Profile cover photo
Profile photo
Drum- en Showband Adest Musica
8 followers
8 followers
About
Posts

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Rogier van Otterloo is The Composer

Sinds eind mei van dit jaar, wanneer het nieuwe show thema van Adest Musica bekend werd gemaakt, is het stil geweest rondom het WMC vanuit Sassenheim. Heel bewust stil, zodat de vereniging in alle rust toe kan werken naar een drukke maar mooie winterperiode. De muzikanten en de instructie hebben achter de schermen echter niet stilgezeten. Een update van onze WMC voorbereidingen…. The Composer in progress!

Bewust werd er dit jaar voor gekozen om de optredens in het najaar te beperken tot de maand september. Vanuit het WMC projectteam lag er de wens om in de maand oktober een officiële start te maken met de WMC voorbereidingen. En dat met succes. Het 68-koppige mars- en showteam aan muzikanten hebben de eerste 35 uur repetitie tijd erop zitten. Dit onder aansturing van een gedreven instructieteam, bestaande uit 11 personen. Elk met hun eigen expertise, ingezet op de momenten wanneer daar vraag en behoefte naar is. De tijd is rijp om nieuwe WMC details prijs te geven.


Rogier van Otterloo
Niemand minder dan de Nederlandse componist en dirigent Rogier van Otterloo is The Composer. Van Otterloo is met name bekend van de werken Soldaat van Oranje en Turks Fruit. Maar daarnaast heeft Van Otterloo nog heel, heel veel meer fraaie composities gemaakt. Dat is de muzikanten inmiddels wel duidelijk geworden na het zien, horen en spelen van de partituren die momenteel op de lessenaar staan. Gemakshalve pakken we er een stukje Wikipedia bij, om voor de geïnteresseerden, de verdere achtergrond van Rogier van Otterloo te vertellen.

Lees meer via: http://adestmusica.nl/nieuws/artikel/178
PhotoPhotoPhoto
08-11-16
3 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
4e plaats voor Jeugdband in Ahoy

Op zondag 2 oktober j.l. heeft de Jeugdband van Adest Musica succesvol deelgenomen aan de Jeugd Show Manifestatie voorafgaand aan de National Taptoe in Ahoy. In dit voorprogramma waren naast de Jeugdband nog 12 andere korpsen aanwezig die hun show presenteerde. De beoordeling van de shows werd verricht door een vakbekwame jury.

De muzikanten van de Jeugdband stonden als laatste op het programma. Na een goede show te hebben neergezet, was het tijd voor een officieel moment. In Ahoy werd mooi de mogelijkheid aangegrepen om de maître wissel te laten plaatsvinden. Zoë Sprokkelenburg heeft de mace overgedragen aan Bram Bakker. Natuurlijk wensen wij Bram heel veel succes en plezier in deze nieuwe rol!

Na de show werd er snel omgekleed om naar de tribune, waar ook veel van onze supporters zaten. Op de tribune kon naar het hoofdprogramma worden gekeken. Toen het hoofdprogramma bijna was afgelopen, werden alle tamboer maîtres bij elkaar geroepen, om tijdens de finale, van het hoofdprogramma, hun punten in ontvangst te nemen. Dit is natuurlijk altijd een spannend moment.

Uiteindelijk is de Jeugdband Adest Musica met een welverdiende 4de plaats naar huis gegaan. Dit met een aantal van 80,38 van de 100 te behalen punten. We feliciteren Jong Floraband uit Rijnsburg met hun mooie prestatie met de 1e plaats.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Vandaag verzorgde onze Jeugdband optredens in Katwijk. Dit tijdens de promotiedag en jeugdtaptoe georganiseerd door DVS Katwijk. Een mooie middag!
Photo
Photo
04-09-16
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Het is vakantie! En dat betekent dat alle leden van Drum- en Showband Adest Musica gaan genieten van de vrije dagen. Vanaf eind augustus staat de agenda weer gevuld met activiteiten en gaan de muzikanten er dus weer vol tegenaan. Bovendien wordt in oktober aangevangen met het WMC traject voor de leden van de Drum- en Showband.

In de vakantie periode is de vereniging minder goed bereikbaar. Mail en berichten op social media worden wel gelezen, maar het kan voorkomen dat u een iets latere reactie ontvangt als wat u gewend bent van ons. Vanaf zaterdag 20 augustus is de vereniging weer 'up and running'.

Bestuur en leden van Adest Musica wensen iedereen een goede vakantie toe!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Diner bon voor winnaar Adest Chique & Simpel Woordzoeker

Begin dit jaar presenteerde Drum- en Showband Adest Musica de eerste lustrum editie van de (jaar)glossy, het Adest Magazine. Sponsoren en relaties krijgen in dit magazine advertentieruimte aangeboden en vormt hiermee in de basis één van de tegenprestaties van het sponsorplan, met als werktitel Adest Ambassadeurs. In de glossy is eveneens de Adest Chique & Simpel Woordzoeker opgenomen. Onlangs is de gelukkige winnaar van de hoofdprijs, een vier gangen diner voor vier personen, bekend geworden.

Chique & Simpel uit Lisse stelde de diner bon ter beschikking aan Adest Musica. "Dit geeft vanzelfsprekend een meerwaarde aan ons 60 pagina tellende zakelijke glossy", laat Hans Waasdorp, lid Sponsorcommissie Adest Musica weten. Waasdorp vervolgt: "Vorig jaar stelde Leendert Kuijper Tweewielers een product ter beschikking. Ook Hedera Kantoorartikelen en Radio-TV Duynstee verzorgde dit al eens. De betreffende ondernemers zijn wij hier dankbaar voor. De puzzel zorgt voor een extra stukje interactie met de lezers van het magazine".

Winnaar
Uit de circa 30 goede inschrijvingen is onder aansturing van Sponsorcommissie Adest Musica door een onafhankelijk persoon een winnaar getrokken. Marjan Hermans uit Sassenheim is de gelukkige en heeft recentelijk genoten van een heerlijk diner met familie (foto), beschikbaar gesteld door Chique & Simpel uit Lisse.

Interesse?
Bent u geïnteresseerd in de glossy van Adest Musica? Dan kunt u het magazine nog altijd bestellen. U maakt het verschuldigde bedrag van 6,95 euro (inclusief verzendkosten, buiten Teylingen 3,00 euro) over op rekening nummer (IBAN NL63RABO) 0357200063, t.n.v. Penningmeester Adest Musica, o.v.v. Adest Magazine 2015, naam, adres, postcode en woonplaats.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
EPD&ECD Consultany tekent contract Adest Ambassadeur

In juni werden de sponsors en relaties van Drum- en Showband Adest Musica verrast met een geheel verzorgde Sponsor BBQ bij gastheer en vrouw Wim en Jacquelien van Vliet van Van Vliet Catering uit Sassenheim. Tijdens deze sponsoractiviteit verwelkomde de vereniging wederom een nieuwe Adest Ambassadeur. Priscilla van Etten, tevens oud lid, van EPD&ECD Consultany ondertekende een 2-jarige sponsorovereenkomst. Sponsorcommissie Adest Musica stelt u graag voor aan deze onderneming.

EPD&ECD Consultancy helpt organisaties in de cure- en caresector bij het succesvol opzetten en implementeren van digitale informatiesystemen zoals Elektronisch Patiënten of Cliënten Dossiers.

Daarvoor zijn volgens EPD&ECD Consultancy twee zaken van belang. Ten eerste staan gebruikers van het nieuwe systeem centraal. Zowel bij de voorbereiding, implementatie als de doorontwikkeling. Ten tweede is het belangrijk om de implementatie van nieuwe systemen te baseren op een zorgvuldige vertaling van bestaande processen en daarbij de kennis en kunde van gebruikers te betrekken.

EPD&ECD Consultancy hecht aan realistische en haalbare doelstellingen. Dat betekent niet meer beloven dan je kunt waarmaken en doen wat je hebt afgesproken. Samen met de opdrachtgever worden concrete doelstellingen vastgesteld met een reële planning.

De zorgsector verandert en een goed informatiesysteem wordt steeds meer een vereiste. EPD&ECD Consultancy ondersteunt bij een goede voorbereiding op de nieuwe digitale toekomst.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Adest Inside Nummer 11, lees m nu!

Tweemaal per jaar brengt de muziekvereniging Drum- en Showband Adest Musica het nieuwsbulletin Adest Inside uit. Het 16 pagina tellende full colour bulletin geeft een unieke kijk op de vereniging vanuit het hart van de club. Jeugdleden vertellen over hun eerste optreden, leden van de Drum- en Showband blikken terug op binnen- en buitenlandse trips en het bestuur en de commissies van alle afdelingen schrijven over de gebeurtenissen van de afgelopen maanden.

Het nieuwsbulletin verschijnt ieder jaar in een oplage van 1500 stuks en wordt bij de Vrienden van Adest, Adest Grenadiers, Adest Ambassadeurs, Ere-leden en Leden van Verdienste thuis bezorgd. Nadat een nieuwe uitgave wordt verspreid, wordt op de website de voorgaande editie van de Adest Inside digitaal beschikbaar gesteld. Adest Inside Nummer 11 November 2015 is nu online te lezen.

https://issuu.com/adestmusica/docs/15.24_am_adestinside_nov15-01
Add a comment...

Post has attachment
Wauw! Loon na werken... de eerste van de zes wijken is bezocht voor de 'Word Vriend van Adest!' campagne. In de Kooiwijk in Sassenheim verzorgden de Jeugdband en Drum- en Showband een optreden. De muzikanten werden begeleid door een 35-tal vrijwilligers.

Resultaat? Ruim 100 nieuwe Vrienden! In de categorie Brons, Zilver en Goud! Dat smaakt naar meer. Bedankt vrijwilligers, bedankt muzikanten, maar bovenal bedankt en een warm welkom aan de 100 nieuwe Adest Vrienden!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Gisteravond was Drum- en Showband Adest Musica te gast bij de Nationale Benefiet Taptoe in Almelo. De opbrengst van de avond kwam ten goede aan Stichting Kans voor een Kind en Stichting Equator Medicare. Adest Musica trad, net zoals de overige deelnemers, geheel belangeloos op deze avond. De ambiance door de locatie (Polman Stadion, Heracles), het strakke (kunst)grasveld en volop publieke belangstelling, maakte er een mooie avond van!
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
03-07-16
5 Photos - View album
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded