Profile cover photo
Profile photo
Nooriah Abdullah
654 followers
654 followers
About
Nooriah Abdullah's posts

Post has attachment
Kerepek Kadok Rangup & Berkhasiat Mesti Cuba
Assalamualaikum Alhamdulillah masih sempat berbicara lagi disini di hari jumaat yang mulia ini Resepi mudah lagi yang kaknoor ingin kongsikan Hanya goreng je kadok yang banyak kat belakang rumah tu, kalau ada adik-adik semua yang banyak kadok kat rumah bole...

Post has attachment
Begedil Pedas Step By Step & Soto Ayam
Alhamdulillah hari ni sempatlah berbicara di sini lagi, kali ni resepi yang sangat mudah je pun, memang ramai yang dah tau, cuma ikut kaknoor suka tambah cili flakes dan serbuk buah pala untuk wangikan begedil tu dan cili flakes semestinya untuk pedaskan si...

Post has attachment
Mee Bakso Simple
Alhamdulillah masih di beri kesempatan oleh ALLAH untuk mengupdate blog hari ni. Resepi yang biasa saja kita buat kat rumah time weekend bila anak-anak tak kerja dan sekolah Kaknoor guna bakso ready made je, tak kuasa nak buat sendiri sebab agak lambat. Res...

Post has attachment
Resepi Cheesetart Gebu
ASSALAMUALAIKUM Alhamdulillah dan syukur pada ALLAH kerana masih lagi diberi kesempatan untuk menulis sepatah dua kata di sini, takde lah apa yang istimewa sangat pun, dah lama sebenarnya nak letak resepi ni tapi masa tak mengizinkan dan terlalu mencemburui...

Post has attachment
Roti Gulung Telor Mayo & Beef Rashers
Assalamualaikum  Alhamdulillah dapat mengupdate satu lagi entry mudah kali ini. Sebenarnya semua nya resepi ni adalah olahan ikut citarasa sendiri Apa yang terlintas di hati pada masa itu Alhamdulillah bila dah lapar tu memang sedap bila di santap Bahan nya...

Post has attachment
Nasi Ayam Safron Basmathi
Assalamualaikum dan salam sejahtera Dah lama buat nasi ayam basmathi ni selepas nasi biryani dulu Dah pandai menggunakan kaedah dan cara yang betul basmathi tu Teruslah di praktis untuk nasi ayam lagi.. Alhamdulillah nasi ayam nya sedap dan peroi Resepi nas...

Post has attachment
Resepi Recyle Ayam Tumbuk Pedas
Assalamualaikum  Alhamdulillah hari ni ada sedikit kesempatan untuk mengupdate blog kesayangan ni Kali ni kaknoor nak kongsi resepi Recyle yang cepat dan mudah Kadang-kadang bila masak terlebih mesti sayang nak buang kan... Simpan sampai esuk lusa kadang tu...

Post has attachment
Nooriah Abdullah commented on a post on Blogger.
assalamualikum fiza, lama nya tak singgah sini
kaknoor tak pernah buat kerabu tembikai biasa buat guna kulit saja yang ada merah sikit sikit tu, tak manis sangat kah tu fiza

Post has attachment
Resepi Pakistani Biryani Yang Pasti Memikat Selera
Assalamualaikum  Dah lama blog ni sunyi sepi, hari ni kaknoor nak kongsikan resepi nasi Biryani ala Pakistani ni Memang sedap dan beraroma.  Resepi ni kaknoor dapat dari seorang anakanda kaknoor yang mix Pakistani jadi nya memang original dari bondanya, jom...

Post has attachment
Koleksi Nasi Lemak Kak Noor
Assalamualaikum semua nya yang masih sudi berkunjung kesini Masih lagi dengan mood suam suam kuku untuk ber blog Hari ni kaknoor ulang tayang resepi nasi lemak yang pernah kaknoor letakkan disini Pada yang sudi dan teringin nak mencuba boleh lah klik pada l...
Wait while more posts are being loaded