Verklaring minister-president Rutte na afbreken onderhandelingen VVD, CDA en PVV. Nieuwsbericht | 21-04-2012. Bijna zeven weken geleden stonden we hier. Maxime Verhagen, Geert Wilders en ikzelf. Hierb...
12
4
Faber Schoenen's profile photoEwout Dekkinga's profile photoCharles van Zetten's profile photoWim Kapteyn's profile photo
19 comments
Translate
 
+Robert Valk eigenlijk moet je even jouw rekensommetje laten zien, waar je wel een goede begroting rond krijgt.
Translate
 
+Frans van Proumeren PVV wou meer dan 3% begrotingstekort. Dat moet uiteindelijk ook terugbetaald worden, dus laat 'ie de jongeren er voor op draaien in plaats van de ouderen. "Ik zit een beetje krap dus neem ik maar een lening" is niet echt een goed beleid, zelfs niet voor korte tijd.
Translate
 
Na zeven weken onderhandelen je partners alsnog laten zitten getuigd niet van politieke moed maar juist van lafheid.
Translate
 
Hij heeft de plannen zelf mede opgesteld maar wil deze nu niet verdedigen. Dat is wel zeker lafheid. Hij wist waar het heen zou gaan, dan had hij toch eerder kunnen afhaken? Hij heeft toch niet pas nu door hoe dom de plannen zijn? Als dat wel zo is dan is er des te meer reden om deze man snel een andere baan te geven.
Translate
 
+Robert Valk Je spreekt jezelf wel erg tegen. Je zegt dat je je eigen principes niet moet verloochenen (mee eens!) maar de vind tegelijkertijd de wisselvalligheid goed????
Lijkt me dat je zelf nogal wisselvallig bent en recht probeert te praten wat krom is. 
Translate
 
+Frans van Proumeren Lees ik het nu goed? Het binnenhalen van meer stemmen voor de PVV is belangrijker dan het belang van 16 miljoen Nederlanders en het nakomen van gemaakte afspraken?
Translate
 
Sorry hoor, maar deze onzin geloof je zelf toch niet! Allemaal smoesjes om Wilders optreden goed te praten, tegen beter weten in.
Wilders heeft zich al jaren lang niets aangetrokken van wie of wat dan ook. In zijn (vaak discriminerende) uitlatingen heeft hij nooit een blad voor zijn mond genomen en zich nooit door iemand laten tegenhouden. Zelfs niet door zijn partijgenoten (mag ik ze wel zo noemen eigenlijk?).
En dan nu beweren dat hij onder druk zou zijn gezet? Laat me niet lachen.......
Translate
 
Jammer, de kleine ondernemer betaald weer de rekening van al dat, mislukte, gepraat in Den Haag.

De consument heeft weer maanden langer geen vertrouwen meer en geeft steeds minder uit. Winkels gaan daardoor dicht, personeel komt op straat te staan en de staatsschulden lopen giga op.

Je vraagt je zelf wel eens af waarom zitten sommige in de politiek
Waarschijnlijk alleen voor hun eigen ego en niet voor het landsbelang.
Translate
 
+Robert Valk Wat een stemming makerij. Er klopt helemaal niets van wat je zegt; ze proberen juist nog te redden wat er van te redden valt. Kijk : de vorige regering heeft de uitgaven met ca 50 miljard laten groeien (Was ook de befaamd rooms rode coalitie in een ander jasje, maar wel met de feilen die dit soort samenwerkingen al bijna driekwart eeuw lang teistert).
Degenen die het naar eer en geweten proberen op te lossen worden verketterd door mensen als jij. Heel jammer. En heel onterecht.
Translate
 
Vraag me af of je mijn reactie wel goed gelezen hebt. Het IS onzin te beweren dat Wilders onder druk zou zijn gezet terwijl hij zich nooit iets wan wie of wat dan ook heeft aangetrokken.

Wat betreft het betoog over asociale maatregelen ben ik het deels eens, zij het een stuk genuanceerder. Het is te eenzijdig.
Uitgangspunt moet wel degelijk zijn het terugdringen van het tekort en alle kosten die daaraan verbonden zullen zijn. Maar de gevolgen daarvan moeten niet bij één deel van de bevolking neergelegd worden Iets waarop het met de plannen van VVD inderdaad wel op gaat lijken, maar met de plannen van links net zo goed, zij het een ander deel van de bevolking.

Zolang we, inclusief de politiek, in "wij" en "zij" blijven denken gaat er weinig veranderen. Als er schuldigen zijn aan deze crisis zijn we dat met z'n allen, arm én rijk, bedrijfsleven én overheid. Maar aangezien het probleem met name veroorzaakt wordt door te hoge uitgaven van de overheid moet de politiek eerst daar maar eens naar kijken. Dus niet de gevolgen op de burgers afwentelen maar eens naar hun eigen rol kijken.

Er lijkt weinig besef te zijn bij de overheid over het geld wat zij uitgeven en hoe ze het uitgeven. Wanneer ambtenaren in deze tijden met plannen durven te komen om voor 50 miljoen een nieuw stadhuis of schoolgebouw te bouwen terwijl het huidige nog gewoon voldoet getuigd dat niet bepaald van verantwoordelijksbesef bij die overheid. En zo zijn er natuurlijk tal van voorbeelden te verzinnen waarin de overheid onnodige en onzinnige uitgaven doet.
Onze "potjeseconomie" helpt daarbij natuurlijk totaal niet. Zolang ambtenaren te horen blijven krijgen dat alle potjes aan het eind van het jaar vooral maar leeg moeten zijn (maakt niet uit waaraan) stimuleert de overheid/politiek dat er miljarden euro's onzinnig wordt uitgegeven.

Kortom, belangrijkste is het terugdringen van de tekorten. Maar de gevolgen moeten niet bij de burgers neergelegd worden (arm noch rijk), maar bij de daadwerkelijke veroorzaker: de overheid.
Daar valt echt op verschillende manieren vele miljarden te bezuinigen. Dat is met name een mentaliteitskwestie. Maar helaas hoor ik daar eigenlijk geen van de partijen over praten. 
Translate
 
Ho ho, nu ben je weer iets te ongenuanceerd +Robert Valk . Ik ben door deze crisis mijn baan kwijtgeraakt en ik ben boven de 40!
Translate
 
Maar ik heb inmiddels weer een andere baan, met een vast contract!
Translate
 
Heerlijk al die stuurlui aan de wal, je kunt zien dat we een zeevarende natie zijn/waren. Sommige kapiteins kunnen echter alleen met de wind meezeilen, regeren met een zekere meederheid en dichtgetimmerde regeerakkoorden. Vanaf het begin is de boot van deze coalitie met een minderheid in zee gegaan en moest regelmatig de meerderheid bij andere partijen gehaald worden. Ik vraag me af of dat niet gewoon gecontinueerd kan worden, landsbelang boven politiek belang om begroting op orde te krijgen. .
Translate
 
+Robert Valk Ik snap je felle reactie totaal niet.
Ik zeg dat ik het eens ben v.w.b. de asociale maatregelen van dit kabinet (en voorgaande, en misschien ook wel het volgende)
Ik zeg ook juist dat ik niet vind dat de overheid het tekort wat zij veroorzaken moet verhalen op de bevolking maar eerst bij zichzelf te raden moeten gaan.
Ook ik zeg juist dat er weinig besef bij de overheid is wat betreft het geld wat zij (te makkelijk) uitgeven aan onzinnige zaken. En dat dat vooral een mentaliteitskwestie is bij de overheid en de politiek.
Je zegt dus (grotendeels) hetzelfde als ik........
Translate
Translate
 
Leuk, ik weet dat je geld moet verdienen om het uit te geven. Sommigen onder ons denken dat je zonder consequenties door kunt blijvende lenen. Geloof jij in sinterklaas? Ik niet. 
Translate
 
Misschien wel leuk om te weten dat er een onderzoek is geweest naar de financiële achtergrond van kopstukken (kamerleden) van VVD en PvdA.
Wat bleek: PvdA mensen waren rijker en woonden dus ook in veel duurdere huizen. De beeldvorming is altijd anders geweest dan wat de feitelijke situatie is en was. VVD is de volkspartij voor de kleine (hardfwerkende) luiden en de PvdA (en overige partijën aan de linkerzijde van het spectrum) meer voor drie groepen: (1) degenen die zo rijk waren dat ze het zich konden veroorloven (bv Jan Mulder met zijn Jaguiar), (2) diegenen die helemaal niks te verliezen hebben en (3) diegenen die in het sprookje geloven dat een sterke overheid utopia brengt (met daarin managers als mw Albayrak...)

Wat ons bindt overigens is dat we allemaal geloven dat de democratie de beste weg is om problemen op te lossen. Soms twijfel ik daar zelf wel eens aan als ik zie dat mijn stem gelijk is aan die van een mongooltje (als ik die term nog mag gebruiken zonder meteen verkletterd te worden)....

Wat ik ook zie is dat en dat heb ik op lokaal politiek niveau ook tot mijn afgrijzen gezien is dat de spreektijd die men heeft alleen gebruikt wordt om het eigen gelijk te etaleren. Voor zover ik kan zien zijn er op dit moment slechts enkele echte staatslieden in de kamer en regering. En sommigen die het zouden kunnen worden.
En voor de rest is het zooi. Met hier en daar een lichtje op een specifiek vakgebied...

Sprookjes zijn nog altijd het beste middel om macht te verwerven....

Maar wat doen we er aan? Ik zie zodanige reacties dat het zelfs al in een discussie binnen deze groep het lastig is om een bikkelhard beleid neer te zetten.

Laat ik nog dit zeggen:
Een aantal jaren geleden was het een paar jaar niet meer communistische Polen aan de rand van de afgrond. Wat heeft toen de regerende voorheen communistische premier gedaan? Een bikkelhard beleid om ervoor te zorgen dat de financiën weer op orde kwamen. Strikt monetair. De groepen die werden "getroffen" waren alle Polen. In het bijzonder de "arme". Alle zaken die te maken hadden met leuke dingen voor de cliënten van de politieke partijën werden rücksichtslos afgeschaft. ( In ons geval zouden dat bijna alle subsidies zijn, bv ook de huursubsidie enz.)
Gevolg daarvan: TWEE moeilijke jaren . Daarna: GROEI. (Houdbare)
Omdat Alle Polen ineens beseften dat ze het allemaal zelf moesten doen waarschijnlijk.

Begin tachtiger jaren stond Onno Ruding voor de klus om tegen de stroom in de uitgaven in te dammen. Moest "asociale" maatregelen nemen.. Waarom? Omdat de rente die de Nederlandse staat moest betalen alle uitgaven van het duurste departement (Landbouw en Visserij) overschreed. Uiteindelijk is dat gelukt. Ook met hulp van de VVD en later de PvdA. In dit klimaat is de opmars van de SP begonnen. Want natuurlijk is het zo dat dapperheid niet wordt beloond.

+Robert Valk
Hebben we van de geschiedenis geleerd? Kunnen Robert en ik tot een programma komen? Wat werkt? Ik daag hem uit - maar dan wel eerst , zonder argwanende pottenkijkers, in een soort van torentje - om met mij tot iets echt goeds te komen, op basis van weten en zonder dogma's. Met liefst zodanige vereenvoudigingen dat behalve dat regelingen minder kosten voor de overheid er ook geen leger van al dan niet welwillende ambtenaren nodig is om deze regels uit te leggen aan degenen voor wie de regels zouden moeten helpen...

Groeten,
Wim
Translate
 
+Robert Valk Jammer dat je het terzijde schuift, want dan werk je blijkbaar liever niet mee aan een oplossing. Ik begrijp het wel; het is natuurlijk eng, maar toch. Als je het leuk vindt graag een seintje
Translate