Profile cover photo
Profile photo
kwb Weerde
33 followers -
Voorzitter Kwb Weerde
Voorzitter Kwb Weerde

33 followers
About
Posts

Post has attachment
Tijdens het plaatsen van de spitsingsborden op vrijdag zag het er mooi uit. Geen regen, en zelfs een herfstzon kwam af en toe piepen. Het weerbericht gaf wel niet veel hoop, alle regensluizen zouden openstaan. Het begin van een bange nacht. Na de afpijling op zaterdag en het klaarzetten van het voetbalchalet begon het te regenen. Het begin van een tweede bange nacht. Regelmatig de buienradar nakijken zorgde ook al niet voor de nodige rust. Het kletteren van de regen tegen het nachtelijke raam al zeker niet.
Na de toertocht zagen we enkel gelukkige gezichten. Het parcours lag er geweldig “ mountainbike” bij. Geen ploeterpartijen dit jaar, met dank aan de droge zomer. Wat ons opviel was dat het er helemaal gemoedelijk aan toe ging. Er hing als het ware een sfeer van rust. De gemachtigde opzichters werden door de bikers bedankt voor de veilige oversteek. Geen rommelige toestanden bij de bevoorradingen maar geduldig aanschuiven voor de nodige verfrissing en versterking. Onze afspuitstand kreeg de lof die ze verdiende. Een propere fiets als bedanking.
Geel – zwarte pijlen leidde de fietsers doorheen het prachtige groen van de streek. Doorheen de herfstbomen stonden de splitsingsborden waar de ene zijn gevoel volgde en koos voor de 40 km , de andere de overmoed volgde en voor de 58 km vertrok maar besliste om bij de splitsing de 50 km te kiezen. De genieters dachten al aan de lekkere pens met broodje of pint toen ze de 30 km namen. Een goede keuze. Enkele dappere kinderen zochten naar de blauwe pijlen om de kidstocht te ondernemen. Het strand langs de waterlijn de target en de kunst om door het mulle zand naar het einde van de zandstrook te rijden.
Op voorhand hadden we er voor getekend, op het einde waren we ook dik tevreden met de 820 deelnemers. Onder gegeven omstandigheden een succes. Met dank aan de dapperen die door de druppels de opklaringen zagen.
Bedankt ook aan alle vrijwilligers die er hun best voor hebben gedaan, dank zij de inzet van iedereen kunnen we het voor alleman draaglijk werken maken. Bedankt!
Volgend jaar op 1 december staan we er weer. Het parcours op zijn kop, de kwaliteit van de MTB toertocht WEERDE top. Tot volgend jaar.
2018 kwb VTT foto's Chris
2018 kwb VTT foto's Chris
photos.google.com
Add a comment...

Post has attachment
De Veldtoertocht: ‘Dwars door d’ Hel van Weit’ zit er weeral op.

104 kwb Weerde en WTC Verbruggelingen vrijwilligers deden hun uiterste best om het voor de rijders zo aangenaam mogelijk te maken. Aan iedereen een welgemeende “dank je wel”!

820 deelnemers in d’Hel van Weit. We hadden na het regenweer van vorig jaar graag terug wat meer volk gezien, maar de slechte voorspellingen van Frank en Sabine hebben ons weer eens parten gespeeld! Op zich viel de miezer nog best mee. Het kunstzinnig parcours mocht er best zijn, door het droge jaar nog goed berijdbaar. Allemaal positieve commentaar gekregen: http://www.mtbweerde.be/

Volgend jaar opnieuw een ander parcours… Laat de weergoden ons nu eens gunstig gezind zijn. We verwachten jullie allemaal in 2019. Zet alvast 1 december in jullie agenda. Tot dan!
2018 kwb VTT foto's Bart
2018 kwb VTT foto's Bart
photos.google.com
Add a comment...

Post has attachment
Verse heerlijke pannenkoeken, zachte kussentjes, boekjes om te lezen, plasticine om te creeëren, een mooie tekening op je snoet, sintknutsels om te maken en Jeje magic toverde Sint en Piet!

De Weerdse kinderhartes werden verwend vandaag. Ik denk dat er veel zacht gaan dromen vanavond…
2018 kwb Sint in Weerde
2018 kwb Sint in Weerde
photos.google.com
Add a comment...

Post has attachment
Vrijdag 16 november 2018 mochten we 49 leden begroeten op onze algemene ledenvergadering. Met een gratis hapje, een Fagnes en … Fiery Blonde van microbrouwerij Sweynbeer te Elewijt evalueerden we op een leuke meer dynamische manier al onze voorbije activiteiten en legden we ons voorstel tot nieuw jaarprogramma met activiteiten kalender voor.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
17-11-2018
13 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Het binnenkomen in de zaal was wat je kan zeggen, heel speciaal . De opstelling van een projectiescherm helemaal links. Talloze etalagepoppen in linnen stoffen, over elkaar gedrapeerde kleding links op hoogte. Een dame, niet op haar mond gevallen heette ons welkom. Klein van gestalte dat wel, maar dartel sprong ze op een klein bankje om groots te klinken. 3000 jaar onderkleding werden op een humoristische wijze uit de doeken gedaan. Geboeid hebben we geluisterd naar de geschiedenis van wat er zich onder de kleding afspeelde, doorspekt met grappige vertelsels. Spannend om erbij te zijn . Al de rest blijft verborgen en blijft een stil geheim onder de aanwezigen!
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
15-11-2018
31 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Het is wat de titel zegt, de stralende en de vol verwachting kijkende ogen van al dat jonge geweld. Leuk om te zien en geestig. Eerst mochten de ouders het gevaarlijke en zware uitsnijden van de “hoedjes” doen. De kinderen hollend rond de tafel waar alle sjablonen voor het kiezen lagen. De lat heel hoog te leggen door een leuke maar ook moeilijke tekening uit te kiezen. Een uitdaging voor de aanwezige mama’s en papa’s. Het gezegde voor groot en klein komt hier echt tot zijn recht, zelden zo een activiteit waar jong en oud fijn kunnen samen werken. Geconcentreerde ogen bij het prikken en met de kleine zaagjes uitzagen van de tekening. Verwonderde ogen bij het zien van het resultaat, spooky en grappige gezichten. Alle lichten uit voor de dansende kaarsen in de pompoen de contouren mooi uit te laten komen. Goed gedaan kinderen en ….de mama’s en papa’s!

Het hoofddeksel werd uitgesneden, waarna heel de pompoen werd uitgehold. Met papier werd hij drooggemaakt binnenin. Dan snel een gepaste tekening uitzoeken, er op kleven en de contouren uitprikken maar… En dan zagen, zagen tot de gepaste tekening zichtbaar werd. Een kaarsje er in en ’t hoedje er terug op! Nog even de handleiding voor zij dit dit thuis nog eens wensen te herhalen…
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
26-10-18
28 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Of ze nu allemaal ’s anderdaags naar Blankenberge moesten weet ik niet, de deelnemers weten nu wel hoe zij met de apps van NMBS en De Lijn, de snelste verbinding kunnen zoeken en een ticket kunnen kopen. En of bus vertraging heeft …

Met Paypal betalen ze nu veiliger en met een ITSME-account surfen ze sneller en eenvoudiger naar de overheidsinformatie of hun bankgegevens.

Van de zeer uitgebreide mogelijkheden van Strava geniet je het best met een zwaardere GSM. En om risicoloos te kunnen gebruik maken van contactloos betalen plaats je je kaart best in een RFID portefeuille of hoes.

Dat en nog veel meer leerden wij van Frans en Kevin van PPC-Solutions, waarvoor onze dank.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
16-10-18
6 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Twee werelden, twee ongekende werelden. Eén wereld die voor de gewone sterveling moeilijk te begrijpen is. Het leven voor de gevangene. De straf die je in de gevangenis krijgt is die van de vrijheidsberoving. De gedetineerden blijven recht hebben op verzorging, opleiding, sport enz. Iedereen begrijpt dat dit voor de modale mens niet altijd evident is, we moeten dit in het juiste vorm zien. Bedoeling is om de gevangene de voeling met onze maatschappij niet te laten verliezen. Niet te laten vervreemden van de samenleving. Ooit komen deze mensen terug bij ons op straat, moeten kunnen werken en deelnemen aan het sociale leven. Moeten de kans krijgen om normaal te leven.
De andere wereld is van die mensen die onze maatschappij in de gevangenis brengen. Die zorgen voor de nodige steun en mogelijkheden om de gedetineerde de kansen te laten grijpen. Een werk van gedreven mensen die niet altijd worden begrepen. Niet door de mensen van “buiten” de gevangenis en soms ook niet door de gezaghebbenden van “binnen” de muren.
Een werk met heel veel geduld en doorzettingsvermogen. We moeten niet altijd met alles eens zijn. Maar zeker dat dit te bewonderen is. Twee ongekende werelden, toch een beetje minder ongekend.
Add a comment...

Post has attachment

kwb Weerde steunde za 15 september 2 goede groene doelen!
1. Zaterdagochtend vroeg stonden onze dames bij Bakkerij De Kock met de azalea bloemetjes van Kom Op Tegen Kanker. In de Weerdse straten liepen ook helpers van Femma en kwb Weerde.
2. Om 10 u verzamelden 11 andere Kwb'ers aan de zaal om zich in te zetten voor de world cleanup day. Wat een vangst op de Schumanlaan!

Hoera we hebben de wereld opgekuist ! Ga je nu niet onmiddellijk inbeelden dat dat echt zo is, maar Zemst, en dus ook Weerde, is in elk geval een stuk properder .. en dat geeft een fijn gevoel. Eigenlijk was het best leuk de rommel van iemand anders opkuisen (als je dat niet alle dagen moet doen tenminste). Maar leuk ? Best wel ja; met een ploeg van enthousiaste, ijverige KWB-Weerde leden zijn we dus de berm van het op- en afrittencomplex aan de E19 ingedoken om daar ijverig de achtergelaten rommel te verwijderen. En wat doet een weldenkend mens als hij, met een grijper en een vuilniszak, vuil staat te vergaren ? Goed geraden .. hij laat zijn gedachten de vrije loop. Spontaan dringt een analyse van vuil en vervuiler zich op … baant zich een weg door mijn gedachten … en laat volgende sporen na. Voor wat het vuil betreft hou ik het kort; de verpakkingen spreken voor zich. Langs de afrit van de E19 vind je dus vooral bierblikjes, flessen sterke drank allerhande (waar blijft die blaasmarathon ?) , PET-flessen van water en limonades (hoewel de flessen die ik heb leeggemaakt niet altijd limonade bevatten) en verpakkingen van etenswaren. ZERO sugar, ZERO fat, ZERO salt … maar vooral ZERO respect voor het milieu … vervuiler shame on you !
Van vervuiler gesproken trouwens .. de analyse van de rommel leert ons ook iets over de dader. De platgetrapte blikjes verraden een zeker gewetenprobleem, waarbij de weggooier denkt dat hij minder vervuilt als ‘t wat kleiner is. De volledige plastic-zak, gevuld met de restanten van een dagrantsoen, leren ons dat vrachtwagenchauffeurs niet genoeg vuilnisbakken aantreffen op parkings. De blikjes die al onherkenbaar waren, door de tijd dat ze er al lagen, doen ons dan weer vermoeden dat de ‘oude belgen’ ook al Jupiler dronken. En dan zijn er nog de dingen die ons duidelijk maken dat een aantal mensen het containerpark te duur vinden. Maar in aantal items gaat de hoofdprijs toch naar de drankverpakkingen, blikjes en PET-flessen. Wie nu nog niet overtuigd is dat statie-geld op plastic en blik een noodzaak is mag volgende keer gerust mee die berm in. Je grijper staat klaar ! Beste KWB-Weerde leden met de grijpers … jullie zijn de reden dat ik het leuk vond om de rommel van anderen op te kuisen. Hopelijk zijn jullie er volgende keer ook weer bij.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
16-09-18
8 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Op zaterdag 01 september maakten wij o.l.v. Bert Verlinden alweer een mooie avontuurlijke wandeling over de 'crête’ of heuvelkammen, we klauterden op een ladder en staken één keer de Semois over. Met 14 stapten we via Rochehaut naar de Notre Dame van Lourdes grot te Poupehan en terug via Frahan en zijn passerelle. Schitterende locatie en fantastisch weer om te stappen!
Velen sloten af met het plaatselijk biertje na de wandeling. Eéntje moet nog naar de winkel voor nieuwe schoenen... 10 jaar op zolder laten liggen is echt te lang! Thx voor deze schitterende ervaring Bert!
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
02-09-18
118 Photos - View album
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded