Profile cover photo
Profile photo
Park Güell
121 followers -
www.parkguell.cat
www.parkguell.cat

121 followers
About
Posts

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Tal dia com avui de l’any 1879 naixia Josep Maria Jujol: un arquitecte modernista català que va col•laborar amb Antoni Gaudí en alguns dels seus projectes, com són ara la Casa Milà, la Casa Batlló o el Park Güell. En aquest darrer, un gran exemple de la seva creació són els bancs ondulants de la Plaça de la Natura i els medallons que podem veure a la Sala Hipòstila. Us recomanem conèixer la seva obra entre la qual es troba la Casa Planells i la finca Sansalvador, així com la Torre de la Creu a Sant Joan Despí.

Tal día como hoy del año 1879 nacía Josep Maria Jujol: un arquitecto modernista catalán que colaboró con Antoni Gaudí en algunos de sus proyectos, tales como la Casa Milà, la Casa Batlló o el Park Güell. En este último, un gran ejemplo de su creación son los bancos ondulantes de la Plaça de la Natura y los medallones que podemos ver en la Sala Hipòstila. Os recomendamos conocer su obra, entre la cual se encuentra la Casa Planells y la finca Sansalvador, así como la Torre de la Creu en Sant Joan Despí.

On a day like today, 138 years ago, Josep Maria Jujol was born: he was a Catalan architect who cooperated with Antoni Gaudí in some of his works such as Casa Milà, Casa Batlló or Park Güell. In this last case, we would like to highlight the winding benches of Plaça de la Natura or the medallions located at the Sala Hipòstila. We recommend you to research his work, among which you can find the Casa Planells and the finca Sansalvador in Barcelona or the Torre de la Creu in Sant Joan Despí.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
“Em van preguntar per què feia columnes inclinades, i aquesta va ser la meva resposta: per la mateixa raó que el caminant cansat, en aturar-se, s’apuntala amb el bastó inclinat, ja que si el posés vertical no descansaria” (Antoní Gaudí)
Fotografia per Lisa Sabotig

“Me preguntaron por qué hacía columnas inclinadas, a lo que contesté: por la misma razón que el caminante cansado, al parar, se apuntala con el bastón inclinado, ya que si lo pusiera vertical no descansaría” (Antoni Gaudí)
Fotografía por Lisa Sabotig

“I was asked why I was using leaning columns, and this was my answer: for the same reason that the tired walker leans against a tilted walking stick when resting. If the stick were upright, the walker would not rest” (Antoni Gaudí)
Photograph by Lisa Sabotig
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Gràcies als companys de @La Municipal de Barcelona!

https://youtu.be/ZnjtofnWX38
Add a comment...

Post has attachment
by La Municipal de Barcelona
Add a comment...

Post has attachment
La concepció mediterrània dels jardins i la voluntat d’integrar l’arquitectura i la natura, van generar creacions artístiques com les portes de ferro decorades amb margallons. Aquestes no formen part del projecte original, sinó que provenen de la Casa Vicens.

La concepción mediterránea de los jardines y la voluntad de integrar la arquitectura y la naturaleza, generaron creaciones artísticas como las puertas de hierro decoradas con palmitos. Éstas no forman parte del proyecto original, sino que provienen de la Casa Vicens.

The Mediterranean idea of a garden and the will to integrate architecture and nature, resulted in artistic creations such as doors decorated with fan palms. These are not from the original project, but they come from Casa Vicens.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
SABÍEU QUE...? Eusebi Güell va comprar la masia de Can Muntaner de Dalt al marquès de Marianao, qui, a la vegada, l’havia adquirit d’en Martí Larrard. Aprofitant la casa pairal que hi havia construïda, el 1910 Güell va edificar el que des d’aleshores seria la seva residència fins la seva mort l’any 1918. Actualment l’edifici acull l’escola pública Baldiri Reixac.
¿SABÍAIS QUÉ…? Eusebi Güell compró la masía de Can Muntaner de Dalt al marqués de Marianao, quien a la vez, la había adquirido a Martí Larrard. Aprovechando la casa de campo existente, el 1910 Güell edificó la que desde entonces sería su residencia habitual hasta su muerte el 1918. En la actualidad, el edificio acoge la escuela pública Baldiri Reixac.
DID YOU KNOW…? Eusebi Güell bought Can Muntaner de Dalt country house from the marquis of Marianao who, at the same time, had bought it from Martí Larrard. Using the existing manor, in 1910 Güell built what would be his main residence until his death in 1918. Nowadays, this building houses a public school named Baldiri Reixac.
Photo
Add a comment...

Post has attachment

AL PARK GÜELL TOT TÉ UN SENTIT! Gaudí va dissenyar les columnes de la Sala Hipòstila amb unes canalitzacions interiors per recollir l’aigua de la pluja des de la Plaça Natura i dirigir-la a una cisterna situada a sota d’aquesta Sala. El seu objectiu era reutilitzar aquesta aigua pel reg de les zones verdes de la urbanització. Aquest dipòsit no és accessible al públic actualment, però aquí teniu algunes imatges pels més curiosos!

¡EN EL PARK GÜELL TODO TIENE UN SENTIDO! Gaudí diseñó las columnas de la Sala Hipóstila con unas canalizaciones interiores para recoger el agua de la lluvia desde la Plaza de la Naturaleza y dirigirla a una cisterna situada bajo esta Sala. El objetivo era reutilizar esa agua para el riego de las zonas verdes de la urbanización. Este depósito se encuentra cerrado al público actualmente, ¡pero aquí tenéis algunas imágenes para los más curiosos!

EVERYTHING HAS A SENSE IN PARK GÜELL! Gaudí designed the columns in the Hypostyle Room with internal channeling to collect the rainwater from the Nature Square and direct it to a cistern located under that Room. The aim was to reuse it to water the green areas of the urbanization. This tank is currently closed to the public, but here are some pictures for the curious!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Pessebre dedicat al Park Güell
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded