Profile cover photo
Profile photo
Heilbron Assurantiën
4 followers
4 followers
About
Heilbron Assurantiën's posts

Post has attachment

Post has attachment

De verantwoordelijke werknemer! 

"Ik wil de beste van de wereld worden"! 

Twee donkere ogen kijken mij doordringend en zelfverzekerd aan. Een jongen van 12, speler van de D1 van FC Utrecht  zit tegenover mij. Zijn ouders richten hun blik vragend op mij. "Nu hoort u het zelf, wat moeten wij hiermee aan"? lijken ze te denken. Ik zou natuurlijk een pedagogisch verantwoord antwoord moeten geven en die knul meer realiteitszin moeten bijbrengen. Maar ik merk dat ik het in dit geval prachtig vind. Die passie en ambitie.... 

Afgelopen week keek ik naar een uitzending van Zembla. Daar waar in de vorige afleveringen de verzuimbureaus ervan langs kregen, werd nu de verzekeraars verweten dat zij voor doktertje spelen. De privacy van de werknemer werd te vuur en te zwaard verdedigd en de bedrijfsarts werd door een bedrijfsartsorganisatie, niet zonder eigenbelang naar mijn idee, opgevoerd als belangrijkste verantwoordelijke in het verzuimproces. Terug naar de tijden van het GAK en 1 miljoen arbeidsongeschikten... 

Vooropgesteld, verzekeraars dienen zich te houden aan de wetgeving en daar waar regels overtreden worden, moet dit worden bestraft. Ook vind ik dat werknemers beschermd moeten worden. 
Maar wie beschermt de ondernemer? Met de nieuwe wet BEZAVA heeft de overheid een nieuwe bezuinigingsmatregel ingevoerd waarvan de kosten op de ondernemer worden afgewenteld. En waarom wordt er eigenlijk zo krampachtig gedaan over de privacy en de medische informatie van werknemers? Het gros van de werknemers facebookt zijn of haar volledige medische dossier, inclusief details en voetnoten de wereld in of laat zich op TV uitgebreid volgen tijdens een martelende afvalrace of bij financiële problemen. En laten we de feiten ook niet vergeten, onderzoek wijst uit dat slechts 20% van het ziekteverzuim werk gerelateerd is. 70% Van de werknemers zegt op zoek te willen naar een andere baan en maar liefst 70% van het verzuim blijkt lifestyle-gerelateerd te zijn. Naar mijn idee is verzuim en gezondheid een verantwoordelijkheid van werkgever en werknemer samen. 

In de voetbalwereld is het overigens geen enkel probleem om te communiceren over ziekte en blessures. De knie van Ruud van Nistelrooy, de hamstring van Arjen Robben. Via dagelijkse updates in de media werden wij op de hoogte gehouden. Spelers willen dolgraag spelen. En als dit door ziekte of blessure niet lukt dan zorgt de speler met de technische staf en ondersteuning van de medische staf ervoor dat hij snel en duurzaam kan herstellen. Waarom zou je deze vergelijking niet kunnen doortrekken naar het bedrijfsleven? Een werkgever wil succesvol zijn, een werknemer wil graag werken en neemt de verantwoordelijkheid voor zijn eigen toekomst. En wanneer dit door ziekte niet lukt, maakt de werkgever samen met de werknemer afspraken over de re-integratie waarbij zij zich laten bijstaan door hun eigen medische staf bestaande uit casemanager die het proces begeleidt,  een arts die medisch inhoudelijke adviezen geeft (en hier zorgvuldig mee omgaat) en specialisten die de werknemer kunnen begeleiden wanneer er sprake is van lichamelijke of psychische problemen.   

Samen werken aan snel en duurzaam herstel. De Verzuimeconoom wil graag uw team zijn! 

En trouwens, uw werknemer hoeft niet zo ambitieus te zijn als het talentje bij FC Utrecht. Plezier in het werk is meer dan voldoende! 

  
Henrich Leenders 
Wait while more posts are being loaded