Profile

Cover photo
Anyanyelvápolók Szövetsége
22 followers|61,490 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

 
Azt hitted, nem bombázunk újabb helyesírási kvízzel? Tévedtél! Egybeírás, különírás, valamint a hozzájuk kapcsolódó fondorlatos kérdések. Kattints és teszteld ismét helyesírásodat! :)
 ·  Translate
Egybe, külön, kötőjellel, illetve ezek kombinációja. Helyesírásunkat talán a szóösszetételek tekintetében a legnehezebb megérteni. Pedig van benne logika.
1
Add a comment...
 
35 éve, 1979-ben jelent meg az Édes Anyanyelvünk első száma. Címét a Lőrincze Lajos vezette rádióműsorról kapta, ezzel is jelezve kapcsolódását a műsort jellemző emberközpontú nyelvműveléshez. Többek között erről is szól a most megjelent legújabb szám, íme ajánlónk: http://anyanyelvapolo.hu/35-eve-jelent-meg-az-elso-edes-anyanyelvunk/
 ·  Translate
Megjelent az Édes Anyanyelvünk 2014. évi 1. száma. Az idén 35 éves lapban a szokásos rovatok mellett nyelvi érdekességekkel találkozhat az olvasó.
2
Add a comment...
 
A Magyar Nyelv Múzeuma egyik állandó kiállításában színes házikók, tájnyelvi kifejezések, a magyar nyelv sokszínűsége mutatkozik meg. A magyar szó világa című tárlat azonban most búcsúzik a széphalmi birtoktól. A kiállításról, a legemlékezetesebb pillanatokról és a jövőről Nyiri Pétert, a múzeum megbízott vezetőjét kérdeztük.
 ·  Translate
A Magyar Nyelv Múzeumától búcsúzik A magyar szó világa című állandó tárlat. A kiállításról Nyiri Pétert, a múzeum megbízott vezetőjét kérdeztük.
1
Add a comment...
 
A Nyelvőrző mai adásában olyan nyelvi fórumokat mutattunk be, ahol még mindig zajlik nyelvművelés. A Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézete évtizedek óta foglalkozik nyelvi tanácsadással, tavaly pedig elindították ennek legkorszerűbb formáját is, a helyesiras.hu portált. A Nyelvőrzőből kimaradt részletekre és egyéb érdekességekre cikkünkben fény derül.
 ·  Translate
Az MTA Nyelvtudományi Intézetének hagyományos nyelvi közönségszolgálata és legújabb fejlesztésük, a Helyesírási tanácsadó portál nyelvi kérdésekben segít.
1
Add a comment...
 
Az ifjúsági vezetőség a szövetség szakmai helyzetéről, az idei év elkövetkezendő programjairól, a határon túli szervezetekkel való kapcsolattartás formájáról, valamint az anyanyelvi programok terjesztésének lehetőségeiről tartott megbeszélést a hétvégén.
 ·  Translate
Megtartotta vezetőségi ülését a szövetség ifjúsági tagozata. A vezetőség a szövetség helyzetéről és az elkövetkezendő programokról tartott megbeszélést.
1
Add a comment...
Story
Tagline
Célunk az anyanyelv- és magatartáskultúra terjesztése, ápolása.
Introduction
Az Anyanyelvápolók Szövetségének célja anyanyelvünknek, szeretett és féltett nemzeti kincsünknek ápolása, és védelme a nyelv használói, a társadalom érdekében. Arra törekszik, hogy soraiba tömörítse mindazokat, akik felelősséget éreznek anyanyelvünk jelen állapotáért, helyes és kulturált használatáért, közéleti szerepének és jogának visszaállításáért. Kinyilvánítja azt a meggyőződését, hogy az anyanyelv kellő ismerete és igényes használata mindenfajta tudás megszerzésének és a társadalmi-szellemi megújulásnak nélkülözhetetlen feltétele.
Contact Information
Contact info
Phone
+36 1 317 3062
Email
Address
1053 Budapest, Károlyi utca 16.