Profile cover photo
Profile photo
Cikgu Hailmi
2,365 followers -
Seorang cikgu Sains dan Kimia yang fanatik dengan sofbol dan drama
Seorang cikgu Sains dan Kimia yang fanatik dengan sofbol dan drama

2,365 followers
About
Cikgu's posts

Post has attachment
Aku Negaraku. Lagu ini merupakan lagu patriotik terbaharu bagi negara kita Malaysia sebagaimana yang diperkenalkan oleh Perdana Menteri Malaysia. Bagi sambutan Hari Guru 2017 juga lagu ini kerapkali dimainkan bagi meningkatkan semangat cintakan negara dalam kalangan rakyat Malaysia.

Post has attachment
Kali ini ke Lanjut Beach Resort bagi program Pembelajaran Abad 21 bersama PPD Rompin dengan kerjasama ECER. Alang-alang dah ke Pahang, terus buat tour!

Post has attachment
Bertemu dengan warga pendidik Pekan yang peramah dan sabar menjalankan tugas merupakan satu kenangan yang manis untuk saya kenang sepanjang berada pertama kali di Pekan. Semoga perkongsian ini memberikan kita ilmu bermanfaat untuk kita terus berjaya sebagai warga pendidikan di Malaysia!

Post has attachment
Setelah hampir setahun bertungkus lumus menyiapkan Video STEM KPM bersama rakan-rakan, selesai juga. Tapi kali ini misi kami disambung dengan Seminar Kepenggunaan Video STEM KPM yang akan diadakan di Zon Tengah, Utara, Timur, Selatan dan Sabah Sarawak. Beberapa kali sesi pertemuan diadakan, dan akhirnya kemuncak majlis pelancaran adalah di SMAP Kajang.

Post has attachment
Niat asal cuti sekolah mahu dimanfaatkan dengan hanya berehat sahaja di rumah. Tetapi bila ada peluang jauh sebegini, rasanya ok juga jika saya ambil peluang untuk sebuah pengalaman.

Post has attachment
Sempat juga saya promosikan buku "Pembelajaran Abad 21 : Bukan Sekadar Susun Kerusi dan Meja" saya bersama guru-guru di sekolah ini. Kebetulan semasa saya berada di SMK Tunku Sofiah, buku ini masih dalam fasa preorder.

Post has attachment
Tambah menarik lagi, bila perkongsian di Banting ini dikongsi oleh dua buah sekolah rendah yang terletak berhampiran antara satu sama lain, iaitu dari SK Bandar Banting dan juga SK Seri Langat.

Post has attachment
Plickers merupakan antara aplikasi web yang mendapat tempat dalam kalangan pendidik Abad 21. Sistem nya yang 'canggih' dan ada ciri-ciri augmented reality, menyebabkan aplikasi Plickers mula menjadi pilihan lebih ramai guru untuk dipraktikkan dalam kelas. Apatah lagi aplikasi Plickers ini tidak memerlukan banyak gajet yang perlu disediakan kepada pelajar.

Post has attachment
Alhamdulillah diberi peluang untuk berkongsi sedikit ilmu dan pengetahuan dengan rakan pendidik di Langkawi kali ini. Seminar Pembelajaran dan Pemudahcaraan Abad 21 anjuran PKG Kuah dengan kerjasama Parlimen Langkawi dan juga Frogasia. Memang meriah!

Post has attachment
Iklan Guru Cemerlang bagi tahun 2017 sudah mula berada di laman web KPM pada awal April yang lalu. Bahagian Pengurusan Sumber Manusia (BPSM) akan melaksanakan urusan pemangkuan Guru Cemerlang dan Pensyarah Cemerlang Secara KUP bermula daripada 6 April sehingga lah 5 Mei 2017.
Wait while more posts are being loaded