Profile cover photo
Profile photo
nurul ain
52 followers
52 followers
About
nurul's posts

Post has attachment
Apa itu Hepatitis B??
Apa yang menyebabkan Hepatitis B? Hepatitis
B adalah disebabkan oleh virus hepatitis B. Ia merebak melalui sentuhan
dengan darah dan cecair badan orang yang dijangkiti . Anda boleh mendapatkan Hepatitis B jika anda: Mengadakan hubungan seks dengan orang y...

Post has attachment
Apa itu Omega-3 dan Khasiatnya
Apa itu Omega-3 Omega-3 merupakan asid lemak penting yang diperlukan oleh tubuh yang membuatkan tubuh kita berfungsi dengan normal. Oleh kerana  asid lemak penting ini iaitu ALA,DHA dan EPA tidak dapat dihasilkan oleh tubuh, kita memerlukan ia daripada sumb...

Post has attachment
PROMOSI SHAKLEE SEPTEMBER 2014 - MEAL SHAKES & SHAKLEE COLLAGEN POWDER
Assalammualaikum & Salam Kasih Sayang,  Double promo dari pihak Shaklee untuk semua pengguna tegar Shaklee. Macam tak percaya bulan ini, Shaklee offer kita semua double promotion. Happy betul semua pengguna Shaklee. So, promosi bulan ini adalah... Buy 3 Fre...

Post has attachment
Sedondon biru di Pagi Raya
Assalammualaikum w.b.t. Selamat Hari Raya untuk semua umat Islam di seluruh negara dari kami sekeluarga. Alhamdulillah selepas sebulan berpuasa di bulan Ramadhan sekarang kita meraikan bulan Syawal. Pilihan warna tema baju raya tahun ni biru...Mulanya kami ...

Post has attachment
ViVIX muncul lagi..
Promosi VIVIX kembali lagi pada bulan Julai ini! Promosi yang sangat hebat bulan ni. Memang ramai yang tunggu kemunculan VIVIX ni.. dalam setahun cuma sekali sahaja akan buat promosi. Bagi yang telah merasa kebaikan VIVIX, ini adalah masa untuk anda mendapa...

Post has attachment
KEBAIKAN DAN KELEBIHAN VIVIX SHAKLEE
Apakah Sebenarnya Khasiat dan Manfaat Vivix Shaklee..?? ~  Memperbaiki DNA.  Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi...

Post has attachment
OSTEMATRIX dalam Set Berpantang Shaklee
Nak berpantang tapi tak yakin dengan jamu? Apa kata kali ni berpantang dengan vitamin2 Shaklee :) Badan kuat, susu banyak, baby tak banyak ragam. Vita-Lea * Ibu yg sdg berpantang di galakkan ambil vita lea sbb semasa dlm pantang bnyk makanan yg    kita xbol...

Post has attachment
Jom Kenali Ekzema!!
“Kenapa ada merah-merah kat pipi baby akak tu?” soal saya kepada jiran yang baru sahaja pulang mengambil anaknya dari rumah pengasuh. “Oh ni kena ekzema, tu yang merah-merah tu”, jawab jiran saya. Ekzema , hmm..  penyakit kulit pada bayi . Nak kena google n...

Post has attachment
FADHILAT MENCIUM ISTERI
Mencium isteri juga merupakan ibadah. Islam memandang tindakan tersebut sebagai satu perkara yang baik, bahkan dapat memberikan pahala ... kepada suami. Isteri pasti akan gembira apabila mereka selalu dicium oleh suami mereka. Hati yang gundah, bisa menjadi...

Post has attachment
Tips untuk Kawal pemakanan?
Selamat Pagi Semua.. Mahu sedikit Tips untuk Kawal pemakanan? Sama-sama kita menjaga pemakanan agar kita sentiasa sihat. Tips Elakkan Makan Secara Berlebihan yang menarik dan boleh anda amalkan.
Wait while more posts are being loaded