Profile

Cover photo
Md Zulnazri Hamzah
Works at Kementerian Pelajaran Malaysia
Attends SK Bohor Baru
Lives in Bandar Bera
30 followers|199,787 views
AboutPostsPhotosVideosReviews

Stream

Md Zulnazri Hamzah

Shared publicly  - 
 
Jumpa sesuatu yang menarik kat #Google. 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Md Zulnazri Hamzah

Shared publicly  - 
 
Seringkali kita tidak menghargai apa yang ada pada kita. Tapi menyesal kerana tidak menghargai apa yang sudah tidak lagi bukan menjadi milik kita 
 ·  Translate
1
Kudin Mydin's profile photo
 
Yup
Add a comment...

Md Zulnazri Hamzah

Shared publicly  - 
 
Balik kampung 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Md Zulnazri Hamzah

Shared publicly  - 
 
Odd eye cat 
1
1
Aina Naa's profile photo
Add a comment...

Md Zulnazri Hamzah

Shared publicly  - 
 
Penuh pengharapan 
 ·  Translate
2
Add a comment...
Have him in circles
30 people
Md Zulnazri Hamzah's profile photo
Zaira Rios's profile photo
Joezzart Ejoe's profile photo
Mohd Sukri Othman's profile photo
ENCIK HAFIZ PAKAR LOAN's profile photo
gnor gnur's profile photo
Sarina Jusoh's profile photo
Sekolah Kerayong's profile photo
idris yusup's profile photo

Md Zulnazri Hamzah

Shared publicly  - 
 
Cukai GST haram kepada umat islam?

Ok.

Doh tu guane dengan cukai lain?

Halal ke?

Zakat kepada setiap individu yang beragama islam dan bukan islam dikenakan cukai.

Duit Zakat kemana perginya? Adakah disalurkan dengan baik? Dengar cerita setiap tahun dikutip sampai berjuta juta ringgit.

Entah lah, kedengaran suara suara orang awam yang memerlukan bantuan zakat dari pihak yang berkenaan, macam macam kerenah birokrasi dikenakan. Berapa ramai yang memerlukan bantuan zakat dan yang dihulurkan bantuan? Ada statistik dop?

Malaysia sekarang bukan seperti Malaysia dulu. Memang islam dalam perlembagaan negara adalah agama rasmi tapi adakah Malaysia ni negara islam? Yang mengamalkan sistem islam sepenuhnya? Hukum Allah guane cerita? Sistem pemilihan pemerintah ikut cara mana?

Bila ditanya, marah, bila ditegur, jawab mereka kalau tak suka sila pindah keluar dari Malaysia...

Apa apa pun aku kecewa dengan Malaysia sekarang.

Apa yang Tan Sri P Ramlee filemkan betul betul terjadi sekarang.
Dan apa yang Hang Jebat cakap "raja adil disembah, raja zalim disanggah" memang betul pun.

Nak tak nak terpaksa terima hakikat. Memang Allah izinkan ianya berlaku tapi adakah Allah redha dengan apa yang Dia izinkan? Allah izinkan sesuatu perkara adakah Allah redha dengan perkara tersebut?

Cukai bukan GST je, macam macam jenis cukai yang ada ditekan kepada rakyat. Tapi GST ni Miskin dan kaya semua tak berkecuali kena... 
#GST 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Md Zulnazri Hamzah

Shared publicly  - 
1
Faizal Rahman's profile photoMd Zulnazri Hamzah's profile photo
2 comments
 
R25. 
Add a comment...

Md Zulnazri Hamzah

Shared publicly  - 
 
Pantun Aidil Adha ^-^
Dari Kajang Nak Ke Sunway 
Nak Cepat Ni ,Please Give Me My Way!
Kamera AES Atas Highway
Kalau Terkena Memang Suwayyy ...
Sebut Raya Kita Hoorayyy!......
Lembu Dan Kambing Say No Wayy!
Ayam.. Dan Itik Start Run Away!
Aidiladha Now On The Way ....
#SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA#
 ·  Translate
1
Add a comment...

Md Zulnazri Hamzah

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Md Zulnazri Hamzah

Shared publicly  - 
 
Lagu kuih tradisional 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Md Zulnazri Hamzah

Shared publicly  - 
 
Dok rama hok paka Google+. Jeng brase 
1
Add a comment...
People
Have him in circles
30 people
Md Zulnazri Hamzah's profile photo
Zaira Rios's profile photo
Joezzart Ejoe's profile photo
Mohd Sukri Othman's profile photo
ENCIK HAFIZ PAKAR LOAN's profile photo
gnor gnur's profile photo
Sarina Jusoh's profile photo
Sekolah Kerayong's profile photo
idris yusup's profile photo
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Bandar Bera
Previously
Dungun - Bohor Baru
Links
Contributor to
Work
Occupation
Teaching
Employment
  • Kementerian Pelajaran Malaysia
    Teaching, present
  • Kerajaan Malysia
Education
  • SK Bohor Baru
    present
  • SK Kuala Dungun
  • SMK Seri Dungun
Basic Information
Gender
Male
Masalah parking kereta
Public - 2 years ago
reviewed 2 years ago
Kg Bohor Baru adalah penempatan semula penduduk Kg Bohor disebabkan banjir besar tahun 1971. Mempunyai kemudahan elektrik dan air yang sempurna. Mempunyai sebuah sekolah rendah, gelanggang futsal serta kedai-kedai runcit. Suasana kampung disini memang masih tidak tercemar tetapi kemudahan telefon, internet dan juga astro dapat dinikmati disini. Keadaan malam disini agak sejuk seperti berada di tanah tinggi yang mana agak dingin. Majoriti penduduk disini bekerja sendiri (kontraktor pun ada)
• • •
Public - 2 years ago
reviewed 2 years ago
Kawasan taman perumahan berbilang kaum. Majoritinya melayu
Public - 3 years ago
reviewed 3 years ago