Profile cover photo
Profile photo
Atikah Mat
9 followers -
simple, easygoing, love to sharing experience of life
simple, easygoing, love to sharing experience of life

9 followers
About
Atikah's posts

Post has attachment
Shopping Pertama Kali di IKEA Cheras
Angan-angan nak shopping kat IKEA menjadi kenyataan, maklum dah bertahun tak masuk IKEA, kesian benau bunyikk nye kan. Bukan tak nak pergi, planning tu memang sentiasa ada tapi part memikir nak handle anak-anak macam-macam perangai, itu yang panjang bebenar...

Post has attachment
April, Umur Berkurang 1 tahun
Alhamdulillah syukur kami suami isteri masih dipanjangkan umur untuk menikmati segala nikmat kehidupan. Rasmi nya memang dah 3series pun kami laki bini, anak-anak makin membesar dan kehidupan kearah yang lebih stabil, insyaallah amin. Tiada doa selain mengh...

Post has attachment
::Ramadhan 2016 1347::
Banyaknya kekangan sampaikan tak sempat writeup kat laman sendiri. Tahu-tahu dah ramadhan 2016. alhamdulillah masih diberi peluang beribadah menjalani puasa dibulan mulia ini, 2016 banyak suka dan duka family kecil ika. memang boleh buat novel nak cerita sa...

Post has attachment
::Cerita Raya 2016 & Throwback~ 1::
assalamualaikum... hai gaiss, baru menyempat bersiaran walaupun dah bertongkol idea menulis datang...apapun sebelum syawal berakhir, tentulah nak sharing moment raya kali ni... alhamdulillah tahun ni turn belah suami beraya, walaupun rumah takde jauh sangat...

Post has attachment
::Ramadhan 2016 1347::
Banyaknya kekangan sampaikan tak sempat writeup kat laman sendiri. Tahu-tahu dah ramadhan 2016. alhamdulillah masih diberi peluang beribadah menjalani puasa dibulan mulia ini, 2016 banyak suka dan duka family kecil ika. memang boleh buat novel nak cerita sa...

Post has attachment
::Melawat Istana Negara Lama (Muzium Negara)::
Sempena cuti minggu biasalah kitaorang anak-beranak mengisi masa dengan keluar dari rumah menuju ketempat-tempat yang boleh menghiburkan anakanda. Sempena birthday treat jugak kononnya,hahah so kitaorang anak beranak menjejakkan kaki melawat sekitar istana ...

Post has attachment
::Unit Kecemasan Hospital Putrajaya::
Peristiwa anak cirit birit,muntah berterusan, selsema, batuk dan demam tak kebah by pakej memang menakutkan. Dan pengalaman tu akan menjadi ingatan dan kenangan kami suami isteri sebab tu first time pengalaman kami bila anak tak sihat by pakej macam tu. Seb...

Post has attachment
::Ikan Segar & Murah di Bagan Pasir, Tanjung Karang::
Sekarang nak cari ikan segar memang payah. Kitaorang biasa kalau bernasib baik jumpalah ikan segar kat pasar malam, tapi mahal lah biasanya, yang murah jarang dapat yang Segar. Antara tempat pilihan kitaorang mencari ikan segar dekat jeti morib atau bagan l...

Post has attachment
::Warisan Rimba, Hutan Lipur Kemensah Belakang Zoo Negara:
Aktiviti hujung minggu mesti keluar dari rumah, tapi bukanlah every weekend kitaorang keluar, adalah about one month kitaorang selang seli lepak rumah, bersihkan rumah...hihi, plan mengejut tu dah biasa, so memenuhi waktu hujung minggu kitaorang ke air terj...

Post has attachment
::Memorial Tun Abdul Razak, Kuala Lumpur::
First time kitaorang datang ke memorial Run Abdul Razak ne...rumah asal Ayahanda bonda PM kita sekarang...hihiuuu, tak ramai sangat pengunjung even hujung minggu. Kitaorang biasalah, lagi suka tempat tak bersesak-sesak ne,jalan pun senang hati...hihi,anak-a...
Wait while more posts are being loaded