Profile cover photo
Profile photo
Romania
710 followers -
999 de locuri de vazut pentru a ramane in Romania
999 de locuri de vazut pentru a ramane in Romania

710 followers
About
Romania's posts

Cei "3 S" cum imi place mie sa numesc locurile mele preferate din Romania. Sinaia, Sibiu, Sighisoara si bonus o pagina pentru/despre castelele si cetatile din Romania. Nu mi se pare intamplator ca exista deja aceste pagini pe G+, daca vi se par interesante, puteti sa le incercuiti

Va doresc un An Bun-Bun! Sa ne vedem cu bine in 2012!

Post has attachment
La Multi Ani, ROMÂNIA!

-->Doi prieteni mi-au spus ca prin “conducatori” se va intelege PDL, Basescu, Boc, Udrea & Co Vreau sa clarific lucrurile din start. Nu vreau sa fac politica de Ziua Nationala, nu fac politica in general.
-->Daca eu ma refer prin “conducatori” la orice conducatori, orice guvernare fosta sau viitoare, nu cred ca exista o problema in asta, decat pentru cei care prefera sa fie spectatori si judecatori in jocul politic de azi.
-->De ce folosesc aceasta atentionare de Ziua Nationala? Nu vreau sa creez controversa (departe de mine acest gand) vreau sa clarific trei aspecte:

A/ De ce s-a ajuns in situatia in care romanii nu arboreaza drapelul de Ziua Nationala si nu sunt mandri de tara lor?
Pentru ca fac o confuzie intre tara si gestionarea tarii. Intre spectrul politic,sistemul administrativ birocratic, activitatea de zi cu zi si tara in care s-au nascut si traiesc. Sau mai bune spus inteleg “mediu politic, social și cultural în care își desfășoară viața și lupta fiecare popor” si uita de “țară în care s-a născut cineva și al cărei cetățean este” (definitia cuvantului “patrie” dupa DEX)

B/ Ce asteapta romanii de la Romania?
Romanii mai asteapta inca un Stat asistential. Sunt multi care regreta perioada de apartamente si posturi oferite pe tava de catre un regim ticalos. Atunci puteau arbora steagul, acum nu. Romanii se asteapta ca Romania sa le dea. Sa faca ceva pentru ei. Intalnim deci aceeasi abstractizare care se vede si in cazul Statului atotputernic si ocrotitor. Legat de punctul unu, trebuie sa intelegem ca iubirea de tara nu se traduce sau trebuie sa fie direct proportionala cu facilitatile oferite ca(tre) cetatean.

C/ Se suprapune dorul de tara cu iubirea de tara sau munca si “oranduiala” gasite in tari straine ii fac pe romanii plecati sa treaca peste Stat si peste conducerea tarii, revenind la sentimente mai bune?
O sa spuneti ca distanta este motorul sentimentelor mai bune despre tara. Romanii plecati in afara cu siguranta, sunt macinati intr-o anumita proportie de ruperea dintr-un mediu socio-cultural. Dar munca si stabilitatea financiara au facut ca in timp sa poata privi Romania ca loc al nasterii lor, al prietenilor si locurilor minunate care exista aici. Au trecut dezinteresati peste criza, jocuri de interese, conferinte de presa, comunicate importante doar pentru jocul politic. Aceeasi formula este aplicabila si in Romania. Sunt convins ca cei care au o oarecare stabilitate financiara fac sau pot face distinctia intre conducatori si tara. Vreau sa cred ca unii dintre acestia, oameni de succes in bussinessul romanesc ar fi putut pleca oricand spre locuri mai prospere, dar au ales sa ramana. Si imi doresc ca pe viitor si ceilalti sa poata privi astfel lucrurile
Photo

Post has attachment
Great Romanians

Tu cand ai impartit ultima oara o poza sau un print cu romanii care au schimbat lumea?
(pentru mai multe informatii despre Romania, adauga pagina noastra in cercuri)

The Print Ads were done by Graffiti BBDO, Romania advertising agency for product: Romania (brand: Romania) in Romania. It was released in the Nov 2011.
Creative Director: Mihai Gongu
Art Director: Adi Ghita
Copywriter: Mihai Gongu
Illustrator: Adi Ghita
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
5 Photos - View album

Post has attachment
2011-11-22
Photo

Post has attachment
2011-11-22
Photo

Post has attachment
2011-11-22
Photo

Post has attachment
2011-11-22
Photo

Post has attachment
2011-11-22
Photo

Post has attachment
Tu cand ai impartit ultima oara un film sau o poza cu frumusetile acestei tari?

Post has attachment
Strainii prefera confortul vestic, aici vin parca sa vada viata grea de altadata si se bucura de putin "eco" sau traditional. Credeti ca daca mai multi straini s-ar muta in Romania, s-ar rezolva si problema taierilor abuzive? Nu inteleg de ce de fiecare data trebuie sa vina cineva sa ne spuna sa nu mai "furam" din viitorul nostru ca tara..
Wait while more posts are being loaded