Profile cover photo
Profile photo
Драмакс ЕООД
13 followers -
Драмакс ЕООД е специализирана във внос, продажба, монтаж и сервиз на японски хиперинверторни климатици.
Драмакс ЕООД е специализирана във внос, продажба, монтаж и сервиз на японски хиперинверторни климатици.

13 followers
About
Posts

Post has attachment
В днешно време битовите климатици отдавна вече не са екстра, а по-скоро необходимост. Все повече и повече собственици на домове започват да се възползват от тази изключителна технология и използват климатици за охлаждане на жилищата си през лятото или затоплянето им през студените зимни месеци. Вече сме ви говорили за това какво трябва да търсите, когато избирате своят климатик и кои са най-важните функции, които всеки климатик трябва да притежава. В този материал сме събрали най-добрите марки климатици, които намират перфектния баланс между функционалност, нисък разход на енергия и достъпна цена.
Add a comment...

Post has attachment
През горещите летни месеци климатиците могат да бъдат единственото ни спасение от жегите. В повечето домове през лятото точно климатиците са уредите, които използват най-много елекетроенергия – близо 70% от сметките ви за ток през лятото са в следствие на дейността на вашата климатична система. Въпреки това има начини, които ще ви помогнат да намалите тези суми. Интересното тук е, че не говорим за неща, които трябва да се правят, а по-скоро за такива, които не трябва да правите. В този материал сме събрали най-големите грешки, които собственици на климатици допускат спрямо своите климатични системи. Ако започнете да избягвате следващите неща, веднага ще усетите как сметките ви започват чувствително да намаляват.
Add a comment...

Post has attachment
В 21-ви век е трудно да си представим, че някога хората са живели без климатични системи. Особено в горещите летни дни климатиците вече не са екстра, а необходимост. Нашето поколение често гледа на климатиците като на машината, която тихичко си работи в някой от ъглите на стаята и охлажда въздуха като по този начин ни осигурява необходимия комфорт да се справяме с жегите. Интересното е, че развитието на климатичните системи е оказало много сериозно влияние върху начина ни на живот и съвременния свят.
Add a comment...

Post has attachment
Освен ако не сте специалист по климатична и вентилационна техника или не сте в търсене на нов климатик за вашия дом, едва ли намирате темата за домашните климатици за особено интересна. Това изобщо не е така според автора Салваторе Базил, който демонстрира в своята книга „Как климатиците промениха света“, че всъщност опитите на човечество да се освободят от мъчението на непоносимите жеги е една изключително интересна тема. Все пак ако не ви се чете цяла книга по темата, в тази статия ще ви представим няколко много интересни факта за климатичните системи, които сме сигурни, че не знаете до този момент.
Add a comment...

Post has attachment
Течовете на вода от климатичните системи могат да бъдат много объркващи, но обикновено са индикатор за някаква повреда във вашия климатик. Процесът на изсушаване в климатика често може да е причина за кондензация, но изтичането на вода е нещо много по-различно. Има няколко причини за такива течове и не трябва да ги подминавате с лека ръка и е важно да им обърнете по-сериозно внимание, защото могат да попречат на ефективната дейност на вашата климатична система. В тази статия ще обърнем внимание точно на тези причини с цел да ви помогнем да предотвратите сериозни проблеми с вашия климатик и да го направите далеч по- ефективен.
Add a comment...

Post has attachment
Плазмените филтри са най-добрият начин за филтриране на въздуха в едно помещение. Първоначално тяхната технология е била разработена за болници, за да се намали риска от разпространение на болести и зарази. Плазмените филтри пречистват въздуха чрез филтриране на бактериите и вирусите, които се пренасят от външния въздух, използвайки двете си основни характеристики.
Add a comment...

Post has attachment
Климатичните системи фундаментално промениха начина на живот на хората. С всеки изминал ден лятото наближава и трябва да помислите как ще охлаждате дома си през горещите летни месеци. В наши дни изглежда немислимо хората да издържат без климатици, които да охлаждат или затоплят въздуха. Много малко са технологиите, които са променили ежедневния ни живот по начина, по който го направиха климатичните системи.

Вече сме ви говорили за принципа на работа на климатичните системи, но тогава само загатнахме. В тази статия ще обърнем по-задълбочен поглед към устройството, принципа на работа на климатичните системи и как се осъществява трансферът на топъл и студен въздух от и към вашия дом.
Add a comment...

Post has attachment
Инверторните климатични системи са сравнително нови на пазара, но определено в тяхната технология се крият голяма част от отговорите на въпроса за бъдещето на климатиците. Високите сметки за ток налагат големи компромиси в разходите на електроенергия и много хора смятат, че климатиците не си заслужават инвестицията. Това е изключително погрешно схващане, тъй терминът „Климатична система“ не е необходимо на всяка цена да се асоциира с огромна сметка за ток.
Add a comment...

Post has attachment
Климатичните системи използват същите принципи на работа и основни компоненти като домашните хладилници. Хладилникът използва електроенергия, за да изведе топлината от своята вътрешност към сравнително топлата обстановка в стаята. По същия начин и климатикът използва енергия, за да охлажда или затопля въздуха в помещението, в което е поставен.
Add a comment...

Post has attachment
Времето чувствително започна да се подобрява и вече няма нужда от допълнително отопление. Без нуждата от отопление е съвсем логично да намалеят и сметките за електроенергия. Много потребители се оплакват, че въпреки чувствителното повишаване на температурите и топлото време сметките им за ток през пролетните и летни месеци са доста над нивата, които би трябвало да получават. По тази причина с този материал ще ви дадем някои безкрайно ценни съвети как да намалите потреблението на електроенергия през пролетта и лятото.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded