Profile cover photo
Profile photo
Walter Swaenepoel
363 followers
363 followers
About
Walter's posts

Post has attachment
Animated Photo

Post has shared content
Dit kan wel eens handig zijn! 

+Samsung Belgium Wat nu? Galaxy S3 hard reset om freeze te verhelpen en nu al freeze tijdens instellen. Toestel op launch event BXL gekocht!

Post has shared content
Zin in een aan huis geleverd ontbijt voor moederdag?
Op zondag 12 mei is het Moederdag. Vind jij het ook elk jaar een moeilijke opgave om een verrassend cadeau te zoeken voor jouw mama? Dit jaar zal Jong VLD Affligem jullie daarbij helpen. Wij verkopen namelijk ontbijtmanden die we op Moederdag bij jou thuis komen leveren!

Je kan kiezen uit twee verschillende opties, voor 2 personen of voor 4 personen. Elke ontbijtmand zal voorzien zijn van ontbijtkoeken, pistolets, beleg, yoghurt, fruitsap, een fles cava,… En natuurlijk ook een kleine attentie voor de mama!

PRIJS: 
Ontbijtmand 2 personen: 25 EUR
Ontbijtmand 4 personen: 35 EUR

Inschrijven kan door een mail te sturen naar: bestuur@jongvldaffligem.be! Vermeld in deze mail je naam, het aantal personen en het adres waar de ontbijtmand mag geleverd worden. (deze worden enkel geleverd in Affligem)

!!Opgelet!! De inschrijving zal pas afgerond zijn na overschrijving op volgend rekeningnummer: BE79 0688 9610 6033 
Vergeet ook je naam niet te vermelden bij de overschrijving!

DEADLINE INSCHRIJVING: Om alles vlot te laten verlopen, zullen we inschrijvingen aanvaarden tot woensdag 8 mei.

Het was even wachten, maar uiteindelijk wel de moeite waard. Ik heb volop genoten van de Kaas- en vleesfestijn van de Liberale Vrouwen Affligem.

Post has attachment
Added photos to Bringing Europe Back To Triple A! - Sprekersavond Philippe De Backer.

Post has attachment
Toen ik vorige week de agendapunten voor de gemeenteraad van afgelopen dinsdag ontving, was mijn verbazing groot. Puntje 33 trok mijn aandacht. Volgens Stijn Stassijns is onze gemeente Affligem niet geïnteresseerd in het overlegorgaan van de Brusselse Hoofdstedelijke gemeenschap. Hmmm, heb ik dat nu goed begrepen dat affligem.nu een punt op de agenda plaatst dat in andere Vlaams-Brabantse gemeenten door NVA naar voor gebracht wordt?
Op zich is dit niet zo verwonderlijk dat Stijn Stassijns dit initiatief lanceert, hij had het trouwens al op Facebook aangekondigd (http://on.fb.me/10CD60P), maar wat wil hij ermee bereiken? 

De vraag die zich de avond voor de gemeenteraad dus stelde, was "Heeft de burgemeester een ploeg die samen vooruit wil of hangt deze coalitie met Pritt aan elkaar?"
Spijtig genoeg kon Stijn Stassijns niet aanwezig zijn en was hij dus niet in staat om zijn symbooldossier (althans dat wou hij er van maken) zelf te verdedigen.
Dan maar even naar Tim 't Kint luisteren. Ik herinner mij de woorden: schandalig dat wij verplicht worden om deel te nemen, vrij zinloos, niet nodig, Brussels gewest uitbreiden, zoveelste overlegorgaan, vrij zinloos, heel wat gemeenten horen er al bij, vrij zinloos, gebombardeerd tot deelnemend lid, vrij zinloos, protest aantekenen, vrij zinloos ... 

Onze fractieleider Tim Herzeel (OpenVLD) was er als de kippen bij om alle argumenten te weerleggen en uit te leggen waarom OpenVLD tegen stemt: "Je moet eerlijk toegeven waarover het echt gaat. Het gaat tenslotte over een overlegorgaan om over gewestoverschrijdende infrastructuurwerken en dergelijke te praten. We moeten kunnen praten tussen de verschillende gewesten en het is nogal logisch dat we er groot belang aan hechten om met Brussel, de hoofdstad van ons land en tevens een grote motor voor onze economie, over bv infrastructuurwerken overleg te hebben. Dit heeft niets te maken met de symboliek die sommigen eraan willen geven alsof het Brussels hoofdstedelijk gewest uitgebreid wordt. Er is geen enkele intentie om het gewest uit te breiden. Geen enkele van de Vlaamse partijen in de federale regering wil dit trouwens op zijn agenda."

De NVA-fractie kwam daarna aan het woord met een korte verklaring: "Wij gaan het voorstel van Stijn Stassijns steunen ondanks het feit dat we hier van mening verschillen met onze coalitiepartner."
Was het nieuwe gebouw zich aan het zetten en hoorde ik daar iets kraken?

Als laatste kwam de fractieleider van de CD&V aan het woord: "Wij volgen de redenering van raadslid Herzeel en het overlegorgaan geeft ons de mogelijkheid om gehoord te worden, maar we hebben geen enkel beslissingsrecht. Wij zien geen reden om ons te verzetten tegen dit overlegorgaan."
M.a.w. we hoorden geen zalvende woorden voor hun coalitiepartner.

Tot slot was er nog een laatste - vrij zinloze - reactie van Tim 't Kint waarmee hij de meubels probeerde te redden, maar het was al lang duidelijk dat hij niet het beoogde aantal stemmen ging halen.

Dit gaf als resultaat van de stemming 6 voor en 15 tegen.
De burgemeester zat erbij en keek ernaar. 

Ik had op voorhand verwacht dat de burgemeester, als leider van zijn ploeg, erin zou geslaagd zijn om als een team naar voren te treden. Niets was minder waar. Het is duidelijk dat hier geen kapitein aan het roer stond, maar dat deze matroos zijn boot van oost naar west liet slingeren. Gelukkig was OpenVLD er om een wisselmeederheid te vormen en kon zo voorkomen worden dat onze gemeenteboot op de klippen liep!

Op het einde van de gemeenteraad was er nog een grappige anekdote. Ik had tijdens de zitting met mijn tablet korte stukjes gefilmd met als gevolg protest en een inderhaast uitgevonden passage uit het reglement van respectievelijk de fractieleider van CD&V en voorzitter van de gemeenteraad. Maar daarover later meer ;-)

Who has any experience and would like to share it) for single sign on and content sharing across 5 different Drupal sites on 3 domains?

Post has shared content

Post has shared content
Wait while more posts are being loaded