Profile cover photo
Profile photo
Mira Faizura
46 followers
46 followers
About
Communities and Collections
View all
Posts

Post has attachment
Gastrik: Apa, kenapa, punca dan bagaimana?
Tahukah anda? Lebih ramai lelaki mengalami masalah gastrik dengan nisbah 1.5 hingga dua kali ganda berbanding wanita. Dan tahukah anda makanan yang mengandungi kafein seperti kopi, minuman berkarbonat, makanan
pedas, berlemak, kari dan minuman keras merupa...
Add a comment...

Post has attachment
Boleh ke ibu lepas bersalin mengambil Lecithin?
Masalah bengkak susu adalah normal bagi ibu-ibu lepas bersalin dan dalam pantang. Ye lah time susu tengah mencurah-curah, si kecil pulak hisap tak banyak. Dah kenyang dia berhenti pulak kan? Tapi kita plak macam mana nak stopkan pengeluaran susu ibu? Mahal ...
Add a comment...

Post has attachment
Menghitung Hari Mengira Cuti
Cuti si Dia tinggal 3 hari jer lagi. Kemungkinan tak balik bulan ni, nak save cuti untuk bulan 12 nanti. Bulan 12 ada banyak PH.  IMAN pun dah asyik tanya bila Ayah balik terutamanya si IMAN-2 dan IMAN-3. Hmm... kesian kat anak-anak. Bersabarlah semua kesay...
Add a comment...

Post has attachment
Lepas Gian
Lamanya dah tak memblogkan diri. Terasa gian plak nak menaip dan mengarang. Tapi macam biasalah bila dah bukak Dashboard ni terus taktau dah nak menaip apa. Padahal semasa gian nak berblog macam-macam jer idea nak dishare di blog. Hmm... baiklah, saya cuba....
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Terapi
Setiap orang ada terapi masing-masing kalo rasa macam ada something yang tak kena kan? Selalunya perempuan ni terapi dia mesti shopping. Kalo saya lah kan, tak semestinya shopping. Buat sesuatu yang saya minat pun dah boleh melupakan apa-apa yang tak best t...
Add a comment...

Post has attachment
7 hari lagi
7 hari lagi si Dia saya kembali ke pangkuan keluarga. Now mode menghitung hari. 2 minggu jadi 'ibu tinggal' memang azab jugak ler. Dulunya masa si Dia ada banyak kerja boleh bahagi-bahagi tapi bila dah sorang, haa... ko jawab ler sendiri. Dengan 4 orang ana...
Add a comment...

Post has attachment
Keistimewaan oat sebagai makan utama bersahur
Assalamualaikum! Selamat berpuasa di 2 Ramadhan. Alhamdulilah 1 Ramadhan berjaya dilalui dengan tenang dan lancar. Adek Baby pun alhamdulillah, berpuasa penuh semalam. Kakak Iman pun macam tu jugak. Syukur. Dan tahun ni merupakan kali ke-2 Kakmim berpuasa d...
Add a comment...

Post has attachment
Pengambilan Collagen akan menegangkan kulit? Fakta atau auta
Terlebih dahulu kita perlu mengetahui, apa itu kolagen? Kolagen
adalah salah satu komponen dalam badan yang berfungsi untuk menegangkan
kulit. Merujuk kepada gambar, kolegan yang lemah akan menyebabkan
kulit berkedut dan ianya adalah proses natural sewak...
Add a comment...

Post has attachment
Apakah SEO?
SEO. Mungkin ada yang familiar, mungkin ada yang tak. Tapi kebanyakan blogger tegar yang mengharapkan pasif income melalui blog mesti tau apakah SEO. Dulu-dulu masa saya mula-mula berblog saya tak ambik peduli pun SEO ni semua. Masa tu saya tau nak update b...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded