Profile cover photo
Profile photo
Ivica Anteski
33 followers
33 followers
About
Ivica's posts

Post has attachment
5 most common mistakes DJs are making at international tango events
Imagine a hundred and more top dancers from all over the world at
an elite tango event, traveling maybe 10 hours and spending more than
500 euros for a weekend, just to dance 3 or 4 tandas all night,
leaving milonga long before the last tanda. Strange? Tru...

Post has attachment
Cultivating the tango community
Have you ever been frustrated of how your tango community
develops? Did you ever left the milonga in your town with bad feeling
that people do not respect others on the dance floor? You can do a
lot to influence this situation, I can tell you from my person...

Post has attachment
...вистината вклучува сè и таа е збиена, токму колку шти е збиен и просторот,
И дека не постои пукнатина или вакуум во целокупната вистина - туку дека сè е вистина без исклучок;
Па отсега јас ќе појдам да славам сè што гледам или сум,
Ќе пејам и ќе се смејам, и нема да одречувам ништо.
~ Волт Витмен
http://antipunkt.blogspot.mk/2015/11/e.html

Post has attachment
Tango Community Survival Manual
When I first started dancing the tango I was confused. I did not have a regular teacher, and the ones I did have often gave me contradictory pieces of advice and lectures. I guess that many of the beginners are in a similar situation. That is why I decided ...

Post has attachment

Post has attachment
Ако некој „новинар“ ви каже дека е објективен и дека неговиот медиум е независен - кажи му „Немој да ме јебеш“. Онака ко Кили што и кажа на „новинаркана“.

Post has attachment

Ако направам што и да е само затоа „што ми се допаѓа“, тоа може да биде убаво и забавно хоби, но никогаш нема да станам мајстор во тоа умеење. Меѓутоа, проблемот не е само во дисциплинираното спроведување на некое умеење (да речеме, вежбање секој ден по неколку часа), туку е тоа проблем на дисциплинираност во целиот човечки живот.

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Учам да пуштам долга коса
учам да пуштам брада учам да
исчезнувам во општеството од време
на време ме посетуваат службите
за бричење и службите за шишање
ме подбричуваат ме потстрижуваат ме
учат да ги исфрлам од употреба
зборовите што значат чисто
самољубие ме подбричуваат
со уверувањето дека насекаде
ме следат невидливи растенија

Ме потсетуваат дека во
автобусот со број 24 до
мене седи еден безгрижен
бог
потоа останувам во општеството
во автобусот во природата недоучен
како се пушта коса или воопшто
како се пушта брада во
мислите ми останува
сликата на нож вбоден во
парче овчо сирење
Wait while more posts are being loaded