Profile cover photo
Profile photo
oalth thessaloniki
33 followers -
Ορειβατική & Αναρριχητική Λέσχη Θεσσαλονίκης
Ορειβατική & Αναρριχητική Λέσχη Θεσσαλονίκης

33 followers
About
Posts

Post has attachment
21-1-2018 Πάικο

Ημερήσια ορειβασία-ορειβατική πεζοπορία. Αναχώρηση 7 π.μ. από Εγνατία και Αντιγονιδών γωνία. Α’ ομάδα: Ανάβαση από Ελευθεροχώρι (380μ) στη Γκόλα Τσούκα (1.647μ) κατάβαση στη Καστανερή (1.100μ). Β’ ομάδα: Ανάβαση από Καστανερή στη κορυφή Γκόλα Τσούκα και επιστροφή στη Καστανερή. Συντονιστές Β’ ομάδας: Αχπαρίδης Μ. & Σουλτανίδου Ε.
Για πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε στο ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ: 6970425239 (Αχπαρίδης Μάκης & Μαχίλη Ιφιγένεια) ΕΓΚΑΙΡΩΣ δηλαδή ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ μέχρι την ΠΕΜΠΤΗ το βράδυ στις 10:00 μ.μ. H δήλωση συμμετοχής σημαίνει δέσμευση συμμετοχής και γίνεται με 2 τρόπους: 1) τηλεφωνικά στο παραπάνω τηλέφωνο και 2) με κατάθεση προκαταβολής στα γραφεία της Ο.Α.Λ.Θ. Απαραίτητη προϋπόθεση και των δύο: σε περίπτωση μη παρουσίας μέχρι την αναχώρηση του λεωφορείου στις 7 και σε περίπτωση ακύρωσης μετά τις 12:00 του Σαββάτου, ο δηλών βαρύνεται με όλο το κόστος της συμμετοχής εάν δήλωσε τηλεφωνικά ή με το κόστος της προκαταβολής εάν την κατάθεσε στο σύλλογο όποιος και να είναι ο λόγος της ακύρωσης.

#oalth #hiking #mountaineering #trekking #Greece
Photo
Photo
15/1/18
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
14-1-2018 Στην μνήμη του Χρήστου Ανανιάδη

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του αγαπημένου μας Χρήστου στην Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος στον Χορτιάτη. Το μνημόσυνο θα αρχίσει μετά την Λειτουργία στις 10 π.μ. περίπου και θα προσφερθούν κεράσματα στον γραφικό προαύλιο χώρο της Μονής. Μετά θα γίνει κυκλική πορεία διάρκειας περίπου 5 ωρών σε όμορφο μονοπάτι του Χορτιάτη αφιερωμένο στην μνήμη του Χρήστου.
Εκκίνηση της πορείας στις 11 π.μ. από το προαύλιο της Μονής.
Συντονιστές: Αγούλας Τάσος, Δουδουλάκας Χρήστος & Μπόντζας Παύλος. Τηλ. επικοινωνίας-πληροφοριών 6970-425239.

Θα σε θυμόμαστε πάντα Φίλε!
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
13/1/18
5 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
7-1-2018 Βουλγάρα

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και ασφαλείς αναβάσεις. Ελάτε να κάνουμε μαζί την πρώτη ανάβαση του 2018 στη Βουλγάρα. Αναχώρηση 7 π.μ. απο Εγνατία και Αντιγονιδών για Βουλγάρα. Α’ ομάδα: Απο διασταύρωση με λιβάδι (1.000μ) ανάβαση στη κορυφή (1.687μ) διάσχιση μέχρι Αγ. Δημήτρη. Β’ ομάδα: Από διασταύρωση με λιβάδι ανάβαση στην κορυφή της Βουλγάρα (ή εάν δεν το επιτρέπουν οι δυνατότητες της ομάδας ή του καιρού ) μέχρι το διάσελο πριν την κορυφή και κατάβαση στον Αγ. Δημήτρη. Συντονιστές Β’ ομάδας: ΔΣ.
Για πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε στο ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ: 6970425239 (Αχπαρίδης Μάκης & Μαχίλη Ιφιγένεια) ΕΓΚΑΙΡΩΣ δηλαδή ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ μέχρι την ΠΕΜΠΤΗ το βράδυ στις 10:00 μ.μ. H δήλωση συμμετοχής σημαίνει δέσμευση συμμετοχής και γίνεται με 2 τρόπους: 1) τηλεφωνικά στο παραπάνω τηλέφωνο και 2) με κατάθεση προκαταβολής στα γραφεία της Ο.Α.Λ.Θ.
Απαραίτητη προϋπόθεση και των δύο: σε περίπτωση μη παρουσίας μέχρι την αναχώρηση του λεωφορείου στις 7 και σε περίπτωση ακύρωσης μετά τις 12:00 του Σαββάτου, ο δηλών βαρύνεται με όλο το κόστος της συμμετοχής εάν δήλωσε τηλεφωνικά ή με το κόστος της προκαταβολής εάν την κατάθεσε στο σύλλογο όποιος και να είναι ο λόγος της ακύρωσης.

#oalth #hiking #mountaineering #trekking #Greece
Photo
Photo
3/1/18
2 Photos - View album
Add a comment...

Σχολή ορειβασίας αρχαρίων 2018

Βασικός στόχος της Σχολής είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες όλες τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες ώστε να μπορούν να κινηθούν αυτόνομα και με ασφάλεια στο ορεινό περιβάλλον και σε όλα τα πεδία όπου δεν απαιτούνται αναρριχητικές τεχνικές.

Προϋποθέσεις / Ποιοί μπορούν να συμμετέχουν στη Σχολή:
Για τη συμμετοχή σας ΔΕΝ απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία παρά μόνο μια στοιχειώδης φυσική κατάσταση και αγάπη για τη φύση, την περιπέτεια και τον αθλητισμό (Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είστε άνω των 18 ετών).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΗΣ:
Πρακτικά μαθήματα
27-28 Ιανουαρίου
24-25 Φεβρουαρίου
17-18 Μαρτίου
13-15 Απριλίου
Τα πρακτικά μαθήματα θα γίνουν στα βουνά: Όλυμπος, Άσκιο, Παγγαίο, Φαλακρό & Τζουμέρκα.

Θεωρητικά μαθήματα
25 Ιανουαρίου
22 Φεβρουαρίου
15 Μαρτίου
12 Μαρτίου
Τα θεωρητικά μαθήματα θα πραγματοποιούνται στα γραφεία του συλλόγου.

Ημέρα συνάντησης των ενδιαφερόντων – εκπαιδευτών, ανάλυση προγράμματος, κατάθεση δικαιολογητικών την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 στις 20:00 στα γραφεία του συλλόγου.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:
• Αίτηση εγγραφής (συμπληρώνεται στον σύλλογο)
• Πιστοποιητικό υγείας από παθολόγο ή καρδιολόγο
• Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας (όχι επικυρωμένη)
• 3 φωτογραφίες (έγχρωμες)
Περιλαμβάνονται: Τεχνικός εξοπλισμός (μπωντριέ, κράνη, σχοινιά, κραμπόν πιολέ κ.α.), αμοιβές εκπαιδευτών, πρακτικά & θεωρητικά μαθήματα, ασφαλιστική κάλυψη.
Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται ο απαραίτητος προσωπικός εξοπλισμός (ορειβατικά παπούτσια, ρουχισμός κ.λ.π.), οι μετακινήσεις και οι διανυκτερεύσεις σε τυχόν καταλύματα. Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευόμενοι οφείλουν να είναι μέλη συλλόγου της ομοσπονδίας ορειβασίας αναρρίχησης.

Πιστοποίηση Ε.Ο.Ο.Α:
Η Σχολή αναγνωρίζεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.) και είναι οργανωμένη σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό εκπαίδευσης. Στους αποφοίτους η Ε.Ο.Ο.Α χορηγεί βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης που τους δίνει το δικαίωμα να συνεχίσουν στις ανώτερες βαθμίδες της ορειβατικής εκπαίδευσης.

Περιεχόμενο και μέθοδοι εκπαίδευσης:
Πρακτική.
1. Βασική Στάση Σώματος στην Ορειβασία (Πεζοπορία).
2. Κίνηση σε ξερό πεδίο, τεχνικές (Βηματισμός, ρυθμός, αναπνοή).
3. Κίνηση στο χιόνι, τεχνικές (Βηματισμός, ρυθμός, αναπνοή, στάσεις, άνοιγμα βήματος στο χιόνι, χρήση μπατόν).
4. Χρήση πιολέ, κραμπόν (Γαλλική, Αυστριακή, Αμερικανική Τεχνική).
5. Πτώσεις στο χιόνι (Στάσεις αυτοασφάλισης σε πτώση).
6. Προετοιμασία και εκτέλεσή διαδρομής (Χάραξη πορείας και εκτέλεσή της).
7. Προσανατολισμός (Άσκηση σε φυσικό περιβάλλον, νύχτα).
8. Κίνδυνοι στο βουνό και αντιμετώπισή τους – η Διάσωση στην Ελλάδα
9. Ποιότητες χιονιού, χιονοστιβάδες (Κατασκευή και επίδειξη τομής χιονιού).
10. Αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων (Απώλεια στίγματος, Τραυματισμός, bivouac, σκηνοθετημένα σενάρια επείγουσας κατάστασης).
11. Κατασκευή καταλύματος ανάγκης (Χιονότρυπα, όχι διανυκτέρευση).
12. Πρώτες βοήθειες στο βουνό (Βασικές αρχές, κατά προτίμηση σε συνεργασία με κατάλληλα καταρτισμένο άτομο).
13. Μεταφορά τραυματία (κατασκευή φορείου με το διαθέσιμο εξοπλισμό).
14. Οργάνωση χειμερινής κατασκήνωσης (Για απλή ή πολυήμερη διαμονή).
15. Ταυτόχρονη κίνηση σε σχοινοσυντροφιά (Δέσιμο με σχοινί στο Μποντριέ, Βασική τεχνική παράλληλης κίνηση με σχοινιά, Όχι αναρρίχηση).
16. Τεχνικές ανεύρεσης θύματος από χιονοστιβάδα.

Θεωρία.
1. Προπόνηση, φυσική κατάσταση (Προετοιμασία για Ορειβασία).
2. Διατροφή στο βουνό (Χειμώνα, καλοκαίρι, αντίσκηνο, bivouac).
3. Εξοπλισμός (Επιλογή, χρήση, συντήρηση, ένδυση-ρουχισμός).
4. Μονοπάτια (Σήμανση, Αναγνώριση, Χάραξη).
5. Προσανατολισμός (Χάρτης, πυξίδα, GPS).
6. Προετοιμασία και εκτέλεσή πεζοπορικής διαδρομής (Μέθοδος 3Χ3).
7. Κίνδυνοι στο βουνό και αντιμετώπισή τους (Με έμφαση στα Ελληνικά Βουνά).
8. Ποιότητες χιονιού, χιονοστιβάδες (Με έμφαση στα Ελληνικά Βουνά).
9. Αρχές μετεωρολογίας (Με έμφαση στον Ελλαδικό Χώρο, Κυκλώνες, είδη νεφών).
10. Αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης (Τραυματισμός, Απώλεια στίγματος, Κακοκαιρία, Χιονοθύελλα, Αδυναμία εντοπισμού Καταφυγίου).
11. Πρώτες βοήθειες στο βουνό (Βασικές αρχές).
12. Μεταφορά τραυματία (Βασικές αρχές).
13. Καταλύματα (Καταφύγια, αντίσκηνα, φυσικά καταλύματα, κανονισμοί καταφυγίων, τρόποι συμπεριφοράς εντός του καταφυγίου).
14. Ιστορία ορειβασίας (Ελληνική και Παγκόσμια).
15. Ορεινό περιβάλλον (Γεωλογία, χλωρίδα, πανίδα, προστασία, με έμφαση στον Ελλαδικό χώρο).
16. Ορειβατική δεοντολογία και ηθική (Η εξέλιξή της στο χρόνο).
Διάρκεια: Τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες, από τις οποίες τουλάχιστον οι εννέα (9), ολοήμερες εκπαιδεύσεις σε Αλπικό Πεδίο (πρακτική) και η μία (1) σε αίθουσα (Θεωρία).

Ο εκπαιδευόμενος είναι υποχρεωμένος να συμμορφώνεται με τις οδηγίες των εκπαιδευτών της σχολής. Ο υπεύθυνος της σχολής έχει το δικαίωμα να διακόψει την εκπαίδευση κάποιου συμμετέχοντα που δεν συμμορφώνεται στις οδηγίες των εκπαιδευτών ή κατά την κρίση του η συμπεριφορά του, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του ιδίου ή των υπόλοιπων.

Το πρόγραμμα εξαρτάται από τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και μπορεί να τροποποιηθεί κατά την κρίση του υπεύθυνου της σχολής, εάν αυτό είναι αναγκαίο για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και την ομαλή διεξαγωγή της σχολής.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με το πρόγραμμα, επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο εκπαιδευτή της σχολής Παναγιώτη Γουμπέρη στο τηλ. 6936 586 576.

#oalth #mountaineering #Greece
Add a comment...

Post has attachment
31-12-2017 Χορτιάτης

Αποχαιρετούμε τον παλιό τον χρόνο με Χορτιάτη. Συνάντηση 8 π.μ. στη στάση Πλατανάκια Πανοράματος στον κεντρικό δρόμο προς Χορτιάτη. Διαδρομή από Πλατανάκια, παλαιό υδραγωγείο, Αγ. Παρασκευή, κορυφή Χορτιάτη (1.201μ) (στρατόπεδο RADAR), καταφύγιο Σ.Ε.Ο. (1.011μ). Επιστροφή στο Χορτιάτη από το κλασσικό μονοπάτι και μετάβαση στα πλατανάκια με το τοπικό λεωφορείο. Ώρες πορείας 6. Για πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε στο ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ: 6970425239 (Αχπαρίδης Μάκης & Μαχίλη Ιφιγένεια) ΕΓΚΑΙΡΩΣ δηλαδή ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ μέχρι την ΠΕΜΠΤΗ το βράδυ στις 10:00 μ.μ.

#oalth #hiking #trekking #Greece
Photo
Photo
27/12/17
2 Photos - View album
Add a comment...

Γενική Συνέλευση Ο.Α.Λ.Θ. Πέμπτη 28-12-2017, 9:00 μ.μ.

Καλούνται όλα τα μέλη του συλλόγου στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση την Πέμπτη 28-12-2017 και ώρα 9:00 μ.μ. στα γραφεία της Ο.Α.Λ.Θ.
Η συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία, εφόσον παρίστανται σε αυτήν το ήμισυ συν ένα των τακτοποιημένων ταμειακώς τακτικών μελών της Λέσχης. Αν δεν υπάρξει απαρτία, τότε η επεναληπτική συνέλευση θα γίνει με οποιαδήποτε απαρτία την Πέμπτη 18-1-2018 και ώρα 9:00 μ.μ. Παρακαλούμε, πριν την συνέλευση, τακτοποιήστε την πληρωμή των συνδρομών σας. Η παρουσία και η συμμετοχή όλων των μελών στην γενική συνέλευση είναι απαραίτητη.

Θέματα:
1) Απολογισμός οικονομικής διαχείρισης
2) Απολογισμός δράσης
3) Προυπολογισμός
4) Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Προτάσεις και αναλυτική συζήτηση για θέματα ορειβασίας-αναρρίχησης θα γίνουν σε ημερομηνίες που θα ανακοινώσει το νέο Δ.Σ. Οι αιτήσεις των υποψηφίων για το νέο Δ.Σ. θα πρέπει να κατατεθούν στο γραφείο του συλλόγου μέχρι Τετάρτη 27-12-2017. Συγκέντρωση των υποψηφίων και ενημέρωση των καθηκόντων του Δ.Σ., θα γίνει την Τετάρτη 27-12-2017 ώρα 9 μ.μ. Πληροφορίες στο τηλ. 6974-657511.

#oalth #Greece
Add a comment...

Post has attachment
Χρήστος Ανανιάδης Όλυμπος 11-12-2017

Αντίο Φίλε!
Ήσουν ο Φίλος, ο Δάσκαλος, ο Σχοινοσύντροφος.
Σε ευχαριστούμε που μας τίμησες με την Φιλία & την συμμετοχή σου στον σύλλογό μας για περισσότερα από 35 χρόνια.
Με την διακριτική σου παρουσία μας έδινες την ελπίδα ότι υπάρχουν και άνθρωποι χωρίς ματαιοδοξία. Η αγάπη σου για τα βουνά μας έδειχνε τον δρόμο. Έδινες κομμάτι από τον εαυτό σου σε ότι και να έκανες. Το λεπτό σου χιούμορ ήταν παροιμιώδες. Θα είσαι για πάντα στην καρδιά μας!
Καλούνται όλοι οι φίλοι και οι γνωστοί του Χρήστου να πουν το τελευταίο «Αντίο Φίλε».
Η Ακολουθία θα γίνει αύριο Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017, 3 μ.μ., στον Ναό του Αγίου Γεωργίου στο κέντρο του Χορτιάτη.

ΔΣ Ο.Α.Λ.Θ.
PhotoPhotoPhotoPhoto
13/12/17
4 Photos - View album
Add a comment...

Αγαπητοί φίλοι,

Η Ο.Α.Λ.Θ. θα παραμείνει κλειστή από Τετάρτη 13 μέχρι και Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου ως ένδειξη πένθους για τον Χρήστο Ανανιάδη.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Add a comment...

Post has attachment
17-12-2017 Κίσσαβος

Αναχώρηση 7 π.μ. για Στόμιο με λεωφορείο 128χλμ-1.30’ώρες. Α’ ομάδα Ανάβαση μέσα από δάση στο καταφύγιο Λαρίσης (1.604μ) και στην κορυφή Πρ. Ηλίας (1.978μ). Κατάβαση στο καταφύγιο ή στην Σπηλιά (808μ). Ώρες πορείας 7.30’. Β’ ομάδα: Ανάβαση στο καταφύγιο. Ώρες πορείας 5. Επιστροφή με λεωφορείο 151χλμ-2ώρες. Συντονιστές Β’ ομάδας: Μάνη Τ. & Λαυρεντιάδου Μ. Για πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε στο ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ: 6970425239 (Αχπαρίδης Μάκης & Μαχίλη Ιφιγένεια) ΕΓΚΑΙΡΩΣ δηλαδή ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ μέχρι την ΠΕΜΠΤΗ το βράδυ στις 10:00 μ.μ.
H δήλωση συμμετοχής σημαίνει δέσμευση συμμετοχής και γίνεται με 2 τρόπους: 1) τηλεφωνικά στο παραπάνω τηλέφωνο και 2) με κατάθεση προκαταβολής στα γραφεία της Ο.Α.Λ.Θ. Απαραίτητη προϋπόθεση και των δύο: σε περίπτωση μη παρουσίας μέχρι την αναχώρηση του λεωφορείου στις 7 και σε περίπτωση ακύρωσης μετά τις 12:00 του Σαββάτου, ο δηλών βαρύνεται με όλο το κόστος της συμμετοχής εάν δήλωσε τηλεφωνικά ή με το κόστος της προκαταβολής εάν την κατάθεσε στο σύλλογο όποιος και να είναι ο λόγος της ακύρωσης.

#oalth #hiking #mountaineering #trekking #Greece
Photo
Photo
11/12/17
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
23,24,25,26-12-2017 Χριστούγεννα στο Pirin & την Rila Βουλγαρίας

Σάββατο 23: Αναχώρηση 7 π.μ. από την πεζογέφυρα της οδού Κλεάνθους (γήπεδο ΠΑΟΚ) για Bansko Βουλγαρίας, 220χλμ-3.30’ώρες με λεωφορείο. Άφιξη στο Bansko και από εκεί στο παρκινγκ του ΧΚ (1.670μ), 10χλμ-30’. Διαδρομή A’: Ανάβαση στην κορυφή του Pirin- Todorka (2.746μ) & επιστροφή, συνολικά 7 ώρες. Απαραίτητα κραμπόν-πιολέ.
Διαδρομή Β΄: Ανάβαση στο σαλέ 2200μ & επιστροφή, συνολικά 5 ώρες. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στο Bansko.
Κυριακή 24: Αναχώρηση 8πμ από Bansko για το παρκινγκ του ΧΚ (1.670μ). Διαδρομή Α’: Ανάβαση στο καταφύγιο Vihren (1.950μ) και στην ψηλότερη κορυφή του Pirin- Vihren (2.914μ) & επιστροφή, συνολικά 8.30’ ώρες. Απαραίτητα κραμπόν-πιολέ.
Διαδρομή Β’: Ανάβαση στο καταφύγιο Vihren (1.950μ) και πορεία προς τις λίμνες Muratovo 2248μ & επιστροφή, συνολικά 6 ώρες. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στο Bansko.
Δευτέρα 25: Αναχώρηση 8πμ από Bansko για το χωριό Dobrinishte (850μ) και από εκεί στο Χ.Κ. Goze Delzev (1.430μ), 20χλμ-45’, με λίφτ στο καταφύγιο και την λίμνη Bezbog (2.435μ), 25’.
Διαδρομή Α’: Ανάβαση στην κορυφή του Pirin- Polezan (2.851μ), ή και Bezbog 2643μ. & επιστροφή, συνολικά 6 ώρες. Απαραίτητα κραμπόν-πιολέ.
Διαδρομή Β’: Γύρος της λίμνης Bezbog συνολικά 2 ώρες. Αν υπάρχει χρόνος, θερμά λουτρά στο SPA center του Dobrinishte. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στο Bansko.
Τρίτη 26: Αναχώρηση 8πμ από Bansko για το χωριό Semkovo στην νότια Ρίλα, 38χλμ-1ώρα.
Διαδρομή Α΄: Ανάβαση στο καταφύγιο Semkovo (1.732μ), και από εκεί στις λίμνες Dolna Bania 2240μ & Bansko Ezero (2.267μ), και αν υπάρχει χρόνος, στην κορυφή Vapa (2.528μ) & επιστροφή, συνολικά 6.30’ ώρες. Απαραίτητα κραμπόν-πιολέ.
Διαδρομή Β’: Ανάβαση στο καταφύγιο Semkovo (1.732μ), και επιστροφή, συνολικά 2.30΄ώρες.
Επιστροφή στο Bansko 38χλμ-1ώρα, και μετά στην Θεσσαλονίκη, 220χλμ-3.30’ώρες.
Το πρόγραμμα πιθανόν να τροποποιηθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, την κατάσταση των δρόμων, την λειτουργία των λίφτ, την διάρκεια των αναβάσεων-διαδρομών λόγω χιονιού, την ώρα επιστροφής κ.λ.π. Οι διανυκτερεύσεις θα γίνουν σε ξενοδοχείο στο Bansko. Απαραίτητη είναι η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής (μέχρι Τετάρτη 13-12-2017) καθώς και η κατάθεση προκαταβολής για την κράτηση της διαμονής στον τουριστικό πράκτορα.
Για τον συνοριακό έλεγχο απαιτείται ταυτότητα νέου τύπου (με λατινικούς χαρακτήρες) η έγκυρο διαβατήριο μέχρι και 27-12-2017. Παιδιά κάτω των 18 ετών που ταξιδεύουν με ένα γονέα χρειάζονται επικυρωμένη συγκατάθεση του άλλου γονέα. Παιδιά κάτω των 18 ετών που ταξιδεύουν χωρίς τους γονείς τους χρειάζονται επικυρωμένη συγκατάθεση και από τους δύο γονείς.Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν χειμερινό εξοπλισμό (άνω & κάτω αδιάβροχα ρούχα, χειμερινές μπότες ορειβασίας, γάντια, γκέτες, κραμπόν, πιολέ, μπατόν, γυαλιά η μάσκα χιονιού).
Η Ο.Α.Λ.Θ. μπορεί να δανείσει εξοπλισμό μόνον στα μέλη της, εφόσον αυτό ζητηθεί εγκαίρως. Υπάρχει η δυνατότητα για σκι και ορειβατικό σκι, αν οι συνθήκες χιονοκάλυψης είναι καλές.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε έγκαιρα στο κινητό τηλ. της Ο.Α.Λ.Θ. 6970425239.

#oalth #mountaineering #Greece
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
8/12/17
5 Photos - View album
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded