Profile cover photo
Profile photo
Adilah Manaf
402 followers -
Rahsia Kebaikan Vitamin Semulajadi. Penyelesaian Kepada Gaya Hidup Moden.
Rahsia Kebaikan Vitamin Semulajadi. Penyelesaian Kepada Gaya Hidup Moden.

402 followers
About
Posts

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Kita memerlukan lebih banyak masa untuk memastikan luka betul-betul pulih berbanding dengan luka bersalin normal.

Ingat! Normal atau cesarean tak penting. Yang penting semuanya selamat. 

Berikut adalah 5 tips untuk luka ceasarean cepat sembuh supaya kita boleh bergerak aktif dengan si manja!

Read more http://www.celikvitamin.com/blog/5-tips-luka-pembedahan-cesarean-cepat-sembuh/
Add a comment...

Post has attachment
Penyakit hati berlemak atau fatty liver adalah satu lagi penyakit yang berkait rapat dengan diabetes dan obesiti. Dua penyakit yang sangat sinonim dengan rakyat Malaysia.

Masyarakat kita pada hari ini, kurang didedahkan tentang penyakit hati. Walhal, jika hati telah rosak, maka banyak fungsi badan akan terjejas.

Read more http://www.celikvitamin.com/blog/rawatan-efektif-untuk-penyakit-hati-berlemak-atau-fatty-liver/
Add a comment...

Post has attachment
Saat melahirkan anak adalah pengalaman yang paling bermakna bagi seorang ibu. Pastinya para ibu tak sabar-sabar ingin melihat wajah bayi yang mendiam dalam perut selama 9 bulan lalu. Alhamdulillah.

Namun, proses berpantang selepas bersalin adalah agak mencabar terutamanya bagi ibu-ibu yang melahirkan anak dengan kaedah pembedahan atau cesarean(C-sect).

Read more http://www.celikvitamin.com/
Add a comment...

Post has attachment
Ramai orang di luar sana mungkin tertanya-tanya, "Apa yang bagusnya Shaklee ni?" Atau "Apa Kehebatan Shaklee Yang takde pada syarikat lain?".

Nah! Jom ikuti kisah Kenapa Orang Suka Sangat Shaklee A.K.A Glamourous Glitter Glitter Gittew.

Bukan nak masuk bakul, angkat sendiri tetapi just stating the facts. Hikhikhik.

http://bit.ly/1mHlmkK
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Ramai yang selalu tertanya-tanya soalan-soalan seperti berikut:

1) Kalau dah jogging 10km setiap hari kena makan vitamin lagi ke?
2) Kalau masih muda dan sihat ni patut ke makan vitamin?
3) Err… bukan ke vitamin ni untuk orang yang dah sakit ke?
4) Hari2 makan sayur/buah 2 mangkuk pun kena makan vitamin juga ke?
5) Perlu ke makan vitamin ini?

Ini adalah antara soalan cepu cemas yang selalu ditanya.

Sebenarnya ini bukanlah soalan provokasi TAPI kebanyakan orang nak tahu sebab kenapa mereka perlu ambil vitamin.

Kalau takde sebab kenapa nak makan. Ye tak? 

Read more http://www.celikvitamin.com/blog/perlukah-makan-vitamin-atau-supplemen-untuk-tubuh-sihat/
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded