Profile cover photo
Profile photo
Strukovna udruga kriminalista
58 followers
58 followers
About
Strukovna's posts

Post has attachment
Sretan i blagoslovljen Uskrs svima!
Photo

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Kriminalistička znanost i struka prije politike. 

OBJAVA ZA MEDIJE - RJEŠENJE VRHOVNOG SUDA U SLUČAJU FIMI MEDIA


Pravosuđe je dužno poštenim i pravičnim sudskim postupcima osigurati stvarnu borbu protiv korupcije 

Transparency international Hrvatska u povodu odluke Vrhovnog suda o ukidanju  prvostupanjske presude bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Fimi Media smatra da pravosudni sustav mora učiniti sve da ne kompromitira stvarnu borbu protiv korupcije u Hrvatskoj.

„ Ova odluka Vrhovnog suda pokazuje da neučinkoviti pravosudni sustav predstavlja ozbiljan problem za stvarnu i istinsku borbu protiv korupcije.

Prvo, proceduralne pogreške u sudskom postupku ukazuju na to da nisu ugrađeni kontrolni mehanizmi koji bi onemogućili narušavanje pravičnog i poštenog suđenja.

Drugo, takvim postupkom ugrožavaju se ljudska prava i narušava dostojanstvo stranke koja ima pravo dokazati da nije kriva za ono što joj se stavlja na teret.

Treće, dugotrajnim postupkom stvaraju se dodatni troškovi,angažiraju resursi, te se umanjuje  efekt koji bi imala  učinkovita i blagovremena presuda donesena u razumnom roku.

Četvrto, jamčevina u ovako velikim iznosima je nepravedna i socijalno diskriminirajuća, jer se šalje pogrešna poruka svakom građaninu da se novcem može sve kupiti.

Dugotrajnim sudskim postupkom stvara se dojam da ne postoji istinska želja da se obuzda korupcija u Hrvatskoj.“ istaknula  je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

Kontakt za medije: Ured TIH-a 091 2232011, mediji@transparency.hr

Post has attachment

Post has attachment

ZAHVALNICA OPĆINE PRIBISLAVEC

Na osnovu dugogodišnje dobre i prijateljske suradnje između Općine Pribislavec sa službenicima policije iz Čakovca i novoostvarenom suradnjom s Podružnicom Strukovne udrugom kriminalista Međimurske županije, načelnica općine za osobit doprinos sigurnosti na području lokalne zajednice predložila je a Općinsko vijeće dodijelilo zahvalnicu našem redovnom članu, kriminalistu Mariu Fundaku. Zahvalnica je uručena na svečanoj skupštini Dana Općine Pribislavec, 24. kolovoza 2015. godine.
Photo

Post has attachment
Drugi "Sajam sigurnosti i prevencije 2015"

Na poziv Policijske uprave međimurske i Vijeća za prevenciju Međimurske županije naša Udruga sudjelovala je na 2. "Sajmu sigurnosti i prevencije 2015" u Gradu PreloguI ove je godine Policijska uprava međimurska u suradnji s Vijećem za prevenciju Međimurske županije te uz potporu Vijeća za prevenciju Grada Preloga, organizirala drugi po redu Sajam sigurnosti i prevencije. Sajam je održan u prostoru Hotela Panorama te prostorima Sportsko rekreacijskog centra "DG Sport“ te izletišta "Marina“ u Prelogu. Brojni izlagači predstavili su javnosti svoj rad i preventivne aktivnosti. Na sajmu su sudjelovale javne i državne ustanove, udruge i pravne osobe koje se bave prevencijom u području sigurnosti. Bila je to prilika da na jednom od izložbenih prostora članovi naše podružnice Međimurske županije pod vodstvom predsjednice podružnice, Silvije Špicar javnosti predstave našu Strukovnu udrugu kriminalista. U sklopu održanog Sajma a na prijedlog i zamolbu Udruge umirovljenika naš član i predsjednik Izvršnog odbora Strukovne udruge kriminalista Davor Posilović univ.spec.crim. za posjetitelje starije životne dobi održao je  prigodno predavanje s ciljem edukacije i upoznavanja o samozaštitnim mjerama u pogledu drskih krađa, prijevara na "kućnom pragu" i drugih vrsta kaznenih djela gdje su žrtve osobe starije životne dobi.

Drugi "Sajam sigurnosti i prevencije 2015." bila je i prava prigoda da našem uvaženom počasnom članu i županu Međimurske županije gospodinu Matiji Posavcu javno uručimo iskaznicu počasnog člana Strukovne udruge kriminalista i zahvalimo na dosadašnjoj potpori, razumijevanju i suradnji poglavito u radu naše podružnice za Međimursku županiju.
PhotoPhotoPhotoPhoto
2. Sajam sigurnosti i prevencije 2015", Prelog
4 Photos - View album

Post has attachment

Post has attachment
Poštovani članovi i prijatelji Strukovne udruge kriminalista,
u iščekivanju Uskrsa, najvećeg kršćanskog blagdana, vama i vašim obiteljima
želimo sretan Uskrs i uskrsne blagdane, da ih provedete u krugu svojih najmilijih
ispunjeni vjerom, nadom i obiljem radosti!

         „Što tražite živoga među mrtvima?
On nije ovdje, on je uskrsnuo“
                                                      (Lk 24 5-6)
Photo
Wait while more posts are being loaded