Profile cover photo
Profile photo
Dermatologie Arad
4 followers
4 followers
About
Posts

Microdermabraziune cu diamante – o piele mai fermă, mai pură, mai tânără cu rezultate spectaculoase şi de lungă durată

Microdermabraziunea cu diamante oferă o opţiune non-chirurgicala de finisare a pielii folosind capete de diamant sterile pentru a curăţa stratul de la suprafaţa pielii, după care se aspiră particulele împreună cu impurităţile. Aceasta procedură îndepărtează resturile de piele, imperfecţiunile, urmele rănilor, ridurile şi pigmentaţia nedorită a pielii. Folosirea moderată a microdermabraziunii cu diamante, împreună cu produsele de îngrijire a pielii, ce penetrează stratul de la suprafaţa acesteia ajungând la nivelul dermei, ajută la refacerea nutrienţilor naturali, restabilirea activităţii celulare şi refacerea sănătăţii pielii. Rezultatul dermabraziunii este, de cele mai multe ori, o piele sănătoasă, strălucitoare şi frumoasă.
Este recomandată în:
tratamentul cicatricilor post-acneeice și a semnelor
tratamentul tenurilor mature, lipsite de luminozitate sau elasticitate 
curăţă, regenerează şi întinereşte tenul
îndepărtează straturile superioare, celulele moarte şi impurităţile, punctele negre, curăţă şi închide porii dilataţi 
reface tenul afectat de soare 
tratează ridurile fine 
corectează hiperpigmentările 
îndepărtează keratozele şi stratul cornos de pe tălpi 
AVANTAJE 
nedureros – nu necesită anesteziere
tratamentul poate fi repetat la intervale scurte
tratament simplu şi rapid, cu recuperare rapidă

CENTRU MEDICAL DR NEAMTIU
ARAD, STR. POSADA NR. 50, AP. 1
TEL: 0745596312

Cabinet Dermatologic DR. Victor Neamtiu: http://www.dermatologie-arad.ro/
Add a comment...

Cancerul de piele

Cel mai frecvent apare aşa numitul carcinom bazocelular, iar apoi cel spinocelular dar cel mai agresiv şi letal este melanomul. Acesta, nedepistat şi OPERAT la timp, poate omorî un pacient în 6 luni! 
Factorii principali de risc sunt pielea albă, păr blond sau roşcat, cazuri de cancer de piele în familie, arsuri de soare frecvente în timpul copilăriei/tinereţii, şedinţe repetate la solar. De asemenea, persoanele care au multe aluniţe sunt predispuse la apariţia cancerului de piele. Marea întrebare este când ar trebui să ne prezentăm la doctor şi ce simptome ar trebui să ne îndrepte către un cabinet dermatologic?
Pacienţii trebuie să reacţioneze imediat şi să se prezinte la un medic dermatolog dacă observă modificări alarmante la nivelul aluniţelor precum modificarea culorii, modificarea marginilor, creşterea sau scăderea dimensiunilor sau modificarea zonei ce împrejmuieşte aluniţele, mâncărime/înţepături în jurul aluniţelor, sângerări, apariţia de noi aluniţe. 
Şi pentru că mulţi dintre noi prezentăm măcar unul dintre simptome, ar trebui să mergem la un control medical odată la 6 luni, pentru a preveni complicaţii şi a păstra aluniţele drept semne de frumuseţe şi nu surse ale unor probleme de sănătate. 
Add a comment...

Dermatoscopia

Dermatoscopia reprezintă o metoda de examinare a pielii, non invazivă, care utilizează un instrument de mână (dermatoscopul), echipat cu o sursă de lumină şi lentile măritoare (un fel de microscop de mână). 
Prin examinarea dermatoscopică se pot evita de multe ori biopsii sau excizii inutile sau se pot lua atitudini terapeutice prompte şi ideale.
Putem preveni foarte uşor transformarea malignă a aluniţelor printr-un control dermatologic la intervale de timp regulate, asistat de o dermatoscopie digitală. 
Un program de prevenţie adecvat trebuie să conţină o inspecţie corporală completă şi dermatoscopie clasică pentru descoperirea oricărei modificări cu potenţial malign, iar apoi stabilirea conduitei sau a tratamentului adecvat.

CENTRU MEDICAL DR NEAMTIU
ARAD, STR. POSADA NR. 50, AP. 1
TEL: 0745596312

www.dermatologie-arad.ro
Add a comment...

Albirea dentară

Se foloseşte în scopul obţinerii unei nuanţe mai deschise în cazul albirii dinţilor pătaţi sau coloraţi din diverse motive: alimente cu un conținut ridicat de coloranți, fumatul, băuturile carbogazoase, consumul de cafea, ceai negru și vin roșu. De aceea, tratamentul de albire a devenit astăzi o practică frecventă și unul dintre tratamentele cosmetice cele mai solicitate de către pacienți.

Există deja două metode consacrate prin care se poate realiza o albire profesională a dinţilor: prima dintre acestea presupune confecţionarea unor gutiere (dispozitive din plastic ce se mulează perfect pe arcada dentară) în care se va aplica, de către pacient, seara, înainte de culcare, o anumită cantitate dintr-un gel. Pacientul va dormi cu aceste gutiere, aplicate pe dinţi, timp de 5-7 zile, în funcţie de rezultatul ce se doreşte a fi obţinut. Dezavantajele sunt o durată mai mare comparativ cu albirea în cabinet şi rezultatele tratamentului nu apar instant.

Albirea dinților cu lampa de albit constă în 5 şedinţe cu o durată de 15 minute, iar avantajul este că la finalul ședinței dinții vor fi cu 1-2 nuanțe mai albi decât înainte. Dintre cele două tehnici, albirea cu lampa de albit este cea mai eficientă, având rezultate rapide, efectele de albire sunt văzute imediat și se mențin un timp îndelungat.

Ca orice tratament medical, albirea dentară presupune atât o serie de avantaje, dar și dezavantaje. Unul dintre cele mai importante avantaje ale albirii dentare este acela că, odată cu acest tratament, aspectul se va îmbunătăți, albirea dinților fiind modul perfect de reîmprospătare a imaginii. Un al doilea avantaj constă în faptul că persoana care apelează la un tratament de albire a dinților își va recăpăta încrederea în sine, se va simți confortabil atunci când va zâmbi, iar disconforul este minim. Există însă și câteva dezavantaje care diferă de la persoană la persoană: reacții adverse (sensibilitate crescută a dinților care va dispărea la sfârșitul tratamentului), inflamarea gingiei după procesul de albire (care va dispărea la finalul tratamentului de albire).

Pentru a păstra dinții albi, este recomandat ca tratamentul de albire a dinților să se realizeze o dată la 6-8 luni. Însă acest aspect diferă de la pacient la pacient în funcție de preferințele culinare și de obiceiuri cum ar fi fumatul sau consumul de cafea. Rezultatele obținute în urma tratamentului de albire se mențin pe o perioadă mai lungă de timp și procesul de albire se va repeta mai rar dacă se evită fumatul, consumul de băuturi carbogazoase și de alimente care au un conțiunut crescut de coloranți.

CENTRU MEDICAL DR NEAMTIU
ARAD, STR. POSADA NR. 50, AP. 1
TEL: 0746073788
Add a comment...

Post has attachment
Ce este detartrajul?

Detartrajul este o manoperă prin care se realizează îndepărtarea plăcii bacteriene, a tartrului supragingival şi a tartrului subgingival de la nivelul suprafeţelor dentare naturale şi artificiale.
Cel mai des întâlnit este detartrajul cu ultrasunete care are o acţiune netraumatizantă pe dinţi şi gingii, e bine suportat şi nedureros.

Este foarte important ca rezultatul detartrajului să fie o suprafaţă perfect netedă, chiar lustruită pe care depunerea plăcii bacteriene şi a tartrului să nu fie favorizată. Acest rezultat se obţine, pe lângă periajul profesional cu paste abrazive speciale, gume de lustruit şi prin folosirea (Air-flow-lui) unui jet de apă şi bicarbonat de sodiu (prophy-jet), bine tolerat şi fără dureri care elimină şi ultimele resturi de tartru întârziind viitoarele depuneri.

Printr-o tehnică de periaj corectă, prin folosirea apei de gură şi a aţei dentare nu doar că se previne apariţia cariei dentare şi a parodontopatiei, dar se şi îngreunează apariţia plăcii bacteriene şi implicit a tartrului dentar.

Detartrajul este recomandat să se facă o dată la 3-4 luni de zile, deoarece placa bacteriană poate să producă boli gingivale importante.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded