Profile cover photo
Profile photo
Rischi Nor Faes RNF
2 followers -
emo, smart, never give up
emo, smart, never give up

2 followers
About
Rischi Nor Faes's posts

Post has attachment
Empangan Talang Negeri Sembilan
Menjelajah sekitar Negeri Sembilan.,.  dibawa leh membe,., Di negeri sembilan, terdapat satu empangan yang dinamakan empangan talang,.,Iannya terletak di kawasan Ulu Bendul.  Empangan ini sangat besar dan sungguh mengujakan pemancing,.,  Untuk sampai ke emp...

Post has attachment
Penantian
Dalam hidup ini,, kadang-kadang kita terfikir,, berbaloi atau
tidak penantian yang kita buat,,., Walau segala usaha yang telah
dicurahkan,.,berbaloi kah pulangan yang kita terima..... Kini ku sedar,,berbaloi atau tidak itu bergantung pada diri kita
sendiri....

Post has attachment
Lesen P Toman
Biar gambar menerangkan segalanya,..,., haha Lesen da full da ni kiranya,., aritu dpt yang kecikk,, ni yg besar la jgk,., takpe,,nanti target lagi besar,., Rod : Rapala Shadow Blade 6'6" Reel ; Banax vesta Gear Ratio ;    6.2:1 Line : Braided 20lb lb,  Lead...

Post has attachment
save my tomannnnn
Toman tertelan batu kecil la plakkk,.,  aduhh,., sok kne tuka batu besar ni biar tak tertelan,.,  masa kejar ikan-ikan kecil,,boleh pulak termakan batu kecil.,.,ishhhh,.,,.   Mintak2 dia muntah kan cepat,., Batu tu kena tuka yang besar la cmni,.,  takpun ta...

Post has attachment
Anak toman hihi new setup
Da nak masuk hari ketiga,.,  kedua-dua ekor anak toman ini masih bertenaga dan cergas,.,diharap dapat mencapai saiz monster.  Perhatian,gambar dibawah langsung tidak diedit,,all natural,perfect timing Walaupun hanya storage box yang agak besar,,, ianya memb...

Post has attachment
Toman pertamaaa
Haha,., kini dari sungai ke tasik air keruh pula.. Sibuk mengejar mama toman,,cast punya cast, dapat anak toman je 2 ekor,.,4 jam Kini dalam jagaan untuk dibiarkan besar,.,.da masuk hari kedua,.,  InsyAllah akan dijaga sampai jadi monster fish,.,  boleh bes...

Post has attachment
Rezeki Awal Pagi
Setelah sekian lama,.  kemarau haruan akhirnya berakhir... Bermula seawal jam 7.30 pagi untuk bersiap., Tiba di tempatnya jam 8.30 pagi.,,,casting selama 1jam setengah,.,  dapatla haruan seekor,.,  Bergantung pada tempat,., seekor itupun dikira bertuah,, ha...

Post has attachment
Crankbait vs JF
Seteah beberapa lama casting menggunakan jumping frog,  tiada hasil.  Saya mencuba nasib untuk menggunakan crankbait ini.  Penggunaan crankbait amat berisiko kerana kebarangkaliannya untuk tersangkut di rumpai atau semak samun amat tinggi.  Namun, risiko ha...

Post has attachment
Fish & Nature
Had all your gears set up.  Physically and mentally prepared. Waved your fishing rod just to be sure all set.  Start casting...                A few hours of casting and travelling.....         No fishes caught... I think all of the fishing rod owners have ...

Post has attachment
My Fishing Triumph~so far~(Top 5)
(5) IKAN TENGAS (4) IKAN KELI (3) KURA-KURA (2) IKAN TILAPIA (1) IKAN HARUAN
Wait while more posts are being loaded