Profile cover photo
Profile photo
Iulia Scântei
About
Posts

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Unirea Moldovei și a Tării Românești de la 24 ianuarie 1859 a fost sărbătorită ieri, la Iași, de mii de ieșeni, frați basarabeni, dar și ardeleni, munteni și bucovineni, adunați în Piața Unirii, într-o Horă a Unirii, a Speranței și a Continuității, alături de Majestatea Sa, Margareta, Custodele Coroanei Române, și de Alteța Sa Regală, Principele Radu.A fost, cred, cea mai frumoasă sărbătoare a ieșenilor, de ziua Micii Uniri, temelie politică și uniune de suflet fără de care Marea Unire de la 1 decembrie 1918 nu ar fi existat.http://iuliascantei.ro/2018/01/25/la-multi-ani/
Add a comment...

Post has attachment
Azi, Regele Românilor, Mihai I, se întoarce definitiv în țara lui și a noastră.

Nimeni nu îl mai poate împiedica să revină în țara de unde a fost alungat pe nedrept, dar din păcate, nimeni nu îl poate face să mai rămână printre noi. Amintirea, iubirea lui de țară, puterea de sacrificiu, dar și tristețele nespuse, vor rămâne în inimile noastre.

Îi vom fi alături pentru ultima oară, la Otopeni, Castelul Peleș, Palatul regal, Patriarhie și Curtea de Argeș, În călătoria Majestății Sale defuncte, Mihai I, spre lumea celor drepți.

Dumnezeu să-l ierte!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
#Live - Colocviul Anual pentru Drepturi Fundamentale ediția 2017

O sa vorbesc alături de Beatriz Becerra Basterrechea, Corinna Horst, Delphine Horvilleur, Rick Zednik, Oana Bizgan, Pamela Moriniere, Ajla van Heel, Carine Jo si altii.

#EU4women
Add a comment...

Post has attachment
Astăzi, de la ora 9:40, urmăriți #live cea importantă conferință despre provocările vechi și noi pentru securitatea Europei de Sud-Est, care are loc la Iași.

Printre invitații conferinței se numără Bogdan AURESCU — consilier prezidențial, fost ministru de Externe, Abigail RUPP — adjuncta Șefului Misiunii, Ambasada SUA în România, Deborah SANDERS — King’s College, Londra, Marea Britanie, Tomasz DABOROWSK — Senior Fellow, Central European Department, Centre for Eastern Studies, Polonia, Laura G. BRENT — Cyber Defence Officer, Emerging Security Challenges Division, NATO, Gabriel DINU — șef departament, Centrul Național Cyberint, Serviciul Român de Informații, Tal PAVEL — research fellow, International Institute for Counter-Terrorism, Israel.

👉
Add a comment...

Post has attachment
Coaliția parlamentară PSD – ALDE și acest guvern de plagiatori și miniștri cu probleme penale, nu au nicio limită în încălcarea legilor, nederanjându-i că afectează astfel interesele cetățenilor.

Un exemplu îl reprezintă Hotărârea de Guvern nr. 721 din 6 octombrie 2017, prin care Guvernul României, la cererea președintelui CJ Iași, Maricel Popa, susținută ca inițiator, și de ministerul bogat în fonduri al doamnei ministru Sevil Shhaideh (MDRAP), a alocat Județului Iași, suma de 6 milioane de lei (suma exacta 5.956,3 mii lei) pentru o serie de acțiuni și un program de evenimente dedicate Centenarului Iași – capitala Regatului României 1916 – 1918, ca preambul al Centenarului Marii Uniri din 1918.

O sumă de 1.300.000 Eur a fost alocată practic, în mod nelegal, din Fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului pentru a acoperi cheltuielile de organizare a unei sedințe de guvern și a unei ședințe festive a Parlamentului (ar fi de fapt, a doua ședință festivă după cea organizată cu aceeași temă a Centenarului Iașului, la data de 26 aprilie 2017, în plenul Parlamentului!) care vor avea loc la Iași, în zilele de 23 și 24 noiembrie anul acesta, dar și pentru a distra politicienii care vor sosi la Iași, miniștri și parlamentari, care nu au făcut NICIO AUTOSTRADĂ, NICIUN SPITAL REGIONAL, niciun proiect major pentru IAȘI și pentru MOLDOVA, în ultimii 27 de ani, cu focuri de artificii, jocuri de lumini, târguri de zacaricale, concerte și bineînțeles, cu un “Bal al Centenarului” de numai o jumătate de milion de Lei (!).

Gestul Guvernului Tudose de a modifica nelegal destinația fondurilor publice din Fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului si de a permite cheltuirea banului public în mod nejustificat, pe baluri și artificii, încalcă Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, deciziile Curții Constituționale și rapoartele Curții de Conturi. Citește mai departe aici: http://iuliascantei.ro/2017/10/12/guvernul-mihai-tudose-deturneaza-fonduri-publice/
Add a comment...

Post has attachment
Un exemplu reușit de diplomație parlamentară pentru Iași.

În 3 aprilie, am adresat Șefului Reprezentanței Comisiei Europene în România, dnei. Angela Cristea, invitația de a aduce la Iași, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", expoziția documentară itinerantă ”Ever closer Union. The Legacy of the Treaties of Rome for Today’s Europe”, care aniversează cei 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma privind crearea Uniunii Europene.

Joi, 12 octombrie, Iașul și prima universitate a României ("Alexandru Ioan Cuza" din Iași, inaugurată la 26 octombrie 1860) vor fi din nou în lumina reflectoarelor și pe agenda europeană:
Comisarul european Marianne THYSSEN, responsabil pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitatea forței de muncă, va participa la vernisajul expoziției aniversare UE, va dezbate împreună cu studenții ieșeni viitorul Europei și va vizita un proiect cu finanțare europeană, realizat de Universitatea de Medicină și Farmacie "Gr.T. Popa", în parteneriat cu Institutul pentru Boli Cardiovasculare "Prof. dr. George I.M. Georgescu".
Mulțumiri Reprezentanței CE și rectoratului Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași.
#IașiCapitalăCulturalăEuropeană
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded