Profile cover photo
Profile photo
Constantin Teodorescu
6,832 followers
6,832 followers
About
Constantin's interests
View all
Constantin's posts

Post has attachment
Vacanța de 1 Mai este un moment potrivit să descoperi țara, să evadezi în natură și să te bucuri de liniște, aer curat și de peisaje superbe. Iată 5 locuri de vizitat în România într-o scurtă escapadă de weekend.

Post has attachment
Poate nu ştiaţi, da' de anul trecut cineva a hotărât că ORICE achiziție bugetară (inclusiv hârtie, pixuri) trebuie însoțită de un referat de necesitate. Formularul cadru este foarte precis și exact și te obligă să răspunzi la foarte multe întrebări. Vă prezint de curiozitate o singură pagină din cele 10 ale unui formular de necesitate pentru achiziție topuri de hârtie A4. Toate textele cu galben trebuie completate, am încercat să răspund la toate solicitările, n-am băgat nici un text în plus de la mine. Parol! :-D
Sunt ferm convins că în urma acestor măsuri se va fura din banul public mult mai puțin!
Pentru cine nu mă crede și zice că fac mișto, uite "Indicațiile de completare" pentru punctul B)
[Această secţiune se completează numai după o evaluare a motivaţiei care a condus la situația de a considera necesară achiziţionarea produsului/serviciului/lucrării propuse, prin raportare la context. Concret, la completarea acestei secţiuni de către compartimentul de specialitate beneficiar al achiziţiei, care este emitentul Referatului de necesitate, acesta trebuie să se asigure că există răspunsuri pertinente/oportune la următoarele întrebări:
a. De ce urmează să se achiziționeze produsul/serviciul/lucrarea descrisă ca necesitate?
b. Toate celelalte posibilităţi de a satisface nevoia au fost evaluate şi analizate?
c. Ce factor interesat (persoană) susţine că este nevoie de acest produs/serviciu/lucrare?
d. Care este motivația faptului pentru care se consideră că această nevoie este o necesitate?
și, în această secțiune să prezinte argumente pentru răspunsuri furnizate la întrebări de tipul celor de mai sus.]
Photo

Post has shared content
Liniște ...

Post has attachment
"Nu este nici vreun luptător carismatic, nici vreun mare orator, nici vreun geniu în materie de rezolvat nevoi şi aşteptări ale românilor; are însă izbânda pe post mereu asigurată! Ministru al Agriculturii, Comisar European, Prim Ministru al României, iată trei trepte rezervate îndeobşte politicienilor cu soartă. Trepte pe care, fără a fi fost propulsat de vreun partid, Dacian Cioloş le-a escaladat relaxat, în stil de capră neagră sprinţară, fără poticneli ori semne de sufocare. Deşi, când îl cântăreşti din priviri, aduce mai degrabă a istovit purtător de samar decât a grimpeur de elită, ţapăn pe cataligele lui .
Văzându-i în CV trofeele personale de funcţii, uiţi de prima impresie şi te întrebi ce jăratic, ce LOX, ce kerosen, ce combustibili solizi granulaţi îi circulă prin instalaţii de omul nu ratează nimic în materie de numiri înalte. Dacian Cioloş se fereşte de deochi. Nu se expune niciodată examinării şi alegerii populare. Căci prostimea nu înţelege, se ia după aparenţe, şi poate deochea din ignoranţă, cu o gimbeală nepotrivită sau prea insistentă, frumuseţe de mişculaţii. Ce descoperim, de-odată, prin Dacian Cioloş? Că se poate face manipulare şi prostire şi altfel. Fără a fi ales de gloată, fentând democraţia şi afişând mofturi de starletă!
Refuzi superior să te supui arbitrajului electiv al “celor mulţi”, simulezi sila de politic şi te laşi rugat.
“Acceptă să ne salvezi, tu, izbăvitorule! Tu, cel plămădit altfel! Tu, cel binecuvântat ca nepolitician! Tu, cel proiectat pe post de personaj mesianic, în laptopurile protestatarilor noştri cu bărbi, bandane şi lozinci anti-orice! Lasă-ţi chipul să ne lumineze panourile electorale. Sacrifică-te pentru noi. Fii oengistul nostru emblematic, steaua polară a unei generaţii de debusolaţi. Acum avem pe cine! Te implorăm: lasă-te avut!!!”.
Iar Dacian Cioloş îngăduie această dublă fraudă la care este invitat: să evite cenzura electoratului şi să îi amăgească pe tinerii frumoşi şi liberi că se va lăsa “avut” de ei. Că va fi “al lor”.
Căci ce altceva este Dacian Cioloş dacă nu un delegat al oculţilor, destinat să fenteze democraţia. Demnitarul lor de mucava, înscăunat prin numire, nu prin alegere. Mereu declarat învingător, deşi nu combate, în ring, niciodată.
El este împins să acţioneze după principiul: de ce ai încerca să sari gardul când te ajutăm noi să te strecori printre uluci? Lasă-i pe proşti să se pocească, să se tumefieze între ei! Tu stai la cutie şi doar aşteaptă decizia juriului. Ai încredere în juriu. El este al nostru. El este NOI!
Prefer o ţară condusă mediocru dar onest de votul democratic, al proştilor vorbitori de română, unei ţări condusă tendenţios de oculţi, prin impostură şi raportări în alte limbi. Căci, în primul caz, mai există o şansă ca limba română şi etosul românesc să nu dispară. Altfel …"

Post has attachment
"Este drept că nu avea găuri de cercei în ureche, mai mult ca sigur nici părinți cu casă în Capitală, dar în timpul în care tânărul de la corporație a constatat că nu se poate, chinezul de la tonetă a produs 150 de lei, a explicat clienților, într-o română fluentă, ce și cum...Și a zâmbit permanent, ceea ce românul nostru nu a făcut nici măcar odată!
Când ne mai întrebăm de ce China exportă telefoane în România și nu invers găsim o parte din explicații, la mall."

Post has attachment
Așa băieți! 😀

Post has attachment
La Brăila, dă Ziua Națională ninge! Adică într-un fel e tocmai scenariul pe care l-am imaginat mai jos! :-D "Batea un vint groaznic, taios si rece care-ti biciuia obrajii cu un fel de nisip de gheata dar care pica bine unora pentru ca-i facea sa lacrameze In direct, sa-i vaza alegatorii ca traiesc cu adevarat momentul. Organizati "romaneste", soldatii stateau cam de vreo 2 ore In ger cu mina pe fierul armei, cu obrajii si urechile rosii si mucii atirnindu-le vitejeste In barba, asteptind pe dom' primar. Autoritatile au descins din "Casa Alba" unde se Incalzisera cu o tuica fierbinte si au Inceput sa-si recite discursurile In fata unor membrii ai partidelor scosi la "o actiune de imagine", a citorva veterani si a unui grup de copii zgribuliti care picasera la tragere la sorti sa depuna coroane.Dupa citeva minute, impulsionati de frigul napraznic, vorbitorii au tot apasat pe accelerator pina cind discursurile lor semanau cu fraza "daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului" din reclamele la medicamente.La un moment dat, primarele a facut un semn discret care tradus ar fi Insemnat "Dati-i drumul odata la parada" spre marea bucurie a sarmanilor soldati care au Inceput a marsalui izbind frenetic cu bocancii In asfalt, doar-doar li s-or dezgheta picioarele. Spre final, manifestantii s-au retras iute In bodegi pentru a serba ziua nationala, doar trei muzicanti si-un medic militar zabovind un pic In Incercarea de a-i dezlipi cu o bricheta buzele suflatorului de la tuba mare ce ramasesera lipite de mustiuc din pricina gerului. Ce frumoasa zi nationala si ce mindri si bucurosi s-or fi simtit oamenii!"

Post has attachment
Scriam acum o săptămână că "Registrul de numere de ordine" ar putea rezolva coada la cererile de organe pentru transplant! Azi apare raportul de la Ministerul Sănătății pe tema asta de unde vedem ce matrapazlâcuri sunt pe-acolo! :-D "Fără a încerca deloc să minimizez importanţa unui proiect deja în lucru la GOV-IT, “Prietenul pacientului” (care e gata la ora asta doar în proporţie de 15%), cred că implementarea de săptămâna viitoare a “Registrului de numere de ordine“, funcțional, ar fi mult mai utilă pentru cetăţean și ar da cu siguranţă frisoane celor prieteni cu corupţia. Voi ce credeți?"

Post has attachment
"Cică în 60 de secunde un computer cuantic analizează peste 8 milioane de ”informații” și propune remedii, nește picături generate de programul Matrix Drops , un program bazat pe teoriile alchimiei (!?) imbinate cuantic cu armonia Universului. Și oamenii ăstia sunt în libertate, ba mai mult, sunt autorizați de statul român să funcționeze sub titlul de Centru Medical. Vrăjitorie modernă, cu ștaif, profitabilă financiar la maxim.
Doar ei îl au pe adevăratul computer cuantic, adevăratul fiu al mamei Omida cuantice, care funcționează impotriva oricărei legi a fizicii dar pe baza evaluării holistice, homeopatice, astrologice și a psihologiei integrative (așa o varză și un tupeu nu am pomenit nici în promisiunile electorale! )
Mă opresc, că am și eu o vârstă și niște limite în a suporta nerușinarea și delirurile nesistematizate.
Repet, oamenii ăștia sunt în libertate și acreditați de statul român căruia îi plătim taxe ca să elaboreze niște norme care să facă posibilă supraviețuirea neamului. Ca și cei care vând minunatul medicament Exorcizal, extractul de plante care vindecă deochiul și alungă duhurile rele, despre care ați crezut că e o glumă și care se vinde cu succes în patria noastră dragă.
Vrăjitorie precreștină de peșteră vândută în mileniul trei, sub oblăduirea autorităților statului, într-o țară ai cărei locuitori se pretind creștini.
Mă duc să îmi sting chibrituri și să îmi pun o brățară magnetică, ba chiar voi cumpăra niște cristale orgonice de pe site-urile ezoterice. Aștept agheasma cuantică, adevărata protectoare de duhuri rele și energii negative. De la statul român nu mai pot avea nici o pretenție, e clar. Poate asociația vrăjitoarelor rrome să îi reclame la Consiliul Concurenței. În rest, Dumnezeu cu mila!"
Wait while more posts are being loaded