Profile cover photo
Profile photo
Hielspoorinfo
6 followers -
Eerste hulp bij hielpijn en voetklachten
Eerste hulp bij hielpijn en voetklachten

6 followers
About
Posts

Post has attachment
"Wat is hielspoor?" in een leuk filmpje van een dikke minuut weet je alles: https://hielspoorinfo.nl/nieuws/hielspoor-youtube-video
Hielspoor Youtube video
Hielspoor Youtube video
hielspoorinfo.nl
Add a comment...

Post has attachment
#Hielspoor wordt soms nog behandeld met injecties. Er worden dan met een injectie-spuit cortisonen (ook bijnierschorshormoon of corticosteroïden genoemd) ingespoten in de hak, direct op de hielspoor plek. Cortisonen zijn een kunstmatige variant van een hormoon dat door het lichaam in de bijnierschors wordt aangemaakt. Het wordt normaal gesproken in ons eigen lichaam aangemaakt onder invloed van stress en heeft een ontstekingsremmende werking. Helaas werkt een injectie meestal maar tijdelijk.
Meer lezen: https://hielspoorinfo.nl/behandelingen/therapeut/injecties
Add a comment...

Post has attachment
Hielspoor operaties worden uitgevoerd door een orthopedisch chirurg in een ziekenhuis of gespecialiseerde kliniek. Het is een behandeling die in verband met mogelijke complicaties alleen wordt uitgevoerd als meer conservatieve hielspoor behandelingen als fysiotherapie of de Strassburg Sock niet helpen.
Meer lezen kan hier: https://hielspoorinfo.nl/behandelingen/therapeut/operatie
Add a comment...

Post has attachment
De originele Strassburg Sock is een beproefd artikel om hielspoor, peesplaatontsteking of achillespeesontsteking te bestrijden. Met een Strassburg Sock wordt de voet 's nachts in een gehaakte positie gedwongen. Daarmee wordt een lichte rek op de peesplaat uitgeoefend, wat voorkomt dat de peesplaat verkort en verkleving optreedt. Ook wordt vorming van kalkweefsel tegengaan, dit ontstaat namelijk vooral als de voet langdurig in ontspannen positie verkeerd. Een bijkomend effect is ook dat de kuitspieren enigszins opgerekt worden.
Meer lezen: https://hielspoorinfo.nl/webshop/product/strassburg-sock
Strassburg Sock
Strassburg Sock
hielspoorinfo.nl
Add a comment...

Post has attachment
Iedereen die al wat langere tijd tobt met #hielspoor kent het wel: je komt in een doolhof van therapeuten terecht. Iedereen heeft zijn eigen methodes en de kwaliteit van de behandeling is ook niet overal hetzelfde. Voor je het weet zit je met elkaar tegensprekende instructies en zie je door de bomen het bos niet meer. Je zou willen dat er een club was die je klachten eens grondig en objectief beoordeelt en er op basis van degelijke onderzoeksmethodes een goed advies over zou kunnen geven.

Dan klinkt een organisatie met als naam het Hielpijncentrum al snel erg betrouwbaar. Daarom hebben we maar eens bij ze aangeklopt om wat meer informatie te vragen over hun activiteiten. We hebben gesproken met Marjolein Schenkels-Cobussen. Zij werkt bij de locatie in Zeist als register-podoloog en MSU-echografist.

Lees hier meer: https://hielspoorinfo.nl/nieuws/hielpijncentrum
Add a comment...

Post has attachment
Wil je in een leuk filmpje van 1 minuut alles leren over #hielspoor en hoe je het behandeld?
Dat kan op: https://hielspoorinfo.nl/nieuws/hielspoor-youtube-video
Hielspoor Youtube video
Hielspoor Youtube video
hielspoorinfo.nl
Add a comment...

Post has attachment
We hebben weer een nieuw product aan de Hielspoorinfo webshop toegevoegd: Medicovi Twin-Heels watergevulde zooltjes:
De MEDICOVI Twin-Heels hielspoor zooltjes bieden effectieve hulp bij behandeling en voorkomen van hielspoor klachten. Het water in de zooltjes neemt direct de pijn op de hiel weg. Dit komt omdat de druk direct verdeeld wordt over de hele voet. De masserende werking stimuleert de doorbloeding en maakt de pijnlijke (verkalkte) hielpees soepeler. Doordat de pees soepeler wordt, zal de hielspoor pijn snel minder worden en uiteindelijk verdwijnen. Een snellere, eenvoudige hielspoor behandeling bestaat eigenlijk niet.
Bestellen kan hier: https://hielspoorinfo.nl/webshop/product/medicovi-twin-heels
Add a comment...

Post has attachment
Hielspoor? De Nox Splint van Thuasne is gemaakt om 's nachts als nachtspalk te dragen. Zo behandel en verlicht je de klachten van voetklachten als hielspoor en achillespeesontsteking. De NOX is comfortabel om mee te slapen vanwege zijn compacte vorm. De spalk zelf is stijf en houdt de enkel in de gewenste hoek maar de zachte voering en open hielconstructie zorgen ervoor dat de spalk zeer comfortabel te dragen is. Je zult geen last hebben van te warme voeten, zoals bijvoorbeeld bij de Strassburg Sock soms wel het geval is.
https://hielspoorinfo.nl/webshop/product/thuasne-nox-splint-nachtspalk
Add a comment...

Post has attachment
Naast #hielspoor is achillespeesontsteking een van de meest voorkomende voetklachten:
Achillespeesontsteking (tendinitis achillis) is een ontsteking van de achillespees, de pees die van de kuitspier naar de hiel loopt. Het is een zogenaamde steriele ontsteking (niet-bacterieel). De ontsteking is pijnlijk en kan sporten onmogelijk maken, zeker als de blessure wordt genegeerd en chronisch wordt.

https://hielspoorinfo.nl/andere-voe…/achillespees-ontsteking
Photo
Add a comment...

Post has attachment
De Viofix Hielspoor / Strassburg Sok zorgt er voor dat 's nachts de peesplaat onder de voet en de achillespees licht opgerekt. Dit voorkomt dat 's nachts de pezen verkleven en ontstoken raken. In de praktijk blijkt dat enkele maanden dragen van deze sok een van de effectiefste hielspoor behandelingen te zijn.
De werking is volledig identiek met die van de originele Strassburg Sock en hij kan ook op dezelfde manier gebruikt en aangedaan worden.
https://hielspoorinfo.nl/webshop/product/viofix-hielspoor-sok
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded