Profile cover photo
Profile photo
Elaila El
28 followers
28 followers
About
Elaila El's posts

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
GLA COMPLEKS BANTU INDUCE LABOR SEMULAJADI
Di Forum ibu-ibu, banyak persoalan yang Kak El tengok tanya petua nak cepatkan bersalin, nak "buka jalan".  Banyak faktor ibu-ibu ni nak bersalin awal antaranya doktor kata baby dah agak besar, kalau lama sikit nanti lagi besar. Yang dah amek cuti tapi tak ...

Post has attachment

Post has attachment
Kebaikan Bertungku Semasa Berpantang
Harini Kak El nak kongsi satu amalan semasa berpantang iaitu BERTUNGKU. Ia amalan orang Melayu sebenanrnya - sebab bila tanya rakan berbangsa Cina atau India, mereka tidak bertungku.  Bertungku memang sangat disarankan untuk mereka yang lepas bersalin tapi ...

Post has attachment
Macamana nak ikhlas buat Dhuha?
Pernah tak rasa malasnya nak buat dhuha atau rasa tak ikhlas? Tambah-tambah orang bisnes, buat dhuha tapi sales tak masuk pun? Ermmmm... macamana ya? Susahnya nak jaga iman kan?  Entri ini Kak El Share di FB satu tika dulu. Kak El coretkan di blog ni supaya...

Post has attachment
Pengalaman di Laut Mati, Jordan.
Alhamdulillah, bersiaran kembali. Entri sebelum ni Kak El cerita pengalaman ke Gua Ashabul Kahfi di Amman, Jordan (Boleh baca link ni :  Ziarah Gua Ashabul Kahfi  ), Kali ni Kak El nak stori tentang pengalaman berada di Laut Mati, Jordan.  Sebenarnya trip n...

Post has attachment
PENTINGNYA KALISUM MAGNESIUM UNTUK IBU HAMIL
Semasa saya hamil anak pertama, perkara yang sangat seksa adalah KEJANG KAKI. Hampir setiap malam saya akan bangun menangis kerana kaki cramp. Masa tu suami kerja offshore (luar pantai), hari-hari yang dilalui tanpa suami, saya menangis sendiri.  Sudahlah b...

Post has attachment
Ziarah Ashabul Kahfi Di Jordan
Salam Jumaat.  Marilah kita banyakkan membaca selawat sempena hari Jumaat yang barokah ini  Hari ni Kak El nak cerita tentang satu pengalaman berharga masa ikut trip ke ziarah tajaan Shaklee ke Jordan iaitu ke Gua Ashabul Kahfi (Cave of The Seven Sleepers)....

Post has attachment
Tips Nak Kaya
Bagaimana nak jadi kaya?  gambar sekadar hiasan Kak El terjumpa satu hadith ini. Kak El kongsikan di entri ini supaya tak hilang dan moga ia menjadi panduan untuk kita juga.  Ramai orang berusaha siang malam untuk kaya, ada yang sanggup korban masa makan, m...
Wait while more posts are being loaded