Profile cover photo
Profile photo
SHAF NAJMI
91 followers
91 followers
About
SHAF's interests
View all
SHAF's posts

Post has attachment
31DEC16 --22th Birthday
Assalamualaikum.     Yes, lama sangat tak update blog dah masuk tahun 2017 baru sempat nak intai blog and of course sebab busy belajar, and hari ni baru finish final exam for last semester here. Feel relieved for a reason but a bit worrying about my result ...

Post has attachment
Buku Rekod Dosa
Assalamualaikum Rasa tajuk agak berat kan? Yea cause kita semua pendosa tanpa noktah and of course setiap orang wajib ada buku rekod dosa kan?  Suddenly dapat idea tajuk ni untuk dimuatkan ke dalam blog sebab tersentap dengan kuliah fiqh pagi tadi, when Dr ...

Post has attachment
Cabaran Musim Sejuk
Assalamualaikum Seminggu lepas suhu dah menurun ke 10-3 celcius dan sejuknya memang teramat, bayangkan sejuk dalam peti ais sajalah. Bila dah makin sejuk ni makin kuat lah cabaran nak hadapi dia, nak bertahan dengan suhu yang terlampau membeku ni.  #BANGUN ...

Post has attachment
Study Habits Questionnaire
Hai hai, today i got an idea about tags, and the topic about Study Habits Questionnaire . Well, this tags openly and specially to all highschoolers or collegers or graduaters too. So i tag all readers to do this too. Check it out mine below~ #What time you ...

Post has attachment
Pre-Test Graduate --Kafaah Khirij
Episod 31: Jordan's Travelogue As i said dalam entri ini , 20th November aku akan hadapi ujian kafaah untuk budak yang bakal graduate sesi ini. So hari ni la kan and lega dah lepas test, tapi panjang pulak kisahnya yang buat aku takkan lupa pulek. 😁 Kronol...

Post has attachment
Tajweed of The Holy Qoran
#What is Tajweed? Dari segi bahasanya : bermaksud memperelokkan / memperbaiki. Dari segi istilah syara' : bermaksud memberikan setiap huruf hak-haknya; iaitu makhraj huruf, sifat huruf juga hukum-hakam tajweed.  Hukum : Fardhu ain bagi ahli ilmu syariah & f...

Post has attachment
Reading Habits Book Tag
Hey hey, baru nak buat entri pasal Reading Habits Book Tag aku ni, actually dah lama Fatina buat idea ni juga dia tag semua bloggers yang baca entri dia tu. Aku je baru rasa nak buat sebab aku bukanlah jenis bookworm sangat tapi suka beli buku dan kumpul ia...

Post has attachment
Sticky Nav Bar + Full Footer
Assalamualaikum Yea, at last aku berjaya codding bahagian nav bar dan footer blog sebab dah lama berangan nak STICKY NAV BAR sekali FULL FOOTER macam kebanyakan template blog yang lain. Well sebenarnya boleh je nak amik template-template blog yg superb (fre...

Ada satu masa aku malas nak layan orang nak jalan sorang-sorang je. Thats better.

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded