Profile cover photo
Profile photo
Mama Cahaya Mataku
63 followers
63 followers
About
Mama's posts

Post has attachment
Austism run
assalamualaikum semua dalam banyak2 running yang saya sertai, ada satu run yang saya terpaksa buat virtuality sebab bertembung dengan event lain. Saya memang akan pilih2 run evvent yang nak disertai.  austism run ni saya join sebab larian amal.  pada keesok...

Post has attachment
Puspa Fun Run 2017
assalamualaikum semua kali ini saya join Puspa Fun Run pula yang dianjurkan oleh  Jabatan Pertahanan Awam Sarawak.  Sebenarnya saya aje yang register, tapi masa larian tu Azim pun join saya jugak.. selfie dulu sebelum start lari...  muka sedikit pucat sebab...

Post has attachment
Program Kesedaran Penanaman Poko Bakau Di Taman Negara Kuching Wetland
Assalamualaikum semua.. Tengok tajuk pun dah tahu kan...  saya nak menulis pasal pengalaman join aktiviti menanam pokok bakau pulak..  sebelum tu kita tengok fakta berkenaan pokok bakau dulu. sebelum kejadian tsunami pada penhujung 2004, masalah penebangan ...

Post has attachment
Mendaki Gunung Singai
assalamualaikum semua Sebenarnya saya pernah cuba mendaki Gunung Singai untuk melihat sunset sebelum ini.  Tetapi saya tidak ditakdirkan untuk sampai ke puncaknya pada waktu itu akibat keadaan kesihatan yang tidak mengizinkan.  sampai 1/2 jalan saya terpaks...

Post has attachment
mendonat lagi
assalamualaikum semua entry sebelum ini saya ada cerita pasal bread maker saya yang sangat membantu untuk saya mengguli roti, pizza, donut dan lain2.  untuk pengetahuan u'll smlm rajin lah pulak untuk mendonat.  ini gara2 cuaca yang tidak menentu di bumi bo...

Post has attachment
Fun Run Rely 2017
assalamualaikum semua.. keadaan cuaca sekarang ni memang kurang sesuai untuk aktiviti outdoor.  sebenarnya banyak kali dah saya kecewa kerana tak dpt nak joging kerana hujan bila sampai ke destinasi... cuma dapat duduk aje dan tengok hujan turun... entah ma...

Post has attachment
Taman Pertanian Bukit Cahaya Seri Alam @ Taman Botani Negara Shah Alam
assalamualaiku dan selamat sejahtera semua dah namanya bercuti kan.. jadinya berjalan aje lah sepanjang bulan 12 lepas... destinasi seterusnya, Taman Botani Negara Shah Alam. masa ni dapatlah merasa musim sejuk   saay datang hari sabtu.. memang ramai betul ...

Post has attachment
Pantai Teluk Batik, Perak
Assalamualaikum semua aktiviti cuti2 Malaysia diteruskan lagi.. kali ini kami ke Pantai Teluk Batik di Perak pula.    cantik kan.  Pantai Teluk Batik ni memang cantik.  airnya berwarna biru dan jernih. memang sesuai untuk bermandi manda.  cuma kena hati2 si...

Post has attachment
bukit jugra, banting selangor
assalamualaikum semua masa cuti sekolah bulan 12/2016 lepas saya memang bercuti panjang.  sengaja menghabiskan baki cuti yang ada.  memang jalan2 aje lah. sepanjang cuti tersebut, aktiviti memang padat.  tapai puas hati bila tengok anak2 seronok menikmati c...

Post has attachment
makan angin ke cameron highland
assalamualaikum semua sebenarnya agak alma juga saya tak menjejakkan kaki ke Cameron Highland ni.  lebih2 lagi bila dapat tahu keadaan di Cameron ini mulai sesak terutama semasa musim cuti.  Perancangan last minit kami berjaya apabila adik saya berjaya mend...
Wait while more posts are being loaded