Profile cover photo
Profile photo
Orvosi Kannabisz
110 followers
110 followers
About
Posts

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Nem a fű lesz legális, hanem a kannabisz orvosi használata recepttel rendelkező betegeknek. A szövegértéssal még komoly bajok vannak. Vagy így nagyobb a hírverés? 
http://www.blikk.hu/aktualis/kulfold/legalis-lesz-a-fu-ausztraliaban-is/93xz79f
Add a comment...

Post has attachment
Könyvajánló! ~Letölthető~

Jack Herer - A császár meztelen:
A kender hiteles története és a marihuána betiltása, avagy HOGYAN MENTHETI MEG A KENDER A VILÁGOT! Az elmúlt évtized legtöbbet vitatott, UNDERGROUND könyvéből a jövő kézikönyve lett. 

Több különböző formátumban letölthető ezen a linken:

https://mega.co.nz/#F!lwsCxQZL!NoRCTgNsPYTZsXiTIPOKvg

"Nem tudom, hogy a kender megmenti-e a világot, de ez az egyetlen dolog ami megmentheti. - Jack Herer
Photo
Add a comment...

Post has attachment
A Földnek is szüksége van egy kis gyógyításra.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Egy lista arról, hogy melyik amerikai államban milyen betegségek minősülnek kannabisszal kezelhetőnek illetve milyen betegségeket illetve tüneteket kell a kezelőorvosnak jóváhagyni, ahhoz, hogy valaki engedélyezett orvosi kannabisz beteg legyen.
Minden bejegyzésnél található link az adott állam orvosi kannabisz törvényeihez és kannabisz hírekhez.

Tudom, hogy a legtöbb embernek ez nem segítség, de több levelet is kaptam olyan honfitárstól aki kinnt él és nincs tisztában az ottani helyzettel illetve olyanoktól akik esetleg kiutaznának kezelésre.

Ehhez még egy fontos támpont.
Az egyik legsegítőkészebb és legprofibb csapat akiket teljes bizalommal tudok ajánlani:

Zelda néni:
http://azcannaoil.com/
https://www.facebook.com/AuntZeldas/?ref=ts&fref=ts

A csapat tagjai:
+Mara Gordon - alapító és orvosi kannabisz páciens, akit a világ számos országába hívnak előadásokra, hogy megossza tapasztalatait, amit a betegek kezelésében szerzett.

Tanácsadó Testület:
+Dr. Manuel Guzmán és Dr. Cristina Sánchez, a világ vezető preklinikai kannabisz kutatói, akik a világ első humán klinikai vizsálatát végezték kannabisszal agydaganat ellen, a madridi Complutense Egyetemen.
+Justin Kander a Kutatási és Fejlesztési koordinátor, a PhoenixTears.ca webmestere volt, az http://illegallyhealed.com/ főszerkesztője, 2013 októberében elkészítette az Átfogó Jelentés a Kannabisz Kivonat Mozgalomról című (www.CannabisExtractReport.com) 100 oldalas jelentést, amely megvizsgálja és elemzi a kannabisz olaj gyógyszerként való alkalmazását alátámasztó bizonyítékokat.

https://www.leafly.com/news/health/qualifying-conditions-for-medical-marijuana-by-state
Add a comment...

Post has attachment
A Kurkuma Hatékonyabb, mint a Prozac a Depresszió Kezelésére

A természetes egészség világában közismert, hogy a gyógyszerek gyakran (ha nem mindig) több kárt okoznak, mint hasznot. Az is egyértelmű, hogy bizonyos élelmiszerek, gyógynövények és egyéb természetes források hasonló jótékony hatásokat kínálnak a csúnya mellékhatások nélkül. A hitünket ismét megerősítette a tudomány: Egy nemrégiben a Fitoterápia Kutatásban megjelent tanulmány szerint a kurkuma nemcsak hatékony a depresszió kezelésében, de még a jelenleg piacon lévő leggyakoribb antidepresszáns gyógyszereknél is hatékonyabb lehet.

Míg a korábbi vizsgálatok kimutatták a kurkuma (kurkumin) hatékonyságát súlyos depresszió kezelésében, ez a tanulmány volt az első randomizált, kontrollált klinikai vizsgálatban a maga nemében.

A Farmakológiai Osztály kutatói az Országos Egészségügyi Főiskolán Bhavnagarban, Gujarat tartományban, Indiában összehasonlították a kurkuma és a Prozac (fluoxetin) hatásait, együtt és külön-külön, 60 major depressziós zavarral  diagnosztizált (MDD) betegnél.

A GreenMedInfo.com szerint a kutatók a Hamilton Depressziós Skálát használták az eredményeik mérésére:

"Megfigyeltük, hogy a kurkumint az összes beteg jól tolerálta. A válaszadók aránya a HAM-D17 skálával mérve magasabb volt a kombinációs csoportban (77,8%), mint a fluoxetin [Prozac] (64,7%), és a kurkumin (62,5%) csoportban; azonban ezek az adatok nem voltak statisztikailag szignifikánsak (p = 0,58). Érdekességképpen az átlagos változás a HAM-D17 pontszámban a hat hét végén hasonló volt mindhárom csoportban (p = 0,77). Ez a tanulmány az első klinikai bizonyíték, hogy a kurkumint hatékonyan és biztonságosan lehet használni MDD betegeknél egyidejű öngyilkossági gondolatok vagy más pszichotikus rendellenességek kiváltása nélkül."

A kutatók következtetései jelzik, hogy az egyik kezelés (kurkuma) ugyanolyan hatékony, mint a Prozac, de nem okoz olyan negatív hatásokat, mint a Prozac, amelyek jelentősen fellendíti a kurkuma értékét. Prozacról ismert, hogy "öngyilkossági gondolatokat vagy egyéb pszichés zavarokat" okoz, amely ijesztő mellékhatások egyértelműen elkerülhetők a kurkuma használatával.

Amellett, hogy a harcol a depresszió ellen, a fényes sárga gyökér amit általában az indiai konyhában használnak és kurkumaként ismerünk, számos egészségügyi előnyökkel rendelkezik. Emellett a megvilágosító kutatást mellett a depresszió kezelésének hatékonyságáról, azt is tudjuk, hogy alkalmas a gyulladásos állapotok, a cukorbetegség és a rák kezelésére. Ha ez nem lenne elég kimutatták, hogy segít a fogyásban és csökkenti a szívbetegség kockázatát. Plusz, csodálatos íze van.

Az antidepresszáns gyógyszerek egyikei a Gyógyszergyárak legnagyobb pénzforrásainak. Felszerelve az ilyen kutatásokból származó tudással, a fogyasztók képesek aláásni a céljukat, hogy bedrogozzák Amerikát és a világot.

Forrás:
http://complete-health-and-happiness.com/turmeric-more-effective-than-prozac-at-treating-depression/?t=JERF

Kutatások:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23832433
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19176142

Fordította: https://www.facebook.com/OrvosiKannabisz
További cikkek, kutatások, videók magyarul ugyanitt.
Orvosi kannabisz jegyzetek:
https://www.facebook.com/OrvosiKannabisz/notes
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Ez itt Perhia mama. 92 éves! Minden este vacsorát készít szerető családjának különleges ételeivel. Perhia reggel kezdi az előkészületeknek és hogy képes legyen elvégezni a napi teendőit a Midnight (Éjfél) fajtát használja.

Perhia három évvel ezelőtt kezdte el az orvosi kannabisz kezelést, amikor az egészsége romlani kezdett. Erős fájdalmai voltak és ápolásra szorult. A kezelés kezdete óta, ami kapszulákat és a virágok szívását kombinálja, az állapota javult. Otthon lakik és élvezi a jóllétet. 

Mama Perhia, kívánunk neked további éveket jó egészségben a szeretteid körében!

Fordította: https://www.facebook.com/OrvosiKannabisz További cikkek, kutatások, videók magyarul ugyanitt.
Orvosi kannabisz jegyzetek:
https://www.facebook.com/OrvosiKannabisz/notes

https://www.facebook.com/MedicalCanabis.in.israel/posts/939161712828253:0
Add a comment...

Post has attachment
A kannabisz gyógyászati használata nem okoz függőséget.

"A Sativexről bizonyított, hogy csökkenti a tünetek súlyosságát és javítja a betegek életminőségét és funkcionális állapotát, olyan betegek esetében akik szklerózis multiplexszel összefüggő görcsösségben szenvednek, ami azt jelenti, hogy könnyebben tudnak napi feladatokat ellátni. Szintén fontos megjegyezni, hogy a napjainkig fellelhető klinikai tapasztalatok azt mutatják, hogy ennek a gyógyszernek a tolerancia profilja kedvező, limitált kedvezőtlen hatásokkal és különösen megnyugtató, hogy - a gyógyszer nem okoz elvonási tüneteket ha a betegek hirtelen abbahagyják a használatát.”

Professor H.P. Hartung
A Neurológiai Osztány vezetője a Heinrich-Heine Egyetemen, Düsseldorf, Németország
2011-ben jelentette be a felfedezést

Vicces, ahogy a növényi kannabisz árának 1000%os inflációja megváltoztatja a gondolkodásmódod, nem?

Fordította: https://www.facebook.com/OrvosiKannabisz
További cikkek, kutatások, videók magyarul ugyanitt.

Orvosi kannabisz jegyzetek:
https://www.facebook.com/OrvosiKannabisz/notes

Forrás:
http://www.gwpharm.com/Phase%20III%20data%20on%20efficacy%20and%20tolerability%20of%20Sativex%20in%20MS%20spasticity%20presented%20at%20ECTRIMS.aspx
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Anya Megszegi a Törvényt, hogy Beteg Kisgyeremekét Kannabisz Olajjal Kezelje

Reminél, akiről az orvosok nem hitték, hogy túléli a terhességet, több rendellenességet diagnosztizáltak, beleértve a pajzsmirigy betegséget, légzőszervi problémákat, emésztési problémákat, amelyek miatt tápszondát kell használnia és panhypopituitarizmust, amely zavarja az agyalapi mirigy működését, ez homályos látást, alacsony vércukorszintet, alulfejlett növekedést és a hányást okoz. Miután kutatást végzett a kannabisz olaj előnyeiről, Ellett regisztrálta lányát az Oregon Orvosi Kannabisz Programba, az egyetlen olyan államban, amely engedélyezi az államon kívüli betegek felvételét, bár, ez a szabály mára már megszűnt.

A napi olaj adagok drámai változásokat hoztak a fiatal lány állapotában: képes lett járókerettel járni, úszásóleckéket venni, ülni és olyan tevékenységekre összpontosítani, mint például egy könyv olvasása és eleget enni tápszonda nélkül, ezzel felszedve néhány egészséges kilót.

"Elkezdett ugrálni a trambulinon," mondta Ellett a Salt Lake Tribune-nek. "Épp most lett képes arra, hogy mozdulatokat tegyen. Ahelyett, hogy ott ülne, mint a megfigyelő, elkezdett résztvevő lenni a családban."

Forrás:
https://www.yahoo.com/parenting/mom-breaks-law-to-treat-sick-toddler-with-cannabis-214541318.html

Fordította: https://www.facebook.com/OrvosiKannabisz
További cikkek, kutatások, videók magyarul ugyanitt.
Orvosi kannabisz jegyzetek:
https://www.facebook.com/OrvosiKannabisz/notes
Photo
Add a comment...

Post has attachment
"Ez egy gyógyszer, amit a páciensek maguk termeszthetnek, a saját kertjükben. Ha rákos vagy és aggódsz amiatt, hogy az életed a végéhez közelít, a földből életet teremteni nagyon hatásos dolog és nagyon sok erőt tud adni ha a saját gyógyszeredet termesztheted."

https://www.facebook.com/OrvosiKannabisz További cikkek, kutatások, videók magyarul ugyanitt.

Orvosi kannabisz jegyzetek:
https://www.facebook.com/OrvosiKannabisz/notes
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded