Profile cover photo
Profile photo
yop rago
2 followers
2 followers
About
yop's posts

Post has attachment

Post has shared content
Baca dan Fahamilah 
KHALID IBRAHIM MANGSA ANWAR AL JABAR AL JUBURI SETERUSNYA?????

Kita masih lagi tidak lipa bagaimana pristiwa pemilihan parti PKR pada 2010 adalah suasana paling kotor sehingga berlaku penyelewengan undi dikatakan berlaku secara terbuka bagaimana kawasan jumlah pengundi tidak sama dengan kertas undi. Petugas JPP  yang dilantik hanya lapor melalui SMS atau atau telefon ke Ibu Pejabat PKR. 

Akibatnya, daripada pristiwa itu ramai ahli dan pemimpin PKR telah meninggalkan parti tersebut termaksuklah Zaid Ibrahim yang bertanding untuk jawatan Timbalan Presiden.

Melihat dari cara Anwar Al jabar ini menguruskan arti, kita percaya tidak banyak bezanya. Malah perkembangan semasa Anwar akan bertanding untuk melawan Azizah sendiri. Ketika mana keadaaan sekarang ini kita dapat lihat apakah tujuan sebenar Anwar untuk bertanding di Pilihan raya kecil di Dun Kajang??

Sedangkan tempat beliau di Permatang Pauh pun beliau tidak mengambil kisah ini kan pula untuk menambah satu lagi Dun untuk di jaga. Sedangkan perpatah Melayu ada berkata 'Jikalau tiada angin sedangkan  pokok boleh goyang'. Dari situ kita dapat melihat bahawa beliau ada muslihat tersendiri, yang mungkin kalau tidak dapat jadi PM pun tak apa, dapat jadi MB Selangor pun jadi lah.

Siapa yang tidak tahu yang mana Negeri Selangor adalah salah satu Negeri terkaya di Malaysia, oleh itu tidak salah lagi lah apa yang Anuar inginkan. Dalam Parti pun sudah berlawan untuk berebutkan jawatan, maka tidak hairan lah selepas ini Khalid Ibrahim yang akan menjadi magsa seterus Anuar Al Jabar Al Juburi. 

Apa yang pasti, percaturan Anuar langsung tidak  melibatkan Khalid Ibrahim. Kita melihat, satu-satunya mangsa yang hampir pasti dalam pemilihan PKR ini adalah Khalid Ibrahim.

Dimana akhirnya Khalid mungkin bakal mengalami nasib yang sama seperti Zaid Ibrahim akan terpaksa menerimah hakikat bahawa Parti PKR ini adalah milik Anuar anak beranak dan kroni mereka.

Ini tiadak hairankan kerana Khalid adalah orang piihan DAP, bukan PKR. Maka tidak hairanlah apabila portal seperti Malaysiakini dan Malaysia Insider dilihat cuba membela dan mengekalkan Khalid sebagai MB. Pemimpin DAP bagaimanapun, lebih berhati-hati untuk tidak meninjolka pendirian mereka mengenai personaliti di dalam PKR.
Photo
Photo
2014-04-08
2 Photos - View album

Post has attachment
speed for the future
Photo
Wait while more posts are being loaded