Profile cover photo
Profile photo
Musik og Teaterhøjskolen
11 followers
11 followers
About
Posts

Post has attachment
Vores fantastiske danse- og nycirkus-elever viste højskolens flag og en masser farver ved årets Tønder Festival 2018 – en fantastisk oplevelse.

#musikogteaterhøjskolen #højskole #højskoleophold #tønderfestival #nycirkus #dans
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
12/09/2018
5 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Fra albatros til akkord
I mange år gik jeg og troede, at jeg skulle være professionel golfspiller.
Min mor og far arbejdede begge i Asserbo Golf Club. Min far var golftræner og min mor arbejdede i golfshoppen – og min storebror spiller selvfølgelig golf, ja faktisk spiller virkeligt mange i min familie golf. Min far var på landsholdet i 16 år, og min storbror er professionel golfspiller og spillede også på landsholdet.
Jeg begyndte også tidligt på golfspillet. Nød at spille med 4 af vennerne i klubben. Vi havde et supert kammeratskab, hvor vi konkurrerede på samme niveau, så jeg udviklede mit spil rigtigt meget i den periode, og ja, så var det selvfølgelig sjovt at spille og vinde over vennerne i klubben, det boostede selvtilliden.
Da jeg var omkring de 11 år begyndte jeg at spille juniorturneringer i klubben, og efterfølgende mødte jeg andre juniorer på andre golfbaner.
Jeg holdt en pause fra golfspillet i 2 år, hvor jeg spillede håndbold og foldbold, men jeg returnerede til golf, fordi jeg bedre kunne håndtere at tabe, hvis jeg ene og alene skulle stå til ansvar for det - ved fodbold/håndbold var det jo altid de andres skyld … jeg spillede jo fremragende [smil].
Da jeg var omkring 17 år begyndte jeg på divisionsturneringer. Jeg trænede rigtigt meget – virkeligt meget og spillede hver weekend.
Det var også i den periode, at jeg besluttede, at jeg skulle være professionel golfspiller.
Jeg savnede at komme ud og træne om vinteren. 3 år i træk tog min mor, bror og jeg til USA for at spille turneringer om vinteren. Det var skønt at komme derover og spille udendørs, når man i Danmark kun kunne spille i indoor-centre.
Det gik rigtigt godt for mig i slutningen af 2. G, og jeg havde fået fantastiske placeringer på ranglisterne. Desuden havde jeg lige fået en Top-Danmark-godkendelse, som betød, at jeg kunne have lovligt fravær fra skolen. Endvidere var jeg flyttet på idrætscollege i Ikast, så jeg bl.a. kunne få professionelle golftrænere og adgang til en masse gode faciliteter.
Men så fik jeg først en skade i håndledet og efterfølgende i ryggen. Tiden gik med fys-behandlinger, øvelser, scanninger osv. Jeg havde god tid og spillede en del guitar sammen med en af mine kammerater på colleget. Det fik mig til at glemme lidt, at jeg ikke kunne spille golf. Så jeg tilmeldte mig en musikskole, tænkte det ville være godt for mig.
Jeg afsluttede gymnasiet og måtte erkende, at jeg ikke kom til at spille golf på samme niveau igen. Jeg tænkte over, hvad jeg så skulle. Jeg var bl.a. lærervikar på min gamle folkeskole og underviste i musik. Så jeg tænkte: ”jeg skal noget med musik fremadrettet i mit liv”.
Jeg var klar over, at jeg ville skifte miljø - jeg har en idræts-familie-baggrund. Jeg tænkte mig, at det ville være super at begynde på en højskole, så kunne jeg ligesom ’snuse’ lidt til det musiske miljø og få afklaret mine muligheder. Jeg fandt Musik og Teaterhøjskolen på Google, bookede et besøg, kom og så højskolen og tilmeldte mig.
Jeg har helt afgjort fået blod på tanden i løbet af højskoleopholdet – jeg vil have en uddannelse inden for musik.
Joachim – elev på musiklinjen

[red.: albertros i golf betyder tre slag under par på et hul]
Photo
Add a comment...

Post has attachment
This Højskole is really amazing!

I started study here this January.

It was very impressive to see how people here improved their skills in very short period and got strong confidence. Also how people achieve their goal by working hard and supporting each other is very heartwarming.

I am studying electronic music here.
It was very big decision to come here from Japan.
Since I was very beginner of electronic music, I was a bit worried how much I can improve my skills by studying here only for half year.
But result is amazing! I have never expect this massive improvement.
It is even magical for me.

This is all because of amazing teachers and also my class mates here!
Without their help I could not be able to make music!!

Also nice thing about this Højskole is: you can also take classes from another lines as elective subjects.
You can try many things you have never experienced. It is super fun and inspiring!
All teachers has great teaching method, you will have very precious experience. All of them are super cool, friendly and helpful.

I just would like to say that I am very happy to be here and appreciate everyone in this Højskole.
I have learnt so many things here.

If you are thinking of study here I definitely recommend it!
I also decided to take one more semester here. So you might be my Højskole mate!

Eisaku from Japan, spring & autumn semester of 2018 (elektronisk musik)
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Fredag d. 6. april fik vi besøg af hele 7 bands fra det meste af Danmark, som konkurrerede om både dommernes og publikums opmærksomhed.

Det var et rigtig spændende og tæt løb, men det endte altså med at være Bristol Scale der stak af med publikumsprisen fra 4Sound Danmark og Yellow Honey Dew, der vandt dommernes hjerter efter en lang og hård votering.

Et kæmpe tillykke skal lyde herfra, og tak for en dejlig musikalsk aften.

Rikke Schlosser - koordinator af Battle of Bands
Musik og Teaterhøjskolen
Photo
Add a comment...

Post has attachment
”LIVET SKAL MÆRKES”. Vi har hermed fornøjelsen af, at invitere jer til at se vores moderne udgave af Et Vintereventyr af William Shakespeare.

Forestillingen er slutprojektet for eleverne på teaterlinjen på Musik og Teaterhøjskolen her i foråret 2018.

Et Vintereventyr, som er et af Shakespeares allersidste skuespil tager livtag med nogle af tilværelsens mørke og helt store udfordringer som jalousi og angsten for at blive forladt, men også med de kræfter der hører foråret og lyset til, spirende romancer, festligheder, musik, sang, dans og dejlig fjant og spas. Endelig handler skuespillet også om erkendelse, modning, eventyrlige mirakler og kærkomne forløsninger. Det er en aldrende Shakespeare vi møder med dette værk, en mester der varmt favner sin omverden med håbefuldhed og som hilser modstanden i livet velkommen som kilde til udvikling og forankring. ”AT BLIVE SIG SELV”.

Forestillingen tager ca. 2 timer samt en pause og er gratis. Vi drager på turne fra onsdag d. 6. juni og frem til fredag d. 8. juni. Og vil med stor fornøjelse spille forestillingen hos jer.
De bedste hilsener

Brian Lyrsholt. Instruktør og Teaterlærer
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Højskoler bliver tit nævnt i forbindelse med sabbatår. På højskoler er der tid og rum til fordybelse og afklaring omkring fremtiden. Mange unge søger et fælleskab, hvor venskab, oplevelser, nærvær og fordybelse er i centrum.

Få en Early-Bird-rabat på op til 15% hvis du tilmelder dig inden d. 15. april !

Sabbatår – trænger du til en pause i dit liv?

Du er måske gået direkte fra folkeskolen til en ungdomsuddannelse og har nu brug for et sabbatår til at tænke over dine fremtidsplaner på længere eller på kortere sigt. Eller måske har du en drøm om at leve af din store passion, men ved ikke lige om det er muligt, eller hvordan du skal gribe det an. Et højskoleophold hos os kan være en inspirationskilde til at tænke ’ud af boksen’ og blive inspireret til at søge din unikke vej i livet.

Er der et liv efter huen? – tag et sabbatår og bliv klogere

Fællesskab og samvær er vigtige elementer på vores højskole. Selvom der er et stort fokus på arbejdet på linjefagene, er der også plads til at fordybe sig i tværfaglige fællesprojekter, hvor samarbejde og fællesskabet er i højsædet. Vi tilbyder personlig og faglig udvikling i inspirerende omgivelser med kvalificerede og professionelle undervisere, som er klar til at dygtiggøre dig.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
So, last Friday we had intro-party for the new batch of students who joined us last Sunday 18th of February. :)
We had a blast with events from each BO-gruppe and funky tunes from our house band. :D
Welcome and let's keep up the fun times!

Elev Malene Blomgren

#musikogteaterhøjskolen #højskole #højskoleoplevelse #glemmerdetaldrig
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Så er der gang i den på nycirkus-linjen
I denne uge er Anders Skat Henningsen gæstelærer på vores nycirkus-linje.

Anders er uddannet på AFUK og Akademiet For Utæmmet Kreativitet, og han optræder med sine kunstner både i cirkus og på Bakken, når han ikke lægger vejen forbi vores højskole for at undervise i Chinese Pole.

#musikogteaterhøjskolen #nycirkus #højskoleophold #højskoleelev #chinesepole
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Dans på vores højskole har fået et helt frisk ’indspark’ her i foråret!

Vi har nemlig fået hele 5 nye danselærere på højskolen. Alle er medlem af kollektivet DANSEatelier; et sted og et arbejdsfællesskab hvor 11 dansere, koreografer, kollegaer og venner holder performance events, arbejder på egne projekter og kollektivt forsøger at skabe kontinuitet og stabilitet som freelancere.

Emilia Gasiorek arbejder som danser og koreograf i eget navn sammen med andre og for andre. Uddannet fra London Contemporary Dance School, med udveksling på Statens Scenekunstskole, har hun siden 2015 haft sin base i København.

Ingvild Bertelsen kommer fra Norge og flyttede til København for at studere dans og koreografi på Den Danske Scenekunstskole fra 2011-2015. Udover at hun har undervisningserfaring fra Dansehallerne i København, danser hun i egne og andres værker.

Meleat Fredriksson er danser og koreograf, uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i København.

Marlene Bonnesen blev færdiguddannet som danser og koreograf v. Den Danske Scenekunstskole i København 2011-2015.

Stine Frandsen arbejder som koreograf og danser, uddannet fra bachelor programmet Dance, Context, and Choreography på Inter-University Center for Dance Berlin (HZT), 2015.
Hendes arbejde tager udgangspunkt i kroppens sensoriske møde med rum, form, lyd og energi.

Læs deres biografier her: https://musikogteater.dk/linjefag/dans/

#musikogteaterhøjskolen #musikogteaterhoejskolen #MTH #dans #højskole #højskoleophold
Photo
Commenting is disabled for this post.

Post has attachment
Så er vi klar med endnu en omgang Battle of Bands. I foråret i år battlede hele 8 bands imod hinanden, og vi håber på at kunne gentage succesen, så tøv ikke og meld dit band til i dag!

OM KONKURRENCEN
Bands fra hele landet indsender demomateriale. En udvælgelseskomité bestående af kompetente musikere med international musikbaggrund fra Europa og USA vælger derefter 8-10 bands. der mødes og battler d. 6. april 2018 om titel, hovedpræmie og den eftertragtede publikumspris.

HVAD KAN VI VINDE?
En hovedpræmie: Demoindspilning i et professionelt lydstudie
Eller publikumspræmien: Et gavekort på 4.000 kr til 4Sound Danmark

HVORDAN DELTAGER VI?
Send følgende til battleofbands@musikogteater.dk senest d. 28. februar 2018:
1. DEMO-OPTAGELSE
- Bandets eget originalmateriale
- Minimum smartphone-kvalitet (både video og lyd), som m4a-fil af 3-4 minutters varighed.

2. BANDFOTO
- Må gerne være taget med smartphone

3. TEKST
- Pressemeddelelse 3-5 linjer
- Hvor længe har bandet eksisteret?
- Bandmedlemmer (navn + instrument)

4. KONTAKTPERSON
- Navn
- Alder
- Telefonnummer

#musikogteaterhøjskolen #musikogteaterhoejskolen #MTH #højskoleliv #musik #battleofbands #højskoleoplevelser
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded