Profile cover photo
Profile photo
Primelog
Logistik, Mjukvara, TMS, LMS, Kostnadskontroll, Visibilitet, Varuflöden, Försörjningskedja
Logistik, Mjukvara, TMS, LMS, Kostnadskontroll, Visibilitet, Varuflöden, Försörjningskedja
About
Posts

Post has attachment
Det troliga är att oljepriset fortsätter att vara lågt på grund av den oro som är i Mellanöstern. Men vem vågar egentligen göra några utfästelser kring hur transportkostnaderna kommer att utveckla sig framöver? Inte mindre än fem av världens största bolag är oljebolag så det är klart att det är starka maktfaktorer som vi är i händerna på. Så vem vinner?

Post has attachment
Med hjälp av systemstöd, teknik och dataintegration kan man med en liten personalmängd numera kontrollera stora mängder transportfakturor. Förutom att man sparar pengar på att inte betala för mycket till transportörerna får man kunskap om sina transporter och total koll på sina kostnader. Någon som fortfarande vill outsourca?

Post has attachment
I en allt mer uppkopplad värld, skickar vi fortfarande fakturor med posten... Varför har vi inte kommit längre? Jag har den senaste tiden varit på flera seminarier som pekar på det vi redan visste, men det är alltid intressant att få siffror på det: Vi är mer uppkopplade än någonsin! Hur kommer det sig då att vi i de utvecklade länderna fortfarande gör affärstransaktioner mellan företag genom att skicka pappersfakturor?

Post has attachment
För transportköpare är ofta kommunikationen med transportörerna en dyr historia. Antingen sitter man fast i manuella rutiner som hämmar förmågan att samla all information i affärssystemen, eller så brottas man med höga integrationskostnader och trögrörlighet på grund av föråldrad teknik för elektronisk kommunikation.

Post has attachment
I detta blogginlägg spanar Primelogs Alexander Lahdo och Panos Chatzitheodoridis kring en aktuell fråga. Något som ofta kommer upp i möten med transportköpande bolag är en förvånande tendens att hålla fast vid manuellt arbete där det egentligen borde gå att automatisera. Varför?
http://bit.ly/1OuOaZQ

Post has attachment
Jag kommer under en kortare mini-serie av blogginlägg ta upp ett par olika delar som jag anser vara kritiska i området både inom och efter Supply Chain, där del ett i denna serie kommer att beröra leveransprecision och avvikelsehantering av transporter - hur man med rätt systemstöd kan komma till bukt med detta och se det som varit en problematik bli en möjlighet.

Post has attachment
Att köpa transporter är ingen konst i sig, men att köpa rätt transporter från kontrakterade transportörer är en helt annan femma.
http://bit.ly/1NOsoA0

Post has attachment
Kunden är grunden för din verksamhet och det är viktigt att kunna uppfylla kundernas krav. Därför är det viktigt att inte endast fokusera på att ha många kunder, utan på att ha nöjda kunder. När en kund har höga krav är det viktigt att kunna prestera och uppfylla dessa krav, helst överträffa dem och skapa sig en fördel gentemot konkurrenterna.

Post has attachment
Killer apps för logistikavdelningen? Ibland finns teknik innan man riktigt vet varför. Det är först när den populära tillämpningen uppenbarar sig som användningen tar fart. Vilka ”killer apps” finns inom ramen för affärssystem?

Post has attachment
Hur innovativa är egentligen transportörerna? Jag deltog för några veckor sedan på EDI-Softs Delivery Conference i Köpenhamn. Det som slog mig där var speciellt intrycket från en paneldebatt där flera av de större transportörerna på den nordiska marknaden deltog...
Wait while more posts are being loaded