Profile cover photo
Profile photo
Ikah Rafikah
120 followers -
A cheerful and lovely lady with 3 beloved daughters.
A cheerful and lovely lady with 3 beloved daughters.

120 followers
About
Ikah's posts

Post has attachment

Post has attachment
Mengenangkanmu bisa buat mataku berkaca...
Salam sayang buat semua... Hari ini hari yang sayu...asyik-asyik terkenangkan ibu di kampung..begitu jugalah agaknya perasaan anak-anakku saatku berjauhan agaknya... Ya Tuhan..benar..mengenangkan ibu dengan jasa-jasanya buat mataku kabur dan berair. Tiada l...

Post has attachment
Nombor Telefon KBVC dan cawangan seluruh Kelantan
Salam sayang buat semua especially animal lovers. MI dah lama bebenar tak hupdate blog. Maaf sesangat buat semua mereka yang bertanya. MI rasa bersalah bila tak mampu membalas komen dan email pencinta kucing yang bertanyakan nombor untuk dihubungi di sekita...

Post has attachment
Pengalaman Haru jadi Pemeriksa Kertas SPM ^_^
Pada kesempatan masa yang
agak terhad ini ingin MI share pengalaman menanda kertas SPM tahun lepas
(2014). It was indeed my worst nightmare. Pengalaman paling teruk dalam sejarah
hidup...bolehla dikatakan begitu. Serik sangat sampai tak terfikir pun lepas n...

Post has attachment
Sebak...mandikan ibu..
Assalamualaikum.. huhuhh..lama betul MI tinggalkan blog ni..sibbaik still boleh login...sibuk tak blehblah..sebenarnya kalau seminggu lebih tinggalkan blog, memang xde canla nak update..jadi terbiasa..padan muka aku.. okay..MI ingat nak share pengalaman MI ...

Post has attachment
We are friends since 1996 . For me it's awesome.
Assalamualaikum..uolls..ni pun entry bajet masa itu emas... so untuk tidak mahu memorable moments ini tersimpan begitu saja maka perlulah MI memuat turun seberapa segera. Actually lama tak lama la jugak. Raya pose yang lepas..hik hik..    Sebelah kiri itu M...

Post has attachment
Saat Riang di Hujung Semester
  Salam semua...perghh...lama gila babas gue tak hupdate blog. Cemburu & rindu saat-saat lapang..apakan daya busy teramat dan tak pandai urus masa...mengaku aje. :P. Entry tak mo corat coret panjang coz project paper tak siap-siap lagi...tapi gue rindu saat...

Post has attachment
Salam Ramadhan
Salam Ramadhan semua! Oleh kerana di ABJ ni sentiasa ada saja watak-watak terpendam dalam bidang menconteng dan melukis,  bukan sekadar  di buku dan kertas peperiksaan, malah dinding serta meja sentiasa saja menjadi tempat lepak pelukis-pelukis yang tidak b...

Post has attachment
Mendidik & Memukul Anak Cara Rasulullah SAW
Dulu kerap juga saya mengeluh kepenatan kerana menjaga si kecil biasanya kerana mereka kerap bertengkar sesama sendiri dan menangis. Alhamdulillah selalu berpegang kepada kata-kata abe har saya. "Budak ni lagi 3-4 tahun tak menangis macam ni lagi dah." Saya...

Post has attachment
Awesome Kids Around Me
  Sya, Sofiya bersama sepupu-sepupu kesayangan Dayana & Emy! ups panas weyhh..  cool  wah wah dayana!  selepas penat bermain-main di taman permainan berhampiran  kesian Adam sorang aje lelaki! Tu muka ketat xmo senyum tuhhh!!!
Wait while more posts are being loaded