Profile cover photo
Profile photo
Γ.Γ Kαταναλωτή
45 followers -
Χρήσιμες συμβουλές για τον Καταναλωτή
Χρήσιμες συμβουλές για τον Καταναλωτή

45 followers
About
Posts

Post has attachment
Ανάσα για τους υπερχρεωμένους καταναλωτές που θέλουν να ενταχθούν στο νόμο Κατσέλη, αλλά δεν προλαβαίνουν να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, δίνει η νέα ερμηνευτική εγκύκλιος αρ.133969/22.12.2015, καθώς ως τις 31.12.2015 μπορούν να καταθέσουν στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία ελλιπείς φακέλους δικαιολογητικών, κατοχυρώνοντας το δικαίωμά τους, να εξεταστεί η αίτηση με το ισχύον καθεστώς. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://www.efpolis.gr/el/library2.html?func=fileinfo&id=360 ‪#‎yperhewmenoi‬ ‪#‎υπερχρεωμένοι‬ ‪#‎καταναλωτές‬ ‪#‎νόμος_Κατσέλη‬ ‪#‎ν‬.3869/2010 ‪#‎υπερχρέωση‬ ‪#‎παράταση‬
Add a comment...

Post has attachment
Tα πακέτα διακοπών που αποτελούνται από πτήσεις, ξενοδοχεία ή/και ενοικίαση αυτοκινήτων και αγοράζονται διαδικτυακά σε μία συνολική τιμή ή μέσω συνδεδεμένων ιστοσελίδων, θα έχουν την ίδια προστασία με αυτά που αγοράζονται μέσω των ταξιδιωτικών πρακτορείων σύμφωνα με την οδηγία που υπερψήφισε το ΕΚ την Τρίτη.Η ενσωμάτωση της από τα κράτη μέλη πρέπει να λάβει χώρα μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2018, ενώ πρέπει να εφαρμόζεται από την 1η Ιουλίου 2018. Περισσότερες πληροφορίες για τους νέους κανόνες εδώ: http://www.europarl.europa.eu/news/el/news-room/20151022IPR98799/%CE%9D%CE%AD%CE%B1-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CF%89-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%8D%CE%BF%CF%85
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Λίγο πριν την έλευση του καλοκαιριού επισημαίνουμε κάποια πράγματα στους καταναλωτές λουόμενους για τη σωστή προστασία τους κάτω από τον ήλιο, με κύριο όπλο τη σωστή επιλογή αντιηλιακού: 
Οι πληροφορίες που δίνονται στις ετικέτες των αντηλιακών προϊόντων και οι οποίες έχουν καθοριστεί µε σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, µας βοηθούν στην επιλογή του κατάλληλου αντηλιακού προϊόντος, σύµφωνα και µε τις ανάγκες µας. Με βάσει τη σύσταση:
- Απαγορεύεται η αναγραφή στα αντηλιακά προϊόντα του ισχυρισµού sun block ή ολικής προστασίας, διότι κανένα αντηλιακό δε µπορεί να προσφέρει 100% προστασία (sun block).
- Οι περιγραφές χαµηλή, µεσαία, υψηλή προστασία πρέπει να αντιστοιχούν στους αναγραφόµενους δείκτες ηλιακής προστασίας (SPF-sun protection factor).
Τα αντηλιακά προϊόντα πρέπει να αναγράφουν στις ετικέτες τους τις επισηµάνσεις UV-A,UV-B, που δηλώνουν προστασία και από τα δύο είδη ακτινοβολίας, που είναι επικίνδυνοι παράγοντες για τον άνθρωπο.
Εκτός όμως από τη χρήση των αντηλιακών προϊόντων οι καταναλωτές πρέπει, επίσης:
Να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο τις ώρες 11πµ έως 3µµ.
- Να καλύπτονται µε καπέλο και γυαλιά ηλίου
- Να αποφεύγουν την έκθεση των µωρών και των παιδιών στον ήλιο.
- Να χρησιµοποιούν τα αντηλιακά προϊόντα σε επαρκή ποσότητα και σε συχνά διαστήµατα,ιδιαίτερα πριν και µετά το κολύµπι.
Επίσης να θυµούνται ότι:
- Το 90% της ηλιακής ακτινοβολίας µπορεί να διαπερνά τα σύννεφα
- Το νερό προσφέρει µικρή προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία
- Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία κατά τη διάρκεια της ηµέρας έχει σωρευτικό αποτέλεσµα.
Καλό καλοκαίρι και καλό (ευχόμαστε ηλιόλουστο) τριήμερο! #summer #καλοκαίρι #αντιηλιακό #protection #προστασία #ήλιος
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέδειξε την αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ως έναν από τους πιο προβληματικούς κλάδους για τους καταναλωτές. Η έρευνα είναι διαθέσιμη για ανάγνωση στον παρακάτω σύνδεσμο αλλά όλη η παρουσίαση είναι στα Αγγλικά. 
http://ec.europa.eu/consumers/consumer_evidence/market_studies/second_hand_cars/index_en.htm
Add a comment...

Post has attachment
Καινοτόμα εκπαιδευτική δράση για τη διαμόρφωση ενεργών Ευρωπαίων πολιτών του αύριο. Περισσότερα εδώ:
http://www.teachers4europe.gr/newsite/ #teachers4europe #europe #EU
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Εν όψει των γιορτών, μάθετε τα δικαιώματά σας και στις ηλεκτρονικές αγορές από καταστήματα που βρίσκονται σε άλλη χώρα μέλος της ΕΕ. Για περισσότερες πληροφορίες στα Ελληνικά, ακολουθείστε το σύνδεσμο:
http://europa.eu/youreurope/citizens/shopping/buy-sell-online/rights-e-commerce/index_el.htm #consumer_rights #holiday_shopping #ηλεκτρονικές_αγορές #διαδίκτυο
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Βρες τη φθηνότερη βενζίνη κοντά σου. Στείλε SMS ΔΩΡΕΑΝ στο 54151!
Τι είναι η υπηρεσία; Πρόκειται για υπηρεσία ενημέρωσης μέσω SMS για τα 3 πιο φτηνά σημεία πώλησης αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων στην περιοχή (δημοτικό διαμέρισμα) που σας ενδιαφέρει.
Πως λειτουργεί; Στέλνοντας SMS με την περιοχή που σας ενδιαφέρει στο 54151, έρχεται άμεσα στο κινητό σας απάντηση που περιέχει την τιμή της βενζίνης, το πρατήριο πώλησης καυσίμων, καθώς και τη διεύθυνση για κάθε ένα από τα 3 φθηνότερα σημεία πώλησης που εντοπίστηκαν στην περιοχή που δηλώσατε (πχ. Χαλάνδρι, Ηλιούπολη, Αιγάλεω).
Από πότε είναι σε ισχύ; Από Πέμπτη 12 Μαίου 2011 για όλη την Αττική και από αρχές Ιουλίου για την υπόλοιπη Ελλάδα (η ακριβής ημερομηνία ενεργοποίησης για την υπόλοιπη Ελλάδα θα ανακοινωθεί).
Ποιος μπορεί να κάνει χρήση της υπηρεσίας; Η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί αφιλοκερδώς από την εταιρία Upstream και παρέχεται δωρεάν από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone και Wind, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας κοινωνικής αλληλεγγύης για μείωση τιμών του ΥΠΑΑΝ. Συνεπώς η εφαρμογή απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των τριών εταιριών κινητής τηλεφωνίας.
Τι θα μου κοστίσει; Η αποστολή SMS στην υπηρεσία είναι χωρίς χρέωση (€0 ανά SMS)
Από που προέρχονται τα δεδομένα που χρησιμοποιεί η SMS υπηρεσία; Όλα τα στοιχεία παρέχονται από τον ιστότοπο www.fuelprices.gr της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου. 
Πόσο ενημερωμένες είναι οι πληροφορίες που θα λαμβάνω μέσω SMS; Η ενημέρωση των πληροφοριών της πλατφόρμας SMS γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Φρένο στις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές οχλήσεις προς οφειλέτες από δικηγορικές εταιρείες, βάζει η απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με την οποία αποφασίστηκε η προσθήκη στα πειθαρχικά παραπτώματα του Κώδικα Δεοντολογίας των Δικηγόρων, ώστε οσάκις δικηγόροι ή δικηγορικές εταιρίες διαπιστωθεί ότι ακολουθούν την πρακτική αυτή, να βρεθούν αντιμέτωποι με την βαρύτατη πειθαρχική διαδικασία του ΔΣΑ. Στην κατάκτηση αυτή, βοήθησε το πρώην αυτοτελές Τμήμα Μητρώου Εταιρειών Ενημέρωσης Οφειλετών της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, διαβιβάζοντας σωρεία σχετικών καταγγελιών στους κατά τόπους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας αχρεωστήτως, καταδεικνύοντας την έκταση του προβλήματος (τα δικηγορικά γραφεία είχαν εξαιρεθεί του ν.3758/09 που έθετε τους κανόνες συμπεριφοράς και λειτουργίας των Εταιριών Ενημέρωσης Οφειλετών). Διαβάστε περισσότερα στο από 14/11/14 δελτίο τύπου του ΔΣΑ: http://www.dsa.gr/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CF%83%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%C2%AB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD%C2%BB-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81
Add a comment...

Post has attachment
Με δελτίο τύπου ο ΕΦΕΤ, ανακαλεί συσκευασμένα γλυκά λόγω εμφάνισης μούχλας, δείτε συγκεκριμένα ποιά και ποιές πατρίδες, εδώ: http://www.efet.gr/portal/page/portal/efetnew/news/view_new?par_newID=1313
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded