Profile cover photo
Profile photo
Ain Rahman
62 followers
62 followers
About
Posts

Post has attachment
Buat Baik Berpada-pada
Assalamualaikum.. Hai uolls. Kak ain rasa nak buat luahan hati sikit pagi ni. Sebagai pengajaran untuk uolls jugak. Bukan apa. Dalam dunia harini, bukan semua orang kita boleh percaya bulat-bulat. Bak kata pepatah, rambut sama hitam tapi hati lain-lain. Mem...
Buat Baik Berpada-pada
Buat Baik Berpada-pada
ainrahman21.blogspot.my
Add a comment...

Post has attachment
Makan Sedap di Setia Foodcourt
Bulan lepas kan, kak ain spend masa tiga bulan kat kampung. Hehe. Yela, jarang-jarang dapat balik kampung. Sekali dapat peluang, apa lagi. Gunakan sebaik mungkin lah. Kebetulan pulak hubby kak ain outstation. Dapatlah luangkan masa berkualiti dengan mak aya...
Makan Sedap di Setia Foodcourt
Makan Sedap di Setia Foodcourt
ainrahman21.blogspot.my
Add a comment...

Post has attachment
Bercuti ke Langkawi 3H 2M
Ini kali kedua saya dan hubby ke Langkawi. First time kami pergi bersama masa lepas nikah dulu. Kiranya percutian kali ni ibarat menggamit memori lah gitu. Hihi. Actually, kami tak plan pun nak pergi. Dah alang-alang keluarga mertua tengah bercuti dekat san...
Bercuti ke Langkawi 3H 2M
Bercuti ke Langkawi 3H 2M
ainrahman21.blogspot.my
Add a comment...

Post has attachment
Spaghetti Carbonara Simple
Bahan-bahan: (untuk dua orang) Segenggam spagetthi (jenis fettucine) 1 sudu besar mentega 1/2 biji bawang Holland/bawang besar dipotong dadu Setengah botol kuah Carbonara (Prego) Brokoli (direbus) 6 ekor udang 2 batang sosej ayam Sedikit serbuk lada hitam 1...
Spaghetti Carbonara Simple
Spaghetti Carbonara Simple
ainrahman21.blogspot.my
Add a comment...

Post has attachment
Cara Mudah Dapatkan RM2,000 Sebulan Dengan Facebook
Sekarang ni peniaga online dah makin ramai. Ibarat cendawan tumbuh selepas hujan. Hihi. Kak ain pun salah seorang peniaga online jugak. Meniaga online ni kalau kena gaya dan teknik, memang boleh buat duit. Sebab tu lah ramai yang jadi jutawan online.  Sambi...
Add a comment...

Post has attachment
Tips Penting Selepas Buat Facial
Zaman belajar dulu, memang banyak kott jerawat kat muka saya ni ha.. Sampai malu gila nak jumpa orang. Pergi kelas pun terpaksa lah cover dengan concealer 6 inci. Hahaa.. Setiap kali miss J tumbuh, rasa geram dan stress sangat. Jerawat tu tak la tumbuh seka...
Tips Penting Selepas Buat Facial
Tips Penting Selepas Buat Facial
ainrahman21.blogspot.sg
Add a comment...

Post has attachment
Takziah : Kebakaran Di Hospital Sultanah Aminah
Tengah hari tadi mak menakan kak ain share pasai kebakaran di Hospital Sultanah Aminah, Johor. Ya Allah.. Rasa terkejut, sebak dan sedih sangat. Ada yang meninggal. Lepas tu, pesakit-pesakit lain terpaksa keluar untuk menyelamatkan diri dalam keadaan sakit....
Add a comment...

Post has attachment
Atasi Kulit Kusam dan Berparut dengan Serum Vitamin C
Kulit kusam? Berparut? Aduii mesti tak confident kan. Lagi-lagi kalau setiap hari kena berdepan dengan orang ramai. Jumpa ofismate, jumpa client, nak pergi interview ke. Orang kata first impression is very important. Bagi wanita, muka adalah part yang palin...
Add a comment...

Post has attachment
Tips Jimat Beli Rumah
Dalam keadaan ekonomi sekarang ni, memang agak mencabar nak beli rumah kan? Lagi-lagi kalau duduk kat bandar besar. Kos hidup makin meningkat. Rumah pulak makin mahal. Habis, sampai bila nak menyewa jer? Korang mesti ada rumah impian masing-masing kan?  Jan...
Tips Jimat Beli Rumah
Tips Jimat Beli Rumah
ainrahman21.blogspot.my
Add a comment...

Post has attachment
Ooppss.. Perut Dah Buncit!
Sedeh betul tengok gambar lama. Kurus gila. Paling best, perut memang flat. Kempis habis. Mau tak kempis, zaman bujang dulu berat 45kg ja kott. Kadang-kadang bila angin kuat, rasa macam nak terbang pun ada. Ehehee.. Tapi, bila dah tiga tahun kawen ni, berat...
Ooppss.. Perut Dah Buncit!
Ooppss.. Perut Dah Buncit!
ainrahman21.blogspot.my
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded