Profile

Cover photo
Γ.Γ Kαταναλωτή
43 followers|34,554 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

 
Ανάσα για τους υπερχρεωμένους καταναλωτές που θέλουν να ενταχθούν στο νόμο Κατσέλη, αλλά δεν προλαβαίνουν να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, δίνει η νέα ερμηνευτική εγκύκλιος αρ.133969/22.12.2015, καθώς ως τις 31.12.2015 μπορούν να καταθέσουν στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία ελλιπείς φακέλους δικαιολογητικών, κατοχυρώνοντας το δικαίωμά τους, να εξεταστεί η αίτηση με το ισχύον καθεστώς. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://www.efpolis.gr/el/library2.html?func=fileinfo&id=360 ‪#‎yperhewmenoi‬ ‪#‎υπερχρεωμένοι‬ ‪#‎καταναλωτές‬ ‪#‎νόμος_Κατσέλη‬ ‪#‎ν‬.3869/2010 ‪#‎υπερχρέωση‬ ‪#‎παράταση‬
 ·  Translate
Ερμηνευτική Εγκύκλιος του Ν.3869/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει,σχετικά με την κατάθεση αιτήσεων και την ολοκλήρωση της κατάθεσης της αίτησης στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία.
1
emmanuel Omorebokhae's profile photo
 
Έχω ένα αρκετά υψηλό κεφάλαιο για να καλύψουν τις ανάγκες τους
δανείζουν Lease. Έχω προσφέρει δάνεια σε ένα πολύ ελκυστικό επιτόκιο 2% με
περίοδο αποπληρωμής από 1-20 ετών. Διαδικασία μου είναι πολύ
γρήγορη και αξιόπιστη.
Ανάγκες για δανεισμό χρημάτων μεταξύ ιδιωτών να αντιμετωπίσουν
οικονομικές δυσκολίες, δεν εξετάσουμε πιο π.μ. εδώ
να σας γνωρίσουμε αμέσως.
Αυτοί είναι τομείς στους οποίους θα μπορούσε να σας βοηθήσει:
- Οικονομικές Δάνειο
- Στεγαστικό Δάνειο
- Επενδύσεις Δάνειο
- Auto Δάνειο
- Σταθεροποίηση χρέους
- Εξαγορά της πίστωσης
- Προσωπικό δάνειο
Έτοιμο σπουδαστών και των ανέργων
Αυτά τα δάνεια είναι καλά ασφαλισμένα για μέγιστη ασφάλεια.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου απευθείας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου: geepeeloanfirm@gmail.com
 ·  Translate
Add a comment...
 
Λίγο πριν την έλευση του καλοκαιριού επισημαίνουμε κάποια πράγματα στους καταναλωτές λουόμενους για τη σωστή προστασία τους κάτω από τον ήλιο, με κύριο όπλο τη σωστή επιλογή αντιηλιακού: 
Οι πληροφορίες που δίνονται στις ετικέτες των αντηλιακών προϊόντων και οι οποίες έχουν καθοριστεί µε σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, µας βοηθούν στην επιλογή του κατάλληλου αντηλιακού προϊόντος, σύµφωνα και µε τις ανάγκες µας. Με βάσει τη σύσταση:
- Απαγορεύεται η αναγραφή στα αντηλιακά προϊόντα του ισχυρισµού sun block ή ολικής προστασίας, διότι κανένα αντηλιακό δε µπορεί να προσφέρει 100% προστασία (sun block).
- Οι περιγραφές χαµηλή, µεσαία, υψηλή προστασία πρέπει να αντιστοιχούν στους αναγραφόµενους δείκτες ηλιακής προστασίας (SPF-sun protection factor).
Τα αντηλιακά προϊόντα πρέπει να αναγράφουν στις ετικέτες τους τις επισηµάνσεις UV-A,UV-B, που δηλώνουν προστασία και από τα δύο είδη ακτινοβολίας, που είναι επικίνδυνοι παράγοντες για τον άνθρωπο.
Εκτός όμως από τη χρήση των αντηλιακών προϊόντων οι καταναλωτές πρέπει, επίσης:
Να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο τις ώρες 11πµ έως 3µµ.
- Να καλύπτονται µε καπέλο και γυαλιά ηλίου
- Να αποφεύγουν την έκθεση των µωρών και των παιδιών στον ήλιο.
- Να χρησιµοποιούν τα αντηλιακά προϊόντα σε επαρκή ποσότητα και σε συχνά διαστήµατα,ιδιαίτερα πριν και µετά το κολύµπι.
Επίσης να θυµούνται ότι:
- Το 90% της ηλιακής ακτινοβολίας µπορεί να διαπερνά τα σύννεφα
- Το νερό προσφέρει µικρή προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία
- Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία κατά τη διάρκεια της ηµέρας έχει σωρευτικό αποτέλεσµα.
Καλό καλοκαίρι και καλό (ευχόμαστε ηλιόλουστο) τριήμερο! #summer #καλοκαίρι #αντιηλιακό #protection #προστασία #ήλιος
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Καινοτόμα εκπαιδευτική δράση για τη διαμόρφωση ενεργών Ευρωπαίων πολιτών του αύριο. Περισσότερα εδώ:
http://www.teachers4europe.gr/newsite/ #teachers4europe #europe #EU
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Βρες τη φθηνότερη βενζίνη κοντά σου. Στείλε SMS ΔΩΡΕΑΝ στο 54151!
Τι είναι η υπηρεσία; Πρόκειται για υπηρεσία ενημέρωσης μέσω SMS για τα 3 πιο φτηνά σημεία πώλησης αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων στην περιοχή (δημοτικό διαμέρισμα) που σας ενδιαφέρει.
Πως λειτουργεί; Στέλνοντας SMS με την περιοχή που σας ενδιαφέρει στο 54151, έρχεται άμεσα στο κινητό σας απάντηση που περιέχει την τιμή της βενζίνης, το πρατήριο πώλησης καυσίμων, καθώς και τη διεύθυνση για κάθε ένα από τα 3 φθηνότερα σημεία πώλησης που εντοπίστηκαν στην περιοχή που δηλώσατε (πχ. Χαλάνδρι, Ηλιούπολη, Αιγάλεω).
Από πότε είναι σε ισχύ; Από Πέμπτη 12 Μαίου 2011 για όλη την Αττική και από αρχές Ιουλίου για την υπόλοιπη Ελλάδα (η ακριβής ημερομηνία ενεργοποίησης για την υπόλοιπη Ελλάδα θα ανακοινωθεί).
Ποιος μπορεί να κάνει χρήση της υπηρεσίας; Η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί αφιλοκερδώς από την εταιρία Upstream και παρέχεται δωρεάν από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone και Wind, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας κοινωνικής αλληλεγγύης για μείωση τιμών του ΥΠΑΑΝ. Συνεπώς η εφαρμογή απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των τριών εταιριών κινητής τηλεφωνίας.
Τι θα μου κοστίσει; Η αποστολή SMS στην υπηρεσία είναι χωρίς χρέωση (€0 ανά SMS)
Από που προέρχονται τα δεδομένα που χρησιμοποιεί η SMS υπηρεσία; Όλα τα στοιχεία παρέχονται από τον ιστότοπο www.fuelprices.gr της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου. 
Πόσο ενημερωμένες είναι οι πληροφορίες που θα λαμβάνω μέσω SMS; Η ενημέρωση των πληροφοριών της πλατφόρμας SMS γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα.
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Φρένο στις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές οχλήσεις προς οφειλέτες από δικηγορικές εταιρείες, βάζει η απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με την οποία αποφασίστηκε η προσθήκη στα πειθαρχικά παραπτώματα του Κώδικα Δεοντολογίας των Δικηγόρων, ώστε οσάκις δικηγόροι ή δικηγορικές εταιρίες διαπιστωθεί ότι ακολουθούν την πρακτική αυτή, να βρεθούν αντιμέτωποι με την βαρύτατη πειθαρχική διαδικασία του ΔΣΑ. Στην κατάκτηση αυτή, βοήθησε το πρώην αυτοτελές Τμήμα Μητρώου Εταιρειών Ενημέρωσης Οφειλετών της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, διαβιβάζοντας σωρεία σχετικών καταγγελιών στους κατά τόπους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας αχρεωστήτως, καταδεικνύοντας την έκταση του προβλήματος (τα δικηγορικά γραφεία είχαν εξαιρεθεί του ν.3758/09 που έθετε τους κανόνες συμπεριφοράς και λειτουργίας των Εταιριών Ενημέρωσης Οφειλετών). Διαβάστε περισσότερα στο από 14/11/14 δελτίο τύπου του ΔΣΑ: http://www.dsa.gr/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CF%83%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%C2%AB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD%C2%BB-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81
 ·  Translate
Ο επίσημος δικτυακός τόπος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ενημέρωση και ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους Δικηγόρους Μέλη του Συλλόγου.
1
Add a comment...
 
Επιβολή χρηματικών προστίμων συνολικού ύψους 281.000 € σε δεκαπέντε (15) επιχειρήσεις κατά το μήνα Οκτώβριο από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Διαβάστε τον αναλυτικό πίνακα με τις επιχειρήσεις σε βάρος των οποίων επιβλήθηκαν διοικητικές 
κυρώσεις με αναγραφή των παραβιαζόμενων διατάξεων, εδώ:
http://www.efpolis.gr/filesbase/1923_sitefile-11020.pdf #fines #consumer #policy_enforcement #prostima
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Tα πακέτα διακοπών που αποτελούνται από πτήσεις, ξενοδοχεία ή/και ενοικίαση αυτοκινήτων και αγοράζονται διαδικτυακά σε μία συνολική τιμή ή μέσω συνδεδεμένων ιστοσελίδων, θα έχουν την ίδια προστασία με αυτά που αγοράζονται μέσω των ταξιδιωτικών πρακτορείων σύμφωνα με την οδηγία που υπερψήφισε το ΕΚ την Τρίτη.Η ενσωμάτωση της από τα κράτη μέλη πρέπει να λάβει χώρα μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2018, ενώ πρέπει να εφαρμόζεται από την 1η Ιουλίου 2018. Περισσότερες πληροφορίες για τους νέους κανόνες εδώ: http://www.europarl.europa.eu/news/el/news-room/20151022IPR98799/%CE%9D%CE%AD%CE%B1-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CF%89-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%8D%CE%BF%CF%85
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέδειξε την αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ως έναν από τους πιο προβληματικούς κλάδους για τους καταναλωτές. Η έρευνα είναι διαθέσιμη για ανάγνωση στον παρακάτω σύνδεσμο αλλά όλη η παρουσίαση είναι στα Αγγλικά. 
http://ec.europa.eu/consumers/consumer_evidence/market_studies/second_hand_cars/index_en.htm
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Εν όψει των γιορτών, μάθετε τα δικαιώματά σας και στις ηλεκτρονικές αγορές από καταστήματα που βρίσκονται σε άλλη χώρα μέλος της ΕΕ. Για περισσότερες πληροφορίες στα Ελληνικά, ακολουθείστε το σύνδεσμο:
http://europa.eu/youreurope/citizens/shopping/buy-sell-online/rights-e-commerce/index_el.htm #consumer_rights #holiday_shopping #ηλεκτρονικές_αγορές #διαδίκτυο
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Με δελτίο τύπου ο ΕΦΕΤ, ανακαλεί συσκευασμένα γλυκά λόγω εμφάνισης μούχλας, δείτε συγκεκριμένα ποιά και ποιές πατρίδες, εδώ: http://www.efet.gr/portal/page/portal/efetnew/news/view_new?par_newID=1313
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Αγόρασα ένα πλυντήριο το οποίο μέσα στον χρόνο της εγγύησης παρουσίασε πρόβλημα. Πρέπει να επιβαρυνθώ με έξοδα επίσκεψης του τεχνικού;
Τα έξοδα επίσκεψης του τεχνικού, σε περίπτωση διαπίστωσης βλάβης καθώς και η επισκευή του προϊόντος καλύπτονται από την εγγύηση. #εγγυήσεις #βλάβη #τεχνική_βοήθεια 
 ·  Translate
1
Add a comment...
Story
Tagline
Χρήσιμες συμβουλές για τον Καταναλωτή
Introduction

Βασικός σκοπός και καθήκον της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή είναι:

1. Να εισηγείται την χάραξη και την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της προστασίας του καταναλωτή και

2. Να μεριμνά για τον έλεγχο της εφαρμογής της νομοθεσίας που αφορά την προστασία του καταναλωτή και να φροντίζει για τα συμφέροντα των καταναλωτών εν γένει και ιδίως για:

α) την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών,

β) τα οικονομικά τους συμφέροντα,

γ) την οργάνωση τους σε ενώσεις καταναλωτών,

δ) το δικαίωμα ακρόασής τους σε θέματα που τους αφορούν και

ε) την πληροφόρηση και επιμόρφωση τους σε καταναλωτικά θέματα.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή επίσης επιλαμβάνεται των προβλημάτων που οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν στις συναλλαγές τους τόσο με τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα όσο και με τις επιχειρήσεις οποιασδήποτε μορφής του δημόσιου τομέα και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μετά την ενσωμάτωση, το 2012, της πρώην Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς στη ΓΓΚ, στα καθήκοντα  της τελευταίας προστέθηκε και η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς προς όφελος των επιχειρήσεων και των καταναλωτών και ιδίως

  • η μελέτη του επιπέδου και του τρόπου διαμόρφωσης τιμών των προϊόντων και υπηρεσιών,
  • η διενέργεια πάσης φύσεως ελέγχων, ερευνών και τιμοληψιών σε κάθε στάδιο παραγωγής και εμπορίας προϊόντων και υπηρεσιών,
  • η ανάπτυξη του εμπορίου,
  • η άρση περιορισμών και εξάλειψη καταχρηστικών πρακτικών σε όλα τα στάδια της παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας αγαθών και υπηρεσιών, καθώς και
  • η παρακολούθηση των συνθηκών ανταγωνισμού που επικρατούν στην αγορά.
Contact Information
Contact info
Phone
1520
Email
Fax
210 38 29 640, 210 33 02 708, 210 38 43 549
Address
Πλ. Κάνιγγος, 10181, Αθήνα