Profile cover photo
Profile photo
Elvy Nellysha
213 followers
213 followers
About
Posts

Post has attachment
Pengalaman terakhir sebagai pelajar praktikal
25 OGOS 2017: Tarikh keramat habis praktikal dengan jayanya di SMK RAJA MUDA MUSA Pengalaman terakhir di SMK Raja Muda Musa sebagai pelajar praktikal. Kebetulan, sekolah ni tengah buat Sambutan Hari Kemerdekaan. So, kira kita merdeka sama pada hari yang sam...

Post has attachment
Pemilihan tempat praktikal
Assalamualaikum, Macam yang kita tahu, tempat praktikal ni memang setiap student akan mencari tempat latihan industri atau tempat praktikal. Dari awal sebelum semester untuk praktikal lagi memang kita akan cari tempat praktikal. Tetapi, pernah tak korang em...

Post has attachment
Macam mana student nak jana pendapatan?
Assalamualaikum, entri Nelly kali ini lebih kepada nak bagi idea kepada student untuk jana pendapatan. Yes, Nelly juga student. Tahu kita memang takkan cukup duit. Lagi-lagi macam Nelly dapat PTPTN pun sikit. So, nak guna duit hari-hari beli makanan, sangat...

Post has attachment
Final Year Project + Dinner MOT
Assalamualaikum,                                       Seminar: 7/12/2016 Rasa hari ni nak update blog. Nak cakap semua beban satu semester dah setel! Nak melalui hari-hari menyiapkan FYP ni, serius rasa macam nak meletup! Jumpa supervisor, masa nak present...

Post has attachment
Penderaan
Baru-baru ini hangat
diperkatakan isu penderaan kanak-kanak yang semakin menjadi-jadi. Tidak kira
usia, tidak kira golongan mana sekalipun, isu penderaan semakin menjadi-jadi.
Ia lebih menjadi teruk apabila penderaan sehingga menyebabkan kematian.  Penderaa...

Post has attachment
Pembulian siber
Pembulian siber
merupakan antara kes yang sentiasa mendapat perhatian umum. Pembulian siber
buli berlaku dengan menggunakan teknologi elektronik. Teknologi elektronik
seperti telefon bimbit, komputer dan tablet serta alat komunikasi termasuk
laman media sos...

Post has attachment
Hadiah Allah untuk aku
Masa awal September, aku balik ke UUM, aku rasa sakit-sakit badan. Paling sakit dekat bahagian tulang belakang dan urat saraf. Bila suruh orang urut, mesti sakit sangat-sangat. Bukan makin elok, makin sakit. Elok sikit, besok pagi sakit sangat. Yeah, Nelly ...

Post has attachment
Puasa di UUM
Hye, semua... Tahun ni masuk 2 tahun dah puasa disini. Tak puasa kat rumah, Tapi, study di UUM.. Now dah sem 6!!! U know what, masa di UUM ni la, masa yang perlu kita nikmati sama-sama kawan pergi terawih, curi masa nak study dengan kawan-kawan, stay up stu...

Post has attachment
Kau dengan si dia mcam mana?
Haritu adik Nelly balik, so borak la sikit dengan dia. Tup-tup dia tanya: "Kau dengan dia macam mana?" Ouch, it's hurt. Deep soalan tu rasanya~ Nak jawab, malas. Siapa tak sakit putus cinta kan? Bertahun juga la bersama. Tup-tup putus. Tak salahkan siapa-si...

Post has attachment
Cyberbullying
Cyberbullying is  bullying  that takes place using electronic technology. Electronic technology includes devices and equipment such as cell phones, computers, and tablets as well as communication tools including social media sites, text messages, chat, and ...
Wait while more posts are being loaded