Profile cover photo
Profile photo
Archer Architects
17 followers
17 followers
About
Posts

Post has attachment
Great News Archer Architects

Dear Stephen,
I am delighted to let you know your entry, Sutton Yard has been shortlisted by the judges in the Best Non-Public Project (Commercial) category of the Blueprint Awards 2016.

We've had a lot of extremely good entries this year, so this is no mean feat in itself - congratulations!
PhotoPhotoPhoto
2016-09-20
3 Photos - View album

Post has attachment
Stucley Place - planning approval for conversion to residential units
PhotoPhotoPhotoPhoto
2016-09-20
24 Photos - View album

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Crosby Row has been long listed for the New London Architecture Award "Don't Move Improve"
Photo

Post has attachment
Activision/Blizzard office refurbishment.
Photo

Post has attachment
We are very happy with photos from David Parker of Albion's Office Refurbishment.
Photo

Post has attachment
Albion, Tea Building - Shoreditch - Office fit-out
Photo

Post has attachment
Archer Architects designed a new focal building, housing a café; which would act as a social meeting space and management centre for the occupants of the various buildings surrounding the site.  In addition to serving food and drinks the pavilion provides a Wi-Fi hub and digital media giving information about local transport, activities and services.
 
The pavilion had to be built over an existing underground car park, straddling the access ramps, whilst the buildings surrounding the site were fully occupied.  These constraints led the Design Team to investigate the opportunity to have the building prefabricated.  Detailed research led to the final proposal being constructed using a cross laminated structural timber panel system which was delivered pre-finished to site.  This enabled the entire superstructure to be erected within 5 days.
 
The use of this system, although now quite common place, was a first at the time and brought a host of benefits to the project. Being fabricated from timber offcuts, which would otherwise be disposed of, the system is demonstrably carbon neutral.  Being largely self-supporting the need for additional structure was minimized and cost modelling demonstrated that the unit cost of this form of construction was lower than conventional construction.
Photo

Post has attachment
60 GPS
Photo
Wait while more posts are being loaded