Profile

Scrapbook photo 1
Scrapbook photo 2
Scrapbook photo 3
Scrapbook photo 4
Scrapbook photo 5
Panoramio Skandinavia - Skandinavien
120 followers|5,873 views
AboutPostsPhotos
Story
Tagline
Stedet for relevant informasjon om Panoramio for Skandinavere på Google+
Introduction
Skandinavisk språklig (Norsk, Svenska og Dansk) Google+ side for Brukere av Panoramio.com. Fotonettstedet som lar deg vise bildene dine i Google Earth og Maps.
Startet av Panoramio forum moderator RoarX, 9.11.2011.
Min G+ profil
Min fotoside

Et skandinavisk Panoramio forum blir opprettet snart. Litt usikkert når.


Stream

 
Den offisielle Panoramio konkurransen blir avviklet
Dette skjer allerede fra 1te november. Nyheten kom i går og det er ikke lenger mulig å melde på bilder til konkurransen. Du kan derimot stemme på forrige måneds bidrag denne måneden slik som før.

Det er  flere årsaker til nedleggelsen.
* Det har vært en stadig lavere interesse for konkurransen, noe som har ført til at vinnerbildene har fått veldig få stemmer.
* Stadig flere har jukset ved å bruke stjålne bilder fra Internett. Noen av de har klart å vinne, men har siden mistet seieren.

Offisiell forum tråd: http://www.panoramio.com/forum/view/panoramio-group-__root__?place=topic%2Fpanoramio-questions-support%2FjIfGq-UuNkQ%2Fdiscussion

Du kan fortsatt kose deg med spill og leker i Games &  competitions forumet.

#panoramio  
1
1
Roar Bævre's profile photo
Add a comment...
 
Kanskje ikke helt Panoramio relatert, men nå kan også kartet over Sverige bli redigert gjennom Google Map maker. Velkommen etter kjære svensker ;)
 
Happy to share that Google Map Maker is welcoming mappers of Czech Republic, Hungary, Sweden, and Bosnia and Herzegovina to our ever-growing team of citizen cartographers. Learn more: http://goo.gl/NuKCB 

Kartlägg din värld med Google Map Maker.
Térképezze fel saját világát a Google Térképkészítővel.
Zmapujte svůj svět pomocí služby Google Map Maker.
Mapirajte svoj svijet s Google Map Makerom.
1
Add a comment...
 
Viktig melding for de som deltar i den offisielle foto konkurransen / tävlingen.
Fra nå av kan man ikke lenger vinne fysiske priser i den månedlige offisielle foto konkurransen på Panoramio.com. I stedet vinner man heder og ære, samt bred profilering av vinnerbildet, blant annet på Google Maps sine sosiale media kontoer (Google+ for eksempel).  Dette gjelder altså de bildene du sender til konkurransen denne måneden og fremover. Det er med andre ord ikke mulig å vinne et kamera lenger.

#panoramio #fotografering  

Her er den offisielle uttalelsen:
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Viktig!
Panoramio vil de de nærmeste dagene, i verste fall til fredag være under vedlikehold. I denne perioden kan man ikke forandre noe i Panoramio som for eksempel skrive en kommentar, laste opp bilder, forandre overskrifter osv.

Panoramio vil være tilgjengelig slik at man kan se på bilder som før, men man kan ikke forandre på noe.

Forum tråden: http://www.panoramio.com/forum/view/panoramio-group-__root__?place=msg%2Fpanoramio-questions-support%2F9RpFBA-eO70%2FCKYTCdpJvp0J

Bloggen:
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Hvis du har lyst til å spille et spill kan du nå prøve Panoramios G+ hangout spill. Man trenger ikke være medlem av Panoramio for å prøve dette ;). Følg lenken få å spille.
Man kan også starte spillet fra en hvilken som helst G+ hangout ved å klikke "add app", velg så "featured", velg så Panoramio Game.
1
Add a comment...
 
Nyhet
Du kan nå gi en +1 til bilder i Panoramio :))
1
Add a comment...
 
Har du lyst til å vinne et Sony NEX-7 kompakt system kamera, eller det vanntette kameraet Panasonic Lumix TS3/FT3? Da må du delta i den månedlige fotokonkurransen på Panoramio.com.
Siden med vinnere av tidligere konkurranser er nå bygd helt om. Ta en titt: http://www.panoramio.com/winners
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Panoramio har fått nytt design!!
Jeg har vert med å beta teste det nye designe nå en ukes tid. Det er fortsatt en del ting som må ordnes på.
Her er den offisielle blog posten: http://blog.panoramio.com/2013/08/a-beautiful-new-look-for-panoramio.html

Hvis du vil si din mening på Engelsk, gå til forumet: http://www.panoramio.com/forum/view/panoramio-group-__root__?place=topic%2Fpanoramio-questions-support%2FyJwNLtEdLTQ%2Fdiscussion

Eller du kan si din mening på et skandinavisk språk i kommentarfeltet under.
#panoramio #fotografi #scandinavia #skandinavien #bilder  
 ·  Translate
1
1
Roar Bævre's profile photo
Add a comment...
 
Panoramio har nå en ny og offisiell G+ side. Følg den for nyheter direkte fra Panoramios team.
1
賴誼遑's profile photo
Add a comment...
 
Stor nyhet
Du kan nå bruke Google Street view for å plassere bildene dine på kartet. Først må du plassere bildet på kartet via gamlemåten. Da kan man klikke på en knapp for å starte Google street view på dette stedet. Da kan du navigere rundt og plassere markøren på stedet der du tok bildet. Du kan også se hvor du plasserete andre bilder ved å se deg runt i Google street view.
Les mer i bloggen.
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Panoramio har fått en ny FAQ (ofte stilte spørsmål). Den er foreløbig bare på Engelsk. En Norsk utgave ble i en periode skrevet parallelt med den Engelske, men den Norske utgaven har siden blitt parkert. Den vil bli fullført senere. Den nye FAQen erstatter den første utgaven fra 2007 og er oppdatert med de siste nyhetene i Panoramio.
Her er den:
http://www.panoramio.com/forum/view/panoramio-group-__root__?place=topic%2Fpanoramio-questions-support%2F_hCSsh2_Aj8%2Fdiscussion
1
Add a comment...
 
Her kommer en liten oppdatering rundt den nye funksjonen "snap to place" som jeg skrev om i siste post.

Viktig informasjon I forbindelse med denne funksjonen har Panoramio begynt å sende ut store mengder automatiske forslag på "steds" plassering. Disse kan minne om vanlige forslag på geografisk plassering av bildet der fotografen sto, det er de ikke. De er forslag på markering av motivet for bildet. Dessverre har Panoramio teamet gjort en dårlig jobb med å gjøre forskjell på disse, og mange er forvirret og forbannet. Antallet sånne "forslag" irriterer mange, noen har fått mange hundre "forslag" på en dag.

Det er mange som klager på og ikke skjønner navnet på denne funksjonen. Det man gjør er å markere motivet til bildet ved å koble / linke det til en "Google placemark" / "sted" på kartet. Dette er punkter som kan sees i Google earth. Disse punktene kan være landemerker som er markert gjennom data som Google har kjøpt sammen med kartene og andre data. Noen er bedrifter og landemerker markert gjennom tjenesten Google Places. Andre er plassert gjennom redigeringer gjort i Google Map Maker (som ikke er tilgjengelig i Skandinavia enda). Kvaliteten på disse "stedene" varierer mye. Mange er feilplassert, enkelte til dels veldig mye. Det kan være flere "steder" for det samme landemerket, til og med på flere språk. Jeg anbefaler å velge den som ser mest "offisiell" ut. Ikke tenk for mye på den geografiske plasseringen, disse stedene kan flyttes senere.
Man må også merke seg at denne funksjonen er ikke ferdig utviklet, men vil bli jobbet med de neste ukene.
Skriv gjerne en kommentar om hva du synes om denne funksjonen, så kan jeg videreformidle dette til Panoramio teamet.
1
Add a comment...