Profile cover photo
Profile photo
Flor Vandekerckhove
751 followers -
Maar als ik dat nu graag doe, in de marge morrelen!
Maar als ik dat nu graag doe, in de marge morrelen!

751 followers
About
Flor's posts

Post has attachment
Wat dacht je van deze? '‘De winter spreidt sneeuw op de daken, op den grond, om de weinige planten die in het voorjaar weer op de duinen moeten ontschieten; maar het verzorgen van den arme laat God aan de rijke over; het is hij die de naakte lidmaten van vrouwen, kinderen en grijsaards, door verwarmende kleeding, dekken moet.’

Post has attachment
Leren schrijven, het is iets wat je levenslang bezighoudt. En de confrontatie aangaan met figuren die problemen hebben met je manier van schrijven, ook dat blijft duren…

Post has attachment
Een literator durf ik mezelf niet noemen, een letterkundige evenmin, maar ik kan wel verhalen vertellen. Ben ik een verre nazaat van de vertellers, een soort literatoren dat uit de mode lijkt te zijn?

Post has attachment
Het contact met andere milieus is verrijkend. Je leert er andere waarden kennen, andere zeden en gewoonten. Wanneer je erin slaagt dat andere in je eigen leven binnen te brengen dan komt daar iets nieuws uit voort. Of je wordt ontslagen, dat kan ook.

Post has attachment
Toen ik die dag het telefoontje uit Roeselare kreeg had het regionale weekblad De Zeewacht al 162 keer mijn column gepubliceerd. Die heette Lapkoes, naar een vissersgerecht, want het ging daarin telkens over de visserij. De 163ste tekst werd door de nieuwsmanager evenwel gecensureerd. Waardoor er definitief een einde kwam aan het bestaan van deze veelgelezen rubriek.
Wat kan ik daartegen ondernemen? Wel, ik kan het gecensureerde verhaal hier zelf publiceren. Met waarschuwing!

Post has attachment
Ik had dit stuk daarjuist alreeds gepost, maar de blog produceerde tegelijk daarmee een technisch mankement. Ik heb het stuk moeten verwijderen en het opnieuw plaatsen.

Post has attachment
De auto was me eerder al opgevallen. En sindsdien blijft hij mijn oog passeren. Ik heb geprobeerd uit te vissen hoe dat komt en ja, ik heb deze prangende kwestie uiteindelijk ook weten te beslechten.

Post has attachment
Pink Floyd is zowel de naam van een rockgroep als van een garnaal. En beide hebben enige betekenis in mijn leven gehad.

Post has attachment
In een reeks zeer korte verhalen heb ik mijn relatie met de nacht onderzocht. Ik heb me daarbij laten leiden door meesterwerken uit de beeldende kunsten. Die reeks is inmiddels afgesloten. ik blijf hier nog met een schilderij achter dat niets met dat nachtonderzoek te maken heeft, maar waarover ik wel iets wil zeggen.

Post has attachment
Ik heb een ietwat bijzondere relatie met de nacht. In een reeks zeer korte verhalen, waarvan ik hier het vijfde post, onderzoek ik die relatie. In deze reeks laat ik me normaliter leiden door meesterwerken uit de beeldende kunsten, maar terwijl ik daartoe het internet afspeurde viel mij oog op dit beeld dat wel Painting 02 heet, maar toch niet echt een schilderij is. Painting 02 is een beeld uit de wereld van de games, meer bepaald uit het online spel Mafia II. Geen echt schilderij dus, maar toch te mooi om het te laten liggen.
Wait while more posts are being loaded