Profile cover photo
Profile photo
BalatonHomes Ingatlanközvetítés
160 followers -
BalatonHomes Ingatlanközvetítés ~ Immobilien in Balaton Ungarn ~ Lake Balaton Real Estate in Hungary
BalatonHomes Ingatlanközvetítés ~ Immobilien in Balaton Ungarn ~ Lake Balaton Real Estate in Hungary

160 followers
About
Communities and Collections
View all
Posts

Post has attachment
Kedves BalatonHomes Ügyfelek, Nézők és Olvasóközönség!
Egy kis nyári szünet után hamarosan újra jelentkezzünk!! ... :)
BalatonHomes Ingatlanközvetítés – június 22. és július 09. – között zárva tart!!!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
#BalatonHomes #Balaton #Budapest #Magyarország #Ingatlan #Ingatlanpiac #Hitel

Még mindig érdemes beszállni a lakáspiacra

● Az utóbbi évek jelentős áremelkedése ellenére sem érte még el tetőpontját a magyarországi ingatlanpiac: a következő években - ha lassabban is - de tovább drágulhatnak az eladó lakások. Vásárolni azonban saját és befektetési célra is még mindig érdemes - véli a Raiffeisen.

● Az alacsony kamatszint, az állami támogatások és a reálbér-növekedés egyaránt fűti a magyarországi ingatlanpiacot, nem várható, hogy a következő években a trend jelentősen megváltozna, az árak növekedésének üteme azonban mérséklődhet - véli Pálffy Gergely, a Raiffeisen Bank elemzője.

● A Raiffeisen lakásárindex adatai alapján 2018-ban országos átlagot tekintve az új építésű lakások 7,3, míg a használt lakások 5,5 százalékkal drágulhatnak. Az árak további emelkedése különösen Budapesten, és a vidéki, főleg egyetemi városokban lehet majd látványos.

● Így 2018 végére a fővárosban a használt lakások átlagos négyzetméterára 409 ezer forint lehet, míg az új lakások esetében 555 ezret kell majd fizetni. A prognózis szerint 2020-egy újépítésű lakás várható átlagos négyzetméterára már 612 ezer forint lesz, a használt ingatlanok esetén nominálisan kisebb növekedés, 440 ezer forintos árszint várható.

● Újra keresettek lettek a panellakások - ezek ennek megfelelően jelentősen drágultak, a főváros egyes kerületeiben már 25-30 millió forintot is elkérnek egy kétszobás lakótelepi ingatlanért, de a vidéki városokban is erőteljes az árnövekedés. Itt a keresletet elsősorban a hazai vásárlóközönség adja, míg a belvárosi téglalakásokat a legtöbbször azonnali, sokszor rövidtávú kiadásra vásárolják meg.

● Módosultak az ingatlanpiaci preferenciák a vidéki nagyvárosokban is, sok helyen a kiadó lakások árai megközelítik a fővárosi árszint alsó sávját. Mivel egy lakáshitel törlesztőrészlete most sok esetben jelentősen alacsonyabb a havi bérleti díjnál, sok szülő a felsőoktatási tanulmányokat megkezdő gyermeke számára inkább vásárol egy ingatlant, amely a felsőoktatási évek után ki- vagy eladható - sorolta Pálffy.

● A jelzáloghitel-piacon a Raiffeisen elemzőinek várakozása szerint az új lakáshitelek növekedése 2018 egészében 35 százalék lesz. A rögzített kamatozású jelzáloghitelek térnyerése és az átlagkamat csökkenése pedig az év hátralévő részében is fennmarad. Az ügyfelek egyre szívesebben választják a rögzített kamatozású jelzáloghiteleket: 2018 márciusában arányuk 76 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 54 százalékról. Az új jelzáloghitelek átlagkamata jelentősen csökkent: a rögzített kamatozású hiteleknél 5 százalék alá került, a változó kamatozásúaknál pedig 3 százalék közelébe - egy év távlatában a csökkenés előbbiek esetében 1,3 százalékpont, az utóbbiaknál pedig 0,9 százalékpont.

● A Raiffeisen elemzői által készített modell szerint a növekedés 2020-ig biztosan kitart, ám a 2019 végén várható kamatemelkedés fokozatosan fékezi majd a piac lendületét: a befektetők egy csoportja visszatérhet a hagyományos pénzügyi instrumentumokhoz. A korábbi évekhez képest jelentősen megemelkedett ingatlanárakkal azonban még sokáig együtt kell majd élniük a potenciális vásárlóknak.

A teljes cikk: https://www.napi.hu/ingatlan/meg_mindig_erdemes_beszallni_a_lakaspiacra.664799.html

BalatonHomes Ingatlanközvetítés ~ Otthont a Balatonnál
http://balatonhomes.com/
Add a comment...

Post has attachment
#BalatonHomes #Balaton #Budapest #Magyarország #Ingatlan #Ingatlanpiac

Hol szálltak el legjobban az ingatlanárak Magyarországon?

● Az elmúlt bő négy esztendőben Budapest belső városrészeiben és jellemzően Nyugat-Magyarország megyeszékhelyein növekedett a legjobban a lakóingatlanok értéke. Az OTP Ingatlanpont felmérése szerint a lakóingatlan helyzetén spekulálók rengeteget nyerhettek az üzleten – emellett azonban érdekes jelenség, hogy az egykori uralkodókról elnevezett kerületekben magasabbak az árak, mint máshol.

● A 2013-as mélypont óta robbanásszerű árnövekedés zajlott Magyarország-szerte a lakóingatlanok piacán, így ha valaki az ármélyponton vásárolt ingatlant, és kizárólag az áremelkedésre spekulált, akkor nagyon változó eredményt ért el, attól függően, hogy hol is vette a lakóingatlant, ezt közölte az OTP a Privátbankár.hu-val. A kisebb nyereség oka lehet persze az is, hogy az adott területen eleve magasak voltak az árak – mint például a főváros II. és XII., XIII. és XIV. kerületében, ahol azok "csupán" 70-80 százalékkal emelkedtek.

Az uralkodók húzzák az árakat?

● Érdekes jelenség, hogy az uralkodókról elnevezett kerületekben ugyanakkor óriásit ugrottak az árak. Lipótvárosban, amit ma Magyarország pénzügyi és közigazgatási központjaként ismerünk, 2013 óta kicsit több mint kétszeresére nőttek a lakóingatlanok árai. De így járt Erzsébetváros is, amely I. Ferenc József feleségéről, Sissiről kapta a nevét, és ahol a lakásárak az utóbbi négy esztendő alatt két egész egynegyedszeresére emelkedtek. A Madách Színház környékén még ennél is magasabb, 2,5-szeres volt a növekedés, ez volt a növekedési csúcs. Hajszállal szorultak a dobogó harmadik fokára Terézváros lakásai a maguk „mindössze” 106 százalékos – azaz bő kétszeres – árnövekedésével.

● Józsefváros, bár nem épp a legfényesebb kerülete Budapestnek, szintén kiugró emelkedést produkált: a kalapos királyról elnevezett körúti szakaszon (1085-ös irsz. körzet) és a Tisztviselőtelepen (1089-es irsz. körzet) 2013 és 2017 között két egész és egynegyedszeres árnövekedésről adott bizonyságot. Hasonló drágulást láthatunk ugyanakkor a Klinikák és a Füvészkert korábban lepukkant és alulértékelt részén (1083-as irsz. körzet), valamint a Teleki tér-Fiumei út-Kálvária tér (1086-os irsz. körzet) egykor szebb napokat látott térségében is. Budán a 1013-as körzet drágult a leginkább, 130 százalékkal ugrott meg a Mária Krisztina főhercegnőről elnevezett térség.

Mi a helyzet vidéken?

● A megyeszékhelyeken is tarolt a nemesség: az abszolút első hely a magyar királynék koronázó városáé, Veszprémé, ahol az utóbbi négy esztendőben több mint 70 százalékkal emelkedtek a lakásárak. A magyar királyok szakrális helye, Székesfehérvár a maga 58 százalékos árnövekedésével az ötödik helyre szorult Tatabánya (65 százalék), Győr (61 százalék) és Debrecen (60 százalék) mögött. Szombathely, Szeged és Kecskemét is jól teljesített az 55 százalékot meghaladó árnövekedéssel.

● Az OTP felmérése rámutat arra is, hogy vannak olyan területek is, ahol 2013 és 2017 között nem mutatható ki drágulás. Somogy megyében például stagnáltak az árak, míg Nógrádban egy hajszálnyit csökkentek is. Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője szerint ennek hátterében az áll, hogy a területek késve kezdték átvenni a növekedést, így a 2013-as minimumhoz képest még nem érzékelhető nagyobb elmozdulás. Hozzátette: vidéken azokon a településeken, régiókban növekednek a legdinamikusabban a lakásárak, ahol a legerőteljesebb a külföldi nagyvállalatok jelenléte, és a nagyberuházások mellett pezsgő gazdasági élet alakult ki, így van bőven fizetőképes kereslet a lakásokra.

A teljes cikk: https://privatbankar.hu/ingatlan/hol-szalltak-el-legjobban-az-ingatlanarak-magyarorszagon-319463

BalatonHomes Ingatlanközvetítés ~ Otthont a Balatonnál
http://balatonhomes.com/
Add a comment...

Post has attachment
#BalatonHomes #Balaton #Magyarország #Balatonfűzfő

Megkezdődött a VI. Beach Fesztivál 2018 Balatonfűzfőn

Balatonfűzfő, 2018. június 21., csütörtök - Megnyitotta kapuit a VI. Beach Fesztivál 2018. Két színpaddal, számos hazai és nemzetközi fellépővel, koncertekkel, extra dekorációval, új helyszínekkel, fedett táncterekkel és számos sporteseménnyel, mind ez csodálatos balatoni környezetben.

A teljes cikk: http://balaton.vehir.hu/balatonfuzfo/2018-06-21/megkezdodott_a_vi_beach_fesztival_2018_balatonfuzfon.html

BalatonHomes Ingatlanközvetítés ~ Otthont a Balatonnál
http://balatonhomes.com/
Add a comment...

Post has attachment
#BalatonHomes #Balaton #Balatoni #Időjárás #Ingatlan #Nézés

HIDEGFRONT HOZ ESŐS, SZELES, HŰVÖS IDŐT

Péntekre egy erős hidegfront érkezik, így sokfelé kell számítanunk esőre, záporokra, kezdetben az ország keleti és déli tájain zivatarok is kialakulhatnak, helyenként pedig kiadósabb eső is hullhat.
Sokfelé élénk, erős, néhol viharos lehet az északi-északnyugati szél.
Jelentős lehűlés érkezik.
Napközben mindössze 15-22 fokot mérhetünk.
Balaton: 23 °C.

Mérsékelten meleg idő, néhol egy-egy zápor jöhet

Szombaton már szakadozottabb lesz a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakokra mindenhol számíthatunk, de az északi és az északkeleti tájakon egy-egy zápor kialakulhat. Élénk, erős lesz az északnyugati szél. Hajnalra sokfelé 10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, délután pedig 19-24 fokra van kilátás.

Vasárnap változóan, erősen felhős lesz az ég, egy-egy futó zápor északon és a Dunántúlon fordulhat elő. Élénk, néhol erős lehet az északnyugati szél. A hűvös hajnalt követően napközben 19-24 fokot mérhetünk.

A jövő hét első napjaiban a napos-felhős időben elszórtan egy-egy futó zápor, kis eséllyel zivatar továbbra is előfordulhat. Kedden újra feltámadhat az északias szél. Lassan melegszik csak az idő, de egyre többfelé mérhetünk 23-24 fok körüli maximumokat.

A teljes cikk: https://www.idokep.hu/elorejelzes/Balatonfüred

BalatonHomes Ingatlanközvetítés ~ Otthont a Balatonnál
http://balatonhomes.com/
Add a comment...

Post has attachment
#BalatonHomes #Balaton #Budapest #Magyarország #Ingatlan #Hitel

Szigorúbb szabályok jönnek a lakáshitelpiacon

● Szigorúbb szabályok jönnek októbertől a lakáshitelpiacon, amelyek a biztonságos, fix törlesztőrészletű konstrukciók további térnyerését segítik, és minimalizálják a kockázatokat.

● Bár az új lakáshitelek 70 százaléka ma már legalább 1 évre vagy akár hosszabb időre fix törlesztőrészletet biztosít, a minimum 10 évig fix törlesztőrészletet garantáló konstrukciók kaphatnak igazán nagy lendületet a Magyar Nemzeti Bank októbertől életbe lépő lakáshitelezési szabályainak köszönhetően - áll a BankRáció.hu és az ingatlan.com legfrissebb összeállításában.

Hadüzenet a kockázatoknak

● Az egyik legfontosabb változás, hogy a fix törlesztőrészletet kevesebb mint 5 évre garantáló lakáshiteleknél a törlesztőrészlet nem lehet majd magasabb a havi nettó fizetés 25 százalékánál. 400 ezer forintnál magasabb nettó jövedelem esetén pedig 30 százalék lesz a korlát.

● A fix törlesztőrészletet 5 és 10 év közötti ideig biztosító lakáshiteleknél 35, illetve 40 százalék lesz a limit. Ez azért jelent szigorítást, mert eddig a korlát 50, illetve 60 százalék volt. Októbertől az 50 és 60 százalékos limit csak a minimum 10 évig vagy a futamidő végéig fix törlesztőrészletű lakáshitelekre vonatkozik majd.

● “A változásokkal a jegybank egyértelműen a leghosszabb ideig kiszámítható, biztonságos lakáshitelek felé kívánja terelni a hiteligénylőket” - mondta Trencsán Erika, a BankRáció.hu szakértője. “A többség már eddig is a több mint egy évig fix törlesztőrészletű lakáshiteleket választotta, de ezek között sok volt az olyan, amelyek 10 évnél rövidebb ideig nyújtottak fix törlesztést. A lépés annyiban érthető, hogy nemzetközi szinten a jegybankok várhatóan az eddiginél szigorúbb monetáris feltételeket teremtenek a jövőben, emiatt pedig emelkedhetnek a kamatok is. A futamidő végéig fix törlesztést garantáló lakáshitelek pedig védelmet nyújtanak az esetleges kamatemelkedés ellen.” - fogalmazott Trencsán Erika.

Nagyobb kockázat, kevesebb hitel

● A BankRáció.hu adatai szerint a 20 éves futamidejű 10 millió forintos, legalább 10 évig fix törlesztőrészletű konstrukciók közül a legolcsóbbak 4,5 százalék körüli teljes hiteldíjmutatóval (thm) és havonta 63-64 ezer forintos törlesztővel voltak elérhetőek június közepén. A havi 220 ezer forintos nettó átlagfizetés - ha nincs egyéb tartozása az hitelfelvevőnek - június közepén érvényes banki ajánlatok alapján 16-17 millió forintos minimum 10 évig fix törlesztőrészletű lakáshitel felvételére is elég lehet, az előbbiekben említett 20 éves futamidőt feltételezve. Ezzel szemben ugyanez a nettó átlagfizetés egy maximum öt évre fixált törlesztésű lakáshitel esetében az októbertől érvényes - 25 százalékos - jövedelmi korlátot figyelembe véve csak 10 millió forintos hitelösszegre lenne elegendő.

● Trencsán Erika arra is felhívta a figyelmet, hogy az új szabályozás miatt a fix törlesztést a 10 évnél hosszabb időre garantáló konstrukcióknál lesz a legnagyobb verseny a bankok között. Éppen ezért a hitelfelvétel előtt nagyon fontos lesz áttekinteni a bankok ajánlatait, mert jelentős kiadást lehet megspórolni a legjobb megoldással.

Lakáspiaci hatás

● Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint nemcsak a lakáshitelezésben, hanem a lakáspiacot is érinti az októbertől életbe lépő változás. Egyrészt, sokan azért választhatják majd a legalább 10 évig fix törlesztésű hiteleket, mert így drágább lakást vásárolhatnak. Másrészt mivel októbertől lépnek életbe az új szabályok, ezért várhatóan lesznek, akik előrehozzák a lakásvásárlásukat, ami megemelheti az adásvételek számát is az idei évben.

● Balogh László és Trencsán Erika is hangsúlyozta, hogy sem a jelenlegi, sem az októbertől életbe lépő szabályok esetében sem szerencsés kifeszíteni teljesen a családi büdzsét, tehát nem szabad a maximális hiteltörlesztést bevállalni. A szakemberek szerint a biztonság érdekében fontos, hogy a hitelfelvevőknek lehetőleg maradjon még anyagi mozgástere a hiteltörlesztők kifizetése után is.

A teljes cikk: http://realista.hu/news/details/134761

BalatonHomes Ingatlanközvetítés ~ Otthont a Balatonnál
http://balatonhomes.com/
Add a comment...

Post has attachment
#BalatonHomes #Balaton #Magyarország #Balatonfüred #Vitorlázás #Kékszalag

4 hétvége a Balaton körül - indul a Kékszalag Roadshow

A szárazföldön is bemutatkozik Európa leghosszabb és legrégebbi tókerülő versenye. Az 50. Kékszalag Erste Nagydíj szervezői idén megrendezik a Kékszalag Roadshow-t, amelynek keretében az érdeklődők megismerkedhetnek a Kékszalaggal - akár vitorláznak, akár nem.

A teljes cikk: http://balaton.vehir.hu/balaton/2018-06-21/4_hetvege_a_balaton_korul_indul_a_kekszalag_roadshow.html

BalatonHomes Ingatlanközvetítés ~ Otthont a Balatonnál
http://balatonhomes.com/
Add a comment...

Post has attachment
#BalatonHomes #Balaton #Magyarország #Balatonalmádi

Kányádi Sándorra emlékezünk (1929-2018)

Hírportálunk egy korábbi tudósítással emlékezik meg a Kossuth-díjas Kányádi Sándor költőről, akit 2014. október 16-án hatalmas tömeg várt Balatonalmádiban. A Könyvtári Hét és a Cimbora rendezvénysorozat meghívására érkezett a Kaláka együttessel a Balaton-parti városba.

A teljes cikk: http://balaton.vehir.hu/balatonalmadi/2018-06-20/kanyadi_sandorra_emlekezunk_19292018.html

BalatonHomes Ingatlanközvetítés ~ Otthont a Balatonnál
http://balatonhomes.com/
Add a comment...

Post has attachment
#BalatonHomes #Balaton #Magyarország #Balatonalmádi

Fantasztikus programsorozattal nyit a Magtár Balatonalmádiban

Balatonalmádi, 2018. június 20. szerda – Balatonalmádi Vörösberény városrészében az impozáns Magtár épületében sajtótájékoztató keretén belül mutatták be a „Vörösberény Program 2018” elnevezésű programfolyamot.

A teljes cikk: http://balaton.vehir.hu/balatonalmadi/2018-06-20/fantasztikus_programsorozattal_nyit_a_magtar_balatonalmadiban.html

BalatonHomes Ingatlanközvetítés ~ Otthont a Balatonnál
http://balatonhomes.com/
Add a comment...

Post has attachment
#BalatonHomes #Balaton #Balatoni #Időjárás #Ingatlan #Nézés

KISSÉ SZELES, MELEG, NAPOS IDŐ

Csütörtökön túlnyomóan napos, meleg időre készülhetünk, elszórt záporok, zivatarok délután leginkább az Alföldön alakulhatnak ki.
Estétől egy érkező hidegfront hatására északnyugat felől egyre több helyen számíthatunk záporokra, zivatarokra. Heves zivatarok is előfordulhatnak.
A délnyugati szél több helyen megélénkül, késő estétől északnyugaton nyugatiasra fordul és megerősödik.
Napközben 30-34 fok várható.
Balaton: 23 °C.

Hidegfront teszi hűvösebbé a hétvégét

Pénteken a markáns hidegfront mögött már hajnalban is erős, viharos északnyugati szélre számíthatunk. Többfelé várható nagy mennyiségű csapadék, eső, zápor, zivatar formájában. A front mögött lehűl a levegő, 15-20 fokot mérhetünk. A délután folyamán délkelet felé távozik a front, északnyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása.

Szombaton változóan felhős-napos, ugyanakkor még kissé szeles időre számíthatunk. Elszórt záporok, zivatarok főleg északon fordulhatnak elő. Napközben 18-23 fok valószínű.

Vasárnap is napos-gomolyfelhős idő várható. Kisebb záporok csak néhol alakulhatnak ki. Az északi, északnyugati szél helyenként még megélénkülhet. Délután 18-24 fok ígérkezik. Jövő héten melegebb időre van kilátás.

A teljes cikk: https://www.idokep.hu/elorejelzes/Balatonfüred

BalatonHomes Ingatlanközvetítés ~ Otthont a Balatonnál
http://balatonhomes.com/
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded