Profile cover photo
Profile photo
Sylvia ter Wal
26 followers -
Ervaren no-nonsense P&O professional voor MKB ondernemers
Ervaren no-nonsense P&O professional voor MKB ondernemers

26 followers
About
Posts

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
* Verzuim door ziekte is procentueel hoger in de Noordelijke provincies.
* Een zieke medewerker kost de ondernemer écht per dag € 200 tot € 450, afhankelijk van het salaris en de verzekerde kosten (reken gerust uit wat dat per maand is...)
* Wanneer een conflict ontstaat door ziekte (onbegrip, vermoeden van misbruik) kun je er als ondernemer beter tussenuit stappen: je wilt hier niet 24/7 mee bezig zijn en dat gebeurt wel

>> De inzet van een derde kost geld. Dat klopt.

>> De besparing die we realiseren is echter vele malen groter dan de kosten.

>> De rust en duidelijkheid die wordt verkregen tussen beide partijen is goud waard.

* Maak jij de juiste keuze? <<<

Ondernemer en werkgever ben je met hart en ziel. En dat willen we zo houden. Toch?
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
HALLO ONDERNEMER!

Loopt het je alweer over de schoenen? Zet jezelf én je bedrijf op scherp!

Met frisse moed en een beetje hulp aan de slag. Zin in?
Add a comment...

Post has attachment
Personeelsmanagement moet geen stress geven
______________________________________________

Vakantie bijna voorbij?
Wil je ook na je vakantie de rust en vrijheid vasthouden?

Wat bezorgt jou stress? Wat maakt dat je met minder plezier weer aan het werk gaat? Ga op zoek naar je stresspunt en los het op!

Stress op het werk kan diverse oorzaken hebben. Het kan in de functie liggen, in de omgeving, in je eigen wensen en beleving of die van de ander. Bij een ondernemer is het vaak het personeelsmanagement. Dat is vaak tijdrovend en ingewikkeld.

Ken je het ouder-kind principe? Als je kind gelukkig is, ben jij dat als ouder ook en dat geeft rust en vrijheid. Hetzelfde geldt voor jou als ondernemer en je personeel.

Is personeelsmanagement niet jouw sterke punt en levert het stress op? Besteed het dan uit. Ik doe het graag voor je.

Sylvia ter Wal

http://www.pnoservicenoord.nl/no-nonsense-po-ondersteuner-voor-mkb-ondernemers/
Add a comment...

Personeelsmanagement hoeft niet ingewikkeld te zijn. Ik help je om het goed neer te zetten.
Add a comment...

Ontslag op staande voet - ondoordachte beslissing

Een werknemer die een contract heeft op basis waarvan 1 dag in de week bestemd is voor een opleiding heeft de boel belazerd. De werkgever komt er door toeval achter dat hij het merendeel van de studiedagen niet naar school is geweest.

De werkgever geeft direct aan de werknemer op staande voet te ontslaan. Dit gebeurt ± 1 maand voordat de looptijd van het contract wettelijk afloopt. De werknemer echter wil liever zelf ontslag nemen. Zij maken direct een document op om dit te bekrachtigen.

Hoewel het een prima deal lijkt, gaat het toch niet door. De werknemer bedenkt zich namelijk twee dagen later, waardoor het document niet langer geldig is.

Deze onvoldoende doordachte beslissing kost de werkgever de resterende tijd binnen de arbeidsovereenkomst nog loondoorbetaling en daar komen deels nog proceskosten en salaris voor de advocaat bij. De kantonrechter vond wel dat er grond was voor het ontslag op staande voet, de werkgever had dus achteraf gezien beter bij zijn standpunt kunnen blijven.
Add a comment...

Post has attachment
3 juli a.s.; meld je nu aan! Interactieve informatieavond Personeel en Organisatie; Ondernemer aan het woord; Meenemen: die ene vraag waar u antwoord op wil.

http://www.pnoservicenoord.nl/event/interactieve-informatieavond-personeel-en-organisatie/
Add a comment...

Post has attachment
In mijn beleving kan het nooit zo zijn dat een ‘regeling’ voorwaarde moet zijn voor het aannemen van deze categorie medewerkers, maar het zou jammer zijn als er geen gebruik van werd gemaakt…. Het kan je zomaar een waardevolle nieuwe medewerker opleveren!Kassa 2 gaat nu voor u open. U kunt uw werknemer alvast op de band zetten….

Het klinkt natuurlijk een beetje vreemd, maar dit is wel wat we doen. Afrekenen bij de kassa.

Ik ben niet naïef, ik weet heel goed dat het best lastig is om de minder goed bedeelde sollicitant toch een baan te geven. We doen het graag vanuit onze goede bedoelingen maar uiteindelijk heb je een bedrijf te runnen en levert het vaak niet voldoende rendement. En als er nou compensatie tegenover staat? Kan het dan ‘uit’?

Veel mensen (sollicitanten) op de arbeidsmarkt maken dankbaar gebruik van de voordelen die zij een mogelijke werkgever via de sociale regelingen kunnen bieden. Om zodoende net dat beetje voorsprong op die baan te hebben.

Maar er zijn nog veel bedrijven die het zich niet realiseren. En laten we eerlijk zijn: kosten besparen doen we natuurlijk graag! Het maakt soms net het verschil tussen wel of niet aannemen.

Op dit moment kennen we 4 categorieën en dus 4 regelingen.

1. Proefplaatsing voor ouderen of arbeidsgehandicapten

Een proefperiode van 2 maanden (maximaal) wanneer er twijfel is over de geschiktheid.

Voordeel: Nog geen verplichting en de sollicitant behoudt gedurende die periode zijn/haar uitkering.

Voorwaarde: intentie om een dienstverband van dezelfde (arbeids)omvang voor tenminste 6 maanden aan te gaan.

Meer informatie en aanvraag proefplaatsing >>>

2. Mobiliteitsbonus voor ouderen en arbeidsgehandicapten

Belastingmaatregel waarmee de werkgever het totaal aan SV premies mag verminderen met het bedrag van de mobiliteitsbonus.

Voordeel: De omvang van de arbeidsplaats bepaalt hoe hoog de korting wordt. Bij een fulltime dienstverband (38 uur) kan dat zelfs tot drie jaar lang een voordeel van € 7000 opleveren. Bij minder uren is de toekenning naar rato.

Voorwaarde: Kan worden toegekend bij sollicitanten van tenminste 56 jaar of een arbeidsgehandicapte. Er moet een doelgroepverklaring c.q. toekenningsbeschikking WIA of Wajong worden overhandigd die de werkzoekende zelf aanvraagt bij het UWV of de Gemeente. U regelt zelf de aanpassing voor de premieafdracht.

– mobiliteitsbonus bij ziekte of handicap

– mobiliteitsbonus voor 56-plussers

3. No risk polis voor arbeidsgehandicapte

Een no-risk polis gedurende de eerste 5 jaar van het dienstverband wanneer een werkgever iemand aanneemt met een arbeidshandicap of ziekte.

Voordeel: Wanneer de medewerker ziek wordt (ongeacht of dit gerelateerd is aan de handicap), compenseert het UWV een groot deel van de loonkosten.

Voorwaarde: Het is meer een risico, want voorwaarden zijn er niet. U heeft een hoger risico dat de werknemer uitvalt door ziekte.

Meer informatie over looncompensatie bij ziekte >>>

4. Loondispensatie bij een Wajong uitkering

Als werkgever van een medewerker met een Wajong uitkering betaalt u tijdelijk minder loon omdat de werknemer minder (aan) kan dan andere werknemers.

Voordeel: Het UWV beoordeelt de loonwaarde. Wanneer de loonwaarde onder het minimumloon ligt, krijgt u toestemming om de dispensatie toe te passen. UWV vult het loon van de werknemer aan.

Voorwaarde: De loondispensatie kan 6 maanden tot 5 jaar duren. Verlenging is mogelijk, maar uiteindelijk moet de werknemer hetzelfde gaan verdienen als andere werknemers.

Meer informatie over loondispensatie bij een Wajong uitkering >>>

P&O Service Noord-Nederland helpt de MKB ondernemer met personeel bij de opzet en uitvoering van de personele zaken

Informatie en contact: ga naar Gewoon GOED Personeelsmanagement
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded