Profile cover photo
Profile photo
luqman maat
70 followers
70 followers
About
luqman's posts

Post has attachment
Destinasi : Parit Buntar ( Nasi Lemak SriKuning)
Assalamualaikum ~~ Last time aku balik ke Parit Buntar , sempat lah merasa nasi lemak kuning ni.. dah lama ulang alik kl-parit buntar ni, nilah baru pertama kali p kedai ni.. ni pun hasil google.. akak aku pernah cerita atau aku tak pernah teringin nak p.. ...

Post has attachment
Cara Membeli Xiaomi Powerbank
Assalamualaikum ~~ Kembali dengan cerita gadget - gadget , kali ni nak cerita pasal brand powerbank yang semakin feymes iaitu Xiaomi . Kapasiti yang ditawarkan di website Mi  adalah 5200mAH dan 10400mAH. Ramai sedia maklum, Mi   hanya menjual produk mereka ...

Post has attachment
Destinasi : Santuari Ikan Sungai Chiling
Assalamualaikum ~~ Kali ni nak cerita pasal trip budak opis aku ke Santuari Ikan Sungai Chiling pada 11 May 2014. Sesekali buat outdoor trip ni untuk kononnya mengrelease tension hal hal kerja kami. Kami bertolak awal pagi dari opis dan bergerak ke destinas...

Post has attachment
Shake n Take [1] [ Apple + Orange ]
Assalamualaikum ~~ Sejak dah beli Shake n Take ni, rajin kami suami isteri untuk buat smoothies kat rumah . Jadi update ringkas ini mengenai campuran buah buahan yang digunakan. Kali ini buah Apple dan Orange Bahan-Bahan 1 biji buah Apple 1 biji buah Orange...

Post has attachment
Destinasi : Legoland Malaysia [Bahagian 2]
Assalamualaikum.. LEGOLAND BAHAGIAN 1 Bahagian ke-2 Legoland ni aku nak fokus kepada Legoland Waterpark . Waterpark ni merupakan tarikan baru untuk pengunjung ke Legoland Malaysia . Tiket atau pass untuk ke Waterpark ini boleh dibeli berasingan atau bersama...

Post has attachment
2014 : Legoland Malaysia
Assalamualaikum ~~ Alhamdulilah, company tempat aku kerja dengan jayanya menjalankan aktiviti Family Day untuk tahun ini. Kali ini kami ke Legoland Malaysia . Ok, ini kali pertama aku ke Johor. So memori tambahan di perlukan untuk memahami jalan jalan ke si...

Post has attachment
Home Network - Bahagian 2 - WD My Book Live
Assalamualaikum... Sambungan dari Bahagian Pertama , boleh baca disini   Home Network - Bahagian 1   Jadi kita ke bab yang seterusnya , iaitu - "Setup WD My Book Live " . WD Book Live ni merupakan NAS (Network Attached Storage) dari brand Western Digital.  ...

Post has attachment
Home Network - Bahagian 1
Assalamualaikum ~~ Okeh, kali ni nak cerita sikit dengan aktiviti hujung minggu lepas, aku cuba nak buat "home network" sendiri dengan menggunakan Maxis Broadband .  Maxis broadband ni aku akan "wifi" kan dia supaya keseluruhan rumah aku ade akses ke wifi n...

Post has attachment
Muadz Masuk Sekolah
Assalamualaikum.. Entry khas untuk anak buah aku. Muhammad Razin Muadz..kini dah 4 tahun dah budak ni..merupakan cucu ke-2 untuk keluarga Abdul Rahim dan Che Nah...budak kuat merajuk ni aku rasa antara yang paling manja dan aktif dalam banyak banyak (4) ana...

Post has attachment
Destinasi : Parit Buntar ( Bawal Goreng Power)
Assalamualaikum ~~ Kali ni , ke Parit Buntar .. Parit Buntar ni dah jadi kampung halaman sejak kakak aku dah bermastautin disini, dan mak ayah aku jugak dah selesa tinggal kat sini. So lepas kahwin, bawaklah isteri jalan jalan area Parit Buntar. Tempat jala...
Wait while more posts are being loaded