Profile cover photo
Profile photo
Aron Versteeg (ArtBeat Virtual Reality)
41 followers
41 followers
About
Communities and Collections
Posts

Post has attachment
Augmented Reality app opgeleverd voor Dutch Premium Yachts

Voor Dutch Premium Yachts ontwikkelde ArtBeat Virtual Reality de Yacht Gallery Augmented Reality app. Deze app toont een van de 18 rondvaartboten die Dutch Premium Yachts momenteel bouwt voor een Chinees themapark.

Door via de camera van een telefoon of tablet naar een foto (marker) van de boot te kijken verschijnt een 3D weergave van de boot in het scherm. Deze is van alle kanten te bekijken – daarnaast is het mogelijk om verschillende configuraties van de boot te tonen, inclusief het interieur.

De Yacht Gallery app zal waarschijnlijk uitgebreid worden met meerdere typen boten, zodat de opdrachtgever het complete assortiment op iedere moment en iedere locatie kan delen met anderen.

BIM technologie
Deze Augmented Reality app sluit naadloos aan op de BIM workflow waarmee de opdrachtgever al werkt. De boot is als 3D BIM model aangeleverd, opgeschoond en als Augmented Reality app gedistribueerd naar de stores van Apple en Google.

Realisme in Augmented Reality
Een belangrijk uitgangspunt bij de productie van deze app, was het behalen van een hoge mate van sfeer, detail en realisme. ArtBeat is ervan overtuigd dat de onderscheidende meerwaarde van Augmented Reality producten & producenten namelijk op dit vlak zal liggen, samengevat: ‘wie levert Augmented Reality- en Virtual Reality content die er het fraaist uitziet?’
Add a comment...

Post has attachment
working on an #augmentedreality app for a yacht designer...to be continued #virtualreality #unity3D
PhotoPhotoPhoto
16-02-17
3 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Experimenting with markerless Augmented Reality
Add a comment...

Post has attachment
Een overzicht van in-app afbeeldingen uit de WegWijsVR app die ik samen met Purple Cow Concepts, Veilig Verkeer Nederland en Interpolis ontwikkelde #unity3d #VRealism #mobile #virtualreality
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
05-01-17
21 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
In samenwerking met partner WeGoVR ontwierp en ontwikkelde ArtBeat Virtual Reality een dynamische interface voor Samsung’s Olympische GEAR VR app.

In de backend van deze app kan Samsung zelf 360 graden films uploaden die via de VR interface opgeroepen konden worden per categorie – de kijker kon de films uiteindelijk ook beoordelen. Een aangepaste variant is uiteindelijk gedistribueerd via de store van Oculus.

Bekijk het concept-ontwerp hieronder.
Add a comment...

Post has attachment
In samenwerking met partner WeGoVR ontwierp en ontwikkelde ArtBeat Virtual Reality een dynamische VR interface voor Talpa's programma 'DANCE DANCE DANCE'

In de backend van deze app kon Talpa zelf 360 graden films uploaden die via de VR interface opgeroepen konden worden. De kijker kon de films uiteindelijk ook beoordelen en Live streams bekijken. De app is als integraal onderdeel van de TV-show gepresenteerd en gebruikt.

Een aangepaste variant is uiteindelijk gedistribueerd via de store van Oculus.

Bekijk het concept-ontwerp hieronder.
Add a comment...

Post has attachment
Cool video showing the ARVALLEY app end-result #augmentedreality #madewithunity #ARealism
Add a comment...

WegWijsVR - Virtual Reality verkeersles voor kinderen

Lees ook: http://www.artbeat.nl/portfolio/wegwijsvr/

Samen met mijn collega’s van innovatieburo Purple heb ik het afgelopen half jaar keihard gewerkt aan de WegWijsVR app. Dit is een wetenschappelijk experiment van Interpolis en Veilig Verkeer Nederland waarbij kinderen virtueel hun weg van huis naar school lopen en fietsen. Hierbij kunnen kinderen virtueel oefenen met levensechte bedreigingen die ze onderweg kunnen tegenkomen.

Het experiment duurt zes weken en de bevindingen worden daarna door de Stichting Verkeersveiligheid (SWOV) geanalyseerd. De verwachting is dat de Virtual Reality training in de loop van 2017 landelijk wordt uitgerold en beschikbaar komt voor alle Nederlandse schoolkinderen en hun ouders.
“Prachtig dat kinderen ook in de veiligheid van Virtual Reality kunnen leren te reageren op onverwachte gebeurtenissen in het verkeer” reageert verkeersminister Schultz van Haegen.

Technische uitdaging
De WegWijsVR app is een wereldprimeur op het gebied van Virtual Reality – niet alleen qua toepassing en schaal, maar ook op het gebied van technische complexiteit. In totaal doen meer dan 6oo leerlingen mee, die stuk voor stuk inloggen met hun eigen gegevens waarna de voor hun relevante Virtual Reality omgeving gedownload kan worden. Alle acties en resultaten van de leerlingen worden vervolgens opgeslagen in een backend database waarna analyse door SWOV kan plaatsvinden. Na het doorlopen van 3 verschillende toetsingsfasen, verdeeld over ongeveer 3 maanden, zullen de resultaten bekend worden gemaakt en is te zeggen of Virtual Reality een blijvende meerwaarde kan bieden op het gebied van verkeerseducatie.

Naast de complexe backend koppelingen lag er een grote uitdaging in het geschikt maken van 3D content voor grootschalige mobiele distributie. Iedere leerling doorloopt 40 ‘game-levels’ die bestaan uit 3D omgevingen rond hun eigen school – hiervoor moest een enorme hoeveelheid aan 3D scans / Geo data geoptimaliseerd worden om op grote schaal en mobiel toepasbaar te zijn – daarbij ook rekening houdend met de iOS en Android toestellen waarop de app gedownload zou worden. Samen met Purple heb ik een workflow ontwikkeld om deze distributie mogelijk te maken.

De workflow is verder uitgewerkt en uitgevoerd door technische teams van internationale specialisten – van een top manager uit Nederland en Portugal tot 3D modellers en programmeurs in de Oekraïne.
Add a comment...

Post has attachment
Finalizing my Augmented Reality app for ARValley - it has 3 demo's and multiple functionalities, including a 360 VR walkthrough. What do you think? #madewithunity #ARealism
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
27-10-16
17 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Finalizing my #madewithunity Augmented Reality model. What do you think? #indiedev #gameart #VRealism
Photo
Photo
19-09-16
2 Photos - View album
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded