Profile cover photo
Profile photo
Farhan Rani
9 followers
9 followers
About
Farhan's posts

Post has attachment
Bukan Angan-angan Kosong
Nak dijadikan cerita, aku suka menulis, mengarang panjang lebar ikut sedap rasa sendiri. Sampaikan terbawa-bawa ke paper BM time SPM. Sadisnya, sebab terlalu obses, karangan aku terlalu panjang sampai tak siap. Menangislah! Menyesal pon ada sebab dapat resu...

Post has attachment
Nilai Sejagat
Pernah tak kita terfikir susahnya mereka yang tak berkemampuan? Pernah tak kita terfikir lelahnya mereka dalam hidup mencari kekuatan? Pernah tak kita terfikir peritnya mereka dalam serba kekurangan? Pernahkah kita terfikir tabahnya mereka menhadapi ujian? ...

Post has attachment
Tips Cari Pasangan Hidup
Seronok sekali bila duduk semeja ngan ayah ibu, dorang jarang borak kosong, mesti lebih ke arah positive futuristic. So, ni aku nak share sikit apa yang aku dapat daripada perbualan ayah ibu aku. Hee. Well, umur semakin meningkat. Bukan menggatal, tapi cuma...

Post has attachment
Si Kakak Kelisa Biru
Aku pernah pegang tanggungjawab sebagai salah seorang Majlis Tertinggi untuk program AF 2015.  *Maaf ya bukan nak riak. Program ini banyak beri kesan positif pada diri aku. Puncanya tak lain dan tak bukan banyak perkara baru yang aku belajar daripada progra...

Post has attachment
Aku Suka Model
Aku bukan seorang yang baik. Terkadang silap juga tingkahnya. Tetapi, ini suara hati ku, "Alangkah indahnya hidup bila dikejar sang hawa yang solehah malah segak berfesyen. Lagi indah bila dia seorang model... ...Model agama dalam berpakaian menjadi contoh ...

Post has attachment
Bergurau
Sometimes blogging; Tak perlu nak karang ayat panjang-panjang Tak perlu nak letak cerita best sangat Tak perlu nak ayat havoc sangat Macam ni pon dah cukup. Asalkan update post dalam blog, itu sudah dipanggil blogging. Muehehe. Sorry buang masa awak. Saya s...

Post has attachment
Nak Dengki dengan Nyamuk
Antara perkara yang aku rasa geram, annoying, rasa macam, "Grrrrrr....!!!" bila nyamuk datang terbang sekililing kawasan kepala aku dengan bunyinya tersendiri, "Nggggeeeeeeeee............." Menyakitkan hati. Huh! So, secara tak langsung dan tak berfikir pan...

Post has attachment
Voucher Buku Dah Kembali!
Voucher buku dah kembali! Niat tahun ni nak manfaatkan Voucher bernilai RM250 ni. Macam tahun lepas. Memang terbuang macam tu je. Tak dimanfaatkan langsung. Hmmm. Betul kata kawan aku, daripada aku membazirkan voucher tahun lepas, lebih baik aku beli Quran....

Post has attachment
Hangat Tahi Ayam
Typical kalangan kita, bila nak mulakan sesuatu mesti bersemangat. Punyalah semangat nak mulakan something yang kita hajatkan, huha sana huha sini. Last-last, just angan-angan tahi ayam je. Ini biasa. Contoh pon tayah cari jauh-jauh sangat. Ni haa. Aku ni h...

Post has attachment
Atok dan Opah Berpisah Tiada
Assalamualaikum guys 2 hari ni aku sibuk sangat. Alahai. Penat woo. Tapi dalam penat tu, biasa sebelum tidur, jenis macam aku ni akan scroll down TL dulu. Layan twitter jap. And then, baru aku tidur. Nak dijadikan cerita. Time usha-usha twit orang, jumpa sa...
Wait while more posts are being loaded