Profile cover photo
Profile photo
Gitaar Training Studio
15 followers -
Leer gitaar spelen zonder vallen of opstaan. Resultaatgerichte gitaarles op verschillende locaties te Vlaanderen.
Leer gitaar spelen zonder vallen of opstaan. Resultaatgerichte gitaarles op verschillende locaties te Vlaanderen.

15 followers
About
Posts

Het gaat niet om hoe goed je bent, het gaat over hoe goed je wilt zijn!
Add a comment...

Om vooruitgang te boeken met je gitaarspel is het belangrijker om de tijd die je hebt beter te organiseren in plaats van te proberen om zo veel mogelijk uren te studeren.
Add a comment...

Een goede gitaarsolo zit meestal vol pakkende melodieën.Echter, als je zelf begint te improviseren op gitaar, is er een grote kans dat je weinig tot geen aandacht zal besteden aan de manier waarop je deze ‚zinnen speelt.Beschouw iedere lick die je speelt als een aparte zin die deel uitmaakt van het hele verhaal die je wilt vertellen met je solo. Het is belangrijk om op voorhand te bedenken welk verhaal je wilt vertellen, en de gevoelens die je wilt overbrengen door het spelen van je solo.
Add a comment...

De blues is een natuurkracht die mensen met elkaar verbindt. Je kunt het vergelijken met een emotie. Sommige mensen voelen zich nauw verbonden met gevoelens gerelateerd aan de blues en zelfs verdriet en rouw, waardoor ze meer trekken naar de blues, terwijl anderen een gevoel van kracht en energie ervaren wat hen richting rock genres doet trekken.
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Fleetwood Mac's nummer 'I need your love so bad' is voorzien van een VI ii V progressie. Het leren van deze progressie is van essentieel belang in het leren van jazzblues.
Add a comment...

Post has attachment
Let op voor deze veel gemaakt fout:Omdat we akkoorden en toonladders gemakkelijk kunnen transponeren op de gitaar, nemen veel middelmatige gitaristen ten onrechte aan dat ze simpelweg de D mineur pentatonische toonladder over het D7 akkoord kunnen spelen tijdens het spelen van een blues in A.De belangrijkste reden dat dit niet goed klinkt is dat de D mineur pentatonische toonladder een F noot bevat, terwijl het D7 akkoord een F# noot bevat. Deze noten zullen botsen met elkaar.Lees meer over welke toonladder beter past dan de mineur pentatonische bij het spelen van blues: http://www.gitaarles.be/gitaarsolos-voor-gevorderden
Add a comment...

Als beginnende of halfgevorderde gitarist is er één zeer belangrijke vaardigheid die vaak over het hoofd wordt gezien die essentieel is om op te bouwen: je moet je ten allen tijde bewust zijn van het exacte akkoord in het akkoordenschema waarover je soleert.
Add a comment...

De meeste gitaristen gebruiken steeds dezelfde akkoorden als ze begeleiden. Stel je voor dat kunstschilder slechts met behulp van één kleur schildert, zou dat niet saai zijn? Net zoals een schilder kleurt met verschillende tinten, wil je in staat om te begeleiden met verschillende tinten van geluiden.
Add a comment...

Als je een geweldig gitarist wilt worden gaat het in essentie over twee dingen; weten welke oefeningen je naar het volgende niveau zullen tillen (ten allen tijde) en weten hoe je moet oefenen op een manier waarop je resultaten boekt.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded