Profile cover photo
Profile photo
Ayu Rashid
195 followers
195 followers
About
Ayu's posts

Post has attachment
Daftar Sekolah Anak Darjah 1/2018
Ehh.. harini dah 20 April 2017 Semalam nizam WA berpesan-pesanan kat bini dia ni: "Jangan lupa, daftar sekolah hariz" Wah... begitu! Baiklah bang, nanti ayu daftar Tapi, ada masa 10 hari lagi, sempat Hhahaha... bertangguh pencurik masa Tapi tu laa, saya suk...

Post has attachment
Duit Raya RM1,000 jer
RM1000 jer? Mungkin RM1000 tu jer pada yang dah income besar TAPI... Untuk orang yang biasa-biasa macam saya ni Camni reaksi saya: "RM1000 ngkoooooo" Saper nak kasik oiiii, duit RM1000 kan Pastu duit tu pulak dapat elok-elok dekat nak raya puasa Woww sangat...

Post has attachment

Post has attachment
Masak-masak-masak.
Wah macamlah rajin nau masak hehee Padahal manjang jer ulang tayang lauk sama! Tapi betul la korang. Tetiap hari kena masak, rasa tepu otak Dah tak tau menu apa nak buat Walaupun saya ni jenis 1hari  1lauk ajer Ko takyah berangan nak makan 3.4.5 jenis lauk ...

Post has attachment
Cuba Dulu... Tengok macam mana
Jika korang dah lama follow blog saya ni Dan juga di FB, korang mesti tau saya sepenuhnya bisnes dari rumah Gaya surirumah diva katernya hehehe Bisnes taknak jumpa orang, nak yang 100% online ajer. Inilah suasana atas meja soho, tempat saya 'mengais' hehe S...

Post has attachment
Aduhh..hidung asyik tersumbat, berair...susah nak tido
Biasa ada masalah hidung tersumbat, bersin tak berhenti dan hidung berair? Kalau jarang-jarang kena , itu perkara biasa, mungkin selsema biasa sahaja.  Tapi kalau berterusan macam ni,  awak mungkin ada masalah sinus...kalau ada BACA CERITA NI DULU.. Saya se...

Post has attachment
Oh Mama! Ini punca anak kecil anda kena jangkitan kuman
Anak kecil anda perlu dijaga betul-betul keadaan persekitarannya, apa juga jenis bakteria berisiko untuk anak kecil dijangkiti kuman.. Tapi ini ada satu kisah yang boleh mama-mama ambil sebagai iktibar Perkongsian pengalaman anak kecil kena demam panas tiba...

Post has attachment
"Mummy! Baby awak dah ada set penjagaan Essential Oil?
Sekarang ni ramai mengadu baby comel mereka digigit nyamuk. Ada yang cakap ruam merata di wajah comel baby mereka. Tak kurang juga baby susah nak tidur, sama naik dengan mummy nya.  Mari sini kami nak cerita, pengalaman sendiri ni..  Dulu masa baby saya umu...

Post has attachment
Nak hilangkan jerawat tanpa risau dengan bahan kimia?
Sekarang ni, produk untuk hilangkan jerawat makin berlambak di pasaran, banyak juga yang berkesan dalam jangka masa yang pantas. Tapi sejak akhir-akhir ni, banyak produk telah dilaporkan menggunakan bahan kimia terlarang yang menyebabkan kesan bahaya si pem...

Post has attachment
Cara pelik bantu atasi masalah kulit sensitif?
Kenapa cara pelik ini diakui oleh pakar aromaterapi boleh bantu uolls yang ada masalah kulit sensitif ? Perkara paling berbahaya untuk uolss yang ada masalah kulit sensitif ialah jangan sekali-kali pergi cuba pakai produk pemutih dan set mekap yang macam-ma...
Wait while more posts are being loaded