Profile cover photo
Profile photo
Japatrees’ Super Kawaii Fun Corner
57 followers -
Voor uw dagelijkse shot Japanse onzin, en meer.
Voor uw dagelijkse shot Japanse onzin, en meer.

57 followers
About
Posts

Post has attachment
Win een Naruto Ultimate Ninja Storm 3 Artbook op Japatrees.nl!
Add a comment...

Post has attachment
Japatrees introduceert: Dino!

Ik was op zoek naar nieuwe gastbloggers en ik heb er al een gevonden! Nog een paar plaatsen te gaan... Wil je zelf graag gastblogger worden? Mail dan naar Trees@onlineprepaidservices.com;)

http://japatrees.nl/japatrees-presenteert-dino/
Add a comment...

Post has attachment
YES! Wellicht hebben jullie het al gemerkt. Maar mijn spiksplinternieuwe website is online! De google+ pagina Japatrees Super Kawaii Fun Corner zal nog steeds gebruikt worden. Dus maak je geen zorgen, mocht je er gehecht aan zijn geraakt ;)

Binnen nu en een paar dagen doe ik een wat grotere weggeefactie van game gift cards en ik geef mijn allerliefste Google + volgers al een headstart:
Like, volg, comment en explore de shit uit deze site en je maakt kans op een game gift card naar keuze!

Oh, en laat ondertussen weten wat je ervan vindt :)
Succes!
Add a comment...

Post has attachment
Under Construction
Even een korte, maar belangrijke update: Vanaf morgen zal Japatrees.nl een metamorphose ondergaan. Hierdoor zullen jullie voorlopig jullie favoriete blog niet kunnen lezen :)
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Vandaag is het de zogenaamde Coming of Age Day in Japan. Een dag waar alle jongvolwassenen, die dat jaar 20 zijn geworden, vieren dat ze mogen drinken, roken, stemmen en een uurtje langer mogen opblijven van pappie en mammie. De mannen, voorheen jongetjes, kleden zich in de traditionele kledij genaamd Hakama en de meiden dragen hun mooiste kimono's. Zo gaan ze netjes naar het gemeentehuis waar je formeel wordt gefeliciteerd en waar urenlange preken worden gehouden over het volwassen zijn. Soms volgt daarna een bescheiden familiefeestje, maar meestal eindigt de dag in een enorme zuippartij, waarbij je kimono-meisjes met ongemakkelijke schoenen aan dronken over straat ziet struinen, struikelen of zelfs kruipen. Waarom doen ze dit? Omdat ze nu mogen drinken en de foute clubs binnen mogen? Misschien. Maar waarschijnlijk komt het doordat ze zich in een keer beseffen dat ze plots zware verantwoordelijkheden hebben jegens anderen en dit de laatste keer is dat ze zich idioot puberaal mogen gedragen.

Een mooie traditie, vind ik zelf. En het is dan ook jammer om te moeten melden dat de ceremonie steeds minder vaak gehouden wordt. De hoofdoorzaak hiervoor is dat het geboortecijfer ieder jaar daalt. Maar een andere, misschien wel meer prominente reden is dat de jongerencultuur sterk aan het veranderen is. De harde eisen die men vaak te jong aan Japanners stelt worden de laatste paar jaren steeds minder geaccepteerd. Het hele 'je moet een volwaardig lid van de samenleving worden en bijdragen aan de maatschappij' begint de jeugd de strot uit te hangen, en dat kan ik heel goed begrijpen. Japan heeft namelijk geen individualistische cultuur, waardoor algemene normen en waarden vaak berusten op wat het beste is voor de groep. Beetje bij beetje probeert men dit te veranderen en meer voor zichzelf te kiezen. Een manier daarvoor is door bijvoorbeeld niet mee te doen aan de Coming of Age Day als protest, dat je zelf wil bepalen wanneer je die verantwoordelijkheden kunt dragen.

Ikzelf ben voor mooie tradities, maar ik ben nog meer voor verandering. Japan is geweldig, maar zeker niet een ideaal land om in op te groeien en daar moet ook wel wat aan gedaan worden. Toch, helpt het ervoor kiezen om Coming of Age Day te boycotten, hier iets aan bij te dragen? Wie weet...

Anyway, mijn felicitaties voor de 20-jarigen in Japan!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
BAM! Knal ik zomaar even de meest brute trailer ooit online! Nou oke, dat is misschien overdreven, maar ik heb wel ontzettend veel zin in de PS Vita game Sword Art Online Hollow Fragment. Check de trailer met subtitels maar en je weet wat ik bedoel!
Mochten jullie nog meer willen weten over de game, dan heb je geluk! Trees-sama legt alles wel effe haarfijn uit...

Sword Art Online Hollow Fragment brengt opnieuw een alternatief verloop op het orginele anime-verhaal net als bij Infinity Moment, de PSP-game. Zo kom je hier characters tegen die je in de anime (nog) niet bent tegen gekomen. Dat zorgt er wel voor dat alles een beetje onvoorspelbaar voor je blijft, non?

Het verhaal speelt zich net als voorheen nog steeds af in Aincrad, specifiek de vergeten Hollow Area. Hier treft Kirito een nieuwe chick genaamd Filia, die een criminele Orange Player blijkt te zijn. Wat haar deal is? Dat weet nog niemand helaas. Wel weten we dat shit loos gaat.

De gameplay zal lijken op die van Infinity Moment (no worries, binnenkort een review hierover), alleen zal deze dynamischer en soepeler aanvoelen. Het battle systeem kent namelijk een burst gauge, waarbij je in plaats van alleen maar saaie auto-attacks ook speciale aanvallen kunt kiezen. Ook gebruik je de burst gauge om de step feature te gebruiken. Dit zijn korte, snelle dashes die je tijdens een battle zowel defensief als offensief kunt inzetten. De truc is om deze meter niet leeg te laten lopen, zodat je flink wat damage kan blijven aanrichten.
Het battle systeem kent ook het partnership; kies dus een van de chicks uit de game waarmee je op quests wilt. Via een command screen bepaal je hoe zij jou support.
Verder is het 'dating-sim' element net als in Infinity Moment aanwezig, maar dan nog uitgebreider! Zo bouw je een relatie op met jouw gekozen partner door handje in handje te lopen of iets dergelijks. Uiteindelijk krijg je een happily ever after en iedere chick heeft haar eigen einde. Verzamel ze allemaal, perverselingen van me.
Oh ja, je hebt dit keer ook een first-person view. Nu kun je ook onder de rokjes kijken, dan er alleen maar tegen aan te kijken. Hoera!
Tot slot heb je nog het multiplayer gedeelte. Je kunt je eigen avatar customizen, ook die van Kirito. Iedere speler heeft net als in de single player een partner, die ook mee op raids kan gaan met nog 3 andere spelers en hun partners.

Misschien ook leuk voor diegenen onder ons die willen importeren: de inhoud van de special edition. Deze bedraagt onder andere originele art,  een soundtrack CD, een Blu-ray Disc met extra content, een poster en Dengki Nerve Gear Volume 2. Mits je de game pre-ordert, krijg je er ook nog een custome code bij; een wedding dress voor alle heroines! Awhhhh...
Add a comment...

Post has attachment
Oke.. een cooking rythem game met ninja chicks waarvan de kleren spontaan kapot scheuren? Mehh.. Ik heb gekker gezien.

De nieuwe Senran Kagura game voor de PS Vita dus, wie ziet het zitten?
Add a comment...

Zo. In korte tijd 2 Japanse game trailers voor jullie vertaald en voor wie ze gemist hebben: schaamt u! 
Nu ben ik op zoek naar nieuwe trailers om mijn tanden in te zetten, deze kunnen over games gaan, maar ook Japanse film of anime trailers zijn welkom.

Dus roept u maar!
Add a comment...

Post has attachment
Wie heeft hier net zoveel zin in als ik? 
Add a comment...

Post has attachment
Tales of Zestiria is de nieuwste JRPG in de Tales of - serie en is al bevestigd voor Europa! Kun je niet wachten tot ie uitkomt? Check dan deze trailer met ondertiteling! Wil je meer weten over de game? Lees dan verder:

Het verhaal speelt zich af in Greenwood, een wereld waarin iedereen gelooft in de zogenaamde Divine Beings. Er is zelfs een legende over monniken die kunnen communiceren met deze heilige wezens. Ze zouden de ‘normale’ mensen verscheidene keren gered hebben met de kracht van de Goden. 

Velen jaren later, zonder enig spoor van de monniken, is de wereld opnieuw gehuld in duisternis, behalve op het plekje genaamd de Forest of The Divine. Op deze plek zijn de mensen veilig voor monsters en dergelijke. En hier begint ook ons verhaal.

Het hele gebeuren draait om twee personen: De goedhartige jongeman Slay, die zijn hele leven lang beschermd is gebleven in het bos en Alicia, een warrior chick en ook nog eens een prinses. Ze ontmoeten elkaar in het ingestorte gedeelte van een ruïne, waar Slay van de mooie vreemdeling te horen krijgt dat er rare dingen gebeuren in de wereld. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden en komen er wellicht achter dat de legende van de monniken eigenlijk helemaal geen lariekoek is.

Oh en er komen draken in voor. Wat totaal badass is.

Het enige wat we tot nu toe over de gameplay is dat het ‘anders’ wordt dan de voorgaande Tales of –delen. Het zou een stuk minder lineair zijn en de bekende Linear Motion Battle System zou niet meer hetzelfde zijn volgens de producers. Meer weten we helaas niet, maar ik houd jullie natuurlijk gewoon op de hoogte!
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded