Profile cover photo
Profile photo
Anyanyelvápolók Szövetsége
22 followers -
Célunk az anyanyelv- és magatartáskultúra terjesztése, ápolása.
Célunk az anyanyelv- és magatartáskultúra terjesztése, ápolása.

22 followers
About
Anyanyelvápolók Szövetsége's posts

Post has attachment
Azt hitted, nem bombázunk újabb helyesírási kvízzel? Tévedtél! Egybeírás, különírás, valamint a hozzájuk kapcsolódó fondorlatos kérdések. Kattints és teszteld ismét helyesírásodat! :)

Post has attachment
A Magyar Nyelv Múzeuma egyik állandó kiállításában színes házikók, tájnyelvi kifejezések, a magyar nyelv sokszínűsége mutatkozik meg. A magyar szó világa című tárlat azonban most búcsúzik a széphalmi birtoktól. A kiállításról, a legemlékezetesebb pillanatokról és a jövőről Nyiri Pétert, a múzeum megbízott vezetőjét kérdeztük.

Post has attachment
A Nyelvőrző mai adásában olyan nyelvi fórumokat mutattunk be, ahol még mindig zajlik nyelvművelés. A Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézete évtizedek óta foglalkozik nyelvi tanácsadással, tavaly pedig elindították ennek legkorszerűbb formáját is, a helyesiras.hu portált. A Nyelvőrzőből kimaradt részletekre és egyéb érdekességekre cikkünkben fény derül.

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
35 éve, 1979-ben jelent meg az Édes Anyanyelvünk első száma. Címét a Lőrincze Lajos vezette rádióműsorról kapta, ezzel is jelezve kapcsolódását a műsort jellemző emberközpontú nyelvműveléshez. Többek között erről is szól a most megjelent legújabb szám, íme ajánlónk: http://anyanyelvapolo.hu/35-eve-jelent-meg-az-elso-edes-anyanyelvunk/

Post has attachment
Az ifjúsági vezetőség a szövetség szakmai helyzetéről, az idei év elkövetkezendő programjairól, a határon túli szervezetekkel való kapcsolattartás formájáról, valamint az anyanyelvi programok terjesztésének lehetőségeiről tartott megbeszélést a hétvégén.
Wait while more posts are being loaded