolkning af 1/4 af 'Snedronningen'. Stor kreativitet og engagement var nøgleordene efter visningerne.
#Musik og Teaterhøjskolen # M&T #højskole #teaterhøjskole
PhotoPhotoPhoto
17/03/2017
3 Photos - View album

Post has attachment
Rejsen går til New York Film Acadamy

Vores tidligere elev Cecilie Kiørbye Bertelsen fra efterårsholdet 2011 er kommet ind på New York Film Academy, og hun skal gå på den linje, der hedder Musical Theater 1 year conservator.

New York Film Academy har afdelinger mange steder i verden, hvor de underviser i filmskuespil, filmproduktion osv., men musicallinjen ligger kun i New York. Cecilie siger: ”det er en superfed skole, og jeg kommer til at blive undervist af skuespillere, der virkelig har gang i musicalkarrieren blandt andet på Broadway men også på West End i London".

Desuden har Cecilie oven i hatten også modtaget et Talent Based Legat Discount på kr. 50.000 til at hjælpe med at dække noget af betalingen af skolen, og som Cecilie siger "så er det bare vildt fedt":) og legatet blev givet på baggrund af min audition".

Vi er rigtig glade på Cecilies vegne og ønsker hende tillykke. Godt gået, Cecilie.

#musikogteaterhøjskolen #MOGT #musical
Photo

Post has attachment
Musik og Teaterhøjskolen i Toftlund fortsætter den store succes med fællesspisning på højskolen.

Vi inviterer alle til fællesspisning i samarbejde med Danmark Spiser Sammen tirsdag d. 25. april 2017

Spis sammen med højskolens elever. Mød unge fra hele landet og hele verden! Eleverne kommer fra samtlige landsdele i Danmark. Kom og mød andre mennesker fra lokalsamfundet og få en hyggelig aften sammen. Vi synger fra højskolesangbogen og nyder en lækker middag tilberedt af vores kreative køkkenchef.
Prisen er kr. 65,- pr. voksen og kr. 35,- pr. barn u. 12 år.
Tilmelding senest d. 18. april 2017 direkte til vores køkken på kokken@musikogteater.dk eller på telefon 23803707 alternativ 74830104.
Vi glæder os til at se dig!

Photo

Post has attachment
Skuespiller Bodil Jørgensen besøger Musik og Teaterhøjskolen mandag d. 27. marts 2017 kl. 19:30.

Bodil Jørgensen er en dansk skuespiller opvokset i Vejen. Hun er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 1990 og har medvirket i et utal af film så som ‘Idioterne’, ‘Hvidsten Gruppen’, ‘Mennesker bliver spist’ og mange flere.
Oplev Bodil Jørgensen fortælle åbenhjertigt om sit righoldige liv og karriere.
Om kærlighed og smertelige tab, og at blive mor i en sen alder. Om dramatiske begivenheder som passager i den store togulykke ved Sorø i 1988 og senest ulykken i forbindelse med filmoptagelse, der nær havde kostet hende livet.
Om højdepunkter på scenen på Det Kongelige Teater og i store film og TV-roller.
En spændende og hjertevarm fortælling med masser af humor fra en af tidens største kvindelige skuespiller.
Foredraget er i samarbejde med Toftlund Bibliotek.. Tilmelding skal ske på tlf. 74 92 98 09.
Photo

Post has attachment
Pressemeddelse:

Musik og Teaterhøjskolen i Toftlund er stolt af at kunne meddele at deres elev Juan Felipe Bayona Arce fra Mexico er blevet optaget som een ud af to personer til den prestigefyldte tonemester uddannelse på det klassiske musikkonservatorium i København. Han har studeret lydteknik ved lydteknikeren Ulrik Tjørnelund Bossen samt suppleret undervisning i klaver og hørelære og teori hos musikerne og musiklærerne på højskolen Tom Blancarte og Louise Dam Eckardt Jensen.
En tonemester er den person, som har ansvar for det produktionsmæssige og lydtekniske i forbindelse med en musikindspilning, men uddannelsen som tonemester kræver desuden, at man har kvalifikationer indenfor både den rytmiske og klassiske musik.
Der foregår et tæt samarbejde med Danmarks Radio, og Juan Felipe kan nu se frem til at studere og arbejde i Danmarks Radios gamle lokaler på Rosenørns Alle, hvor Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i dag har til huse.
Det er utrolig flot klaret at komme igennem nåleøjet, og Juan Felipe kan se frem til en spændende fremtid som tonemester i både ind- og udland.
#musikogteaterhøjskolen #musikogteater.dk #lydteknik
Photo

Post has attachment
MUSIK- OG TEATERHØJSKOLEN PÅ PLETTEN TIL ET UDSOLGT STAND-UP SHOW
Torsdag den 11. februar stod Mejeriets frivillige Crew igen for et fremragende arrangement nede i Musik- og Teaterhuset i Toftlund. Denne gang bød underholdningen på ingen ringere end den danske skuespiller og komiker, Andreas Bo.
Med høje forventninger og godt humør satte folk sig til rette i et total udsolgt kulturhus. Med plads til 300 personer var gode råd nu dyre, når der skulle sættes scene, lyd og lys op; antallet af de tilmeldte rundede nemlig 400 personer – det højeste antal nogensinde i Musik- og Teaterhusets historie! Det var dog intet problem for det superdygtige Mejeriets Crew, der i denne anledning havde fået assistance af en flok frivillige elever nede fra Musik- og Teaterhøjskolen.

Selve aftenen startede stærkt ud med et par selvskrevne numre fra bandet Smoke Signal. Bandet, Smoke Signal, er et nytopstartet band, som består af en flok musikelskende højskoleelever med den enormt talentfulde sangerinde, Belle, i førersædet. De havde fået æren af at levere opvarmningen til Andreas Bos one man show, hvilket var en opgave, de løste til perfektion!

Aftens hovedattraktion var dog Andreas Bo, der med sine utallige parodier på alverdens danske komikere og filmskuespillere hurtigt fik hele kulturhuset med sig. Andreas Bo kom godt fra start og formåede at holde energiniveauet højt lige til det sidste. Showet gik lige fra en parodi på hele Danmarks Kim Larsen til en sex parodi med Ole Thestrup, for så at slutte stabilt af med at mime Matador afsnit 7. Inddragelse af publikum var vigtigt, og også her var Andreas Bo sublim.

Så til dem, der ikke så Andreas Bos one man show, så har Toftlund nu en ambassadør i form af Villy Sleepvalley og en konge ved navn ”hans højhed”, prins Henrik.

Alt i alt en professionel og vellykket sceneopsætning.
TEKST - JENS BERNSTORFF VEJSNÆS
 BILLEDER - THOMAS TRIER.

#musikogteaterhøjskolen   #højskole   #AndreasBo  
Photo

Post has attachment
Lørdag d. 7. maj holder vi åbent hus som en del af højskolernes dag.

I løbet af dagen vil der være rig mulighed for at besøge vores 7 forskellige faglinjer inden for Musik, Sang, Elektronisk Musik, Lydteknik, Teater, Dans og NyCirkus.
Du har her mulighed for deltage i en workshop, tale med faglærerne, eleverne og se, hvad vi arbejder med på de forskellige linjer.

Tilmelding til workshop og åbent-hus-arrangement på vores hjemmeside www.musikogteater.dk


Wait while more posts are being loaded