Profile cover photo
Profile photo
Cahaya Hayati
354 followers
354 followers
About
Posts

Post has attachment
Siapa Korang?
Siapa korang? Siapa untuk apa? Hihi.. Siapa korang dalam dunia maya, sebagai blogger atau sebagai media social influencer? Mommy up status ni kat facebook mommy. Ramai yang feedback... Bila ramai yang bagi feedback, ada yang serius menjawab soalan, ada yang...

Post has attachment
Salam Jumaat
Assalamualaikum wbt & Salam jumaat.  بِسۡـــــــــمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡـمَـٰنِ ٱلرَّحِـــــــيم. : اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّد وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ اَلْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَالَمِيْنَ وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِيْنَ وَلاَ عُدْوَانَ إِلاَّ عَلَى الظَّالِمِي...

Post has attachment
korang pernah makan buah setoi? Ini cara mommy menikmati buah setoi...

Post has attachment
Kembara Jom Jimat Elektrik
Kembara Jom Jimat Elektrik ~  TELOK PANGLIMA GARANG , 27 JULAI 2017 –
Seramai 26 orang pelajar dan 3 guru pembimbing dari SMK Telok Panglima Garang (SMKTPG), Kuala
Langat, Selangor telah berkunjung ke Taman Seri Medan yang terletak di Telok Panglima Garang ...

Post has attachment
kalau bolognaise mommy suka buat sendiri.. Homemade dan lagi sedap...

Post has attachment
Ini ruang tamu idaman akak.. tenang ja.

Post has attachment
Dekorasi Idaman
Dekorasi Idaman. Setiap diri kaum ibu atau wanita  memang mempunyai hasrat untuk mempunyai rumah idaman atau menghias rumah seperti yang di idamkan. Itupun kalau cukup dan kena dengan budget yang ada. Kalau tiada kita gunakan kreativiti untuk mendeko rumah ...

Post has attachment
Dekorasi Idaman
Dekorasi Idaman. Setiap diri kaum ibu atau wanita  memang mempunyai hasrat untuk mempunyai rumah idaman atau menghias rumah seperti yang di idamkan. Itupun kalau cukup dan kena dengan budget yang ada. Kalau tiada kita gunakan kreativiti untuk mendeko rumah ...

Post has attachment
123 Tips Berjimat Cermat & Menyimpan Sehingga RM1,000 Sebulan!
123 Tips Berjimat Cermat & Menyimpan Sehingga RM1,000 Sebulan!. Bercerita tentang duit, kewangan memang tak pernah habis. Hampir setiap hari kita membicarakannya. Mommy sendiri pun pernah alaminya. Nak pinjam dengan kawan malu, nak minta dengan mak ayah... ...

Post has attachment
41 Facebook Page AFBians Yang Menarik Untuk Di Follow
Hi korang. Mommy adalah salah seorang ahli AFB. Boleh tengok dekat SINI . Banyak yang mommy belajar tentang blog dengan AFB. Dari tak tahu apa pun sehingga tahu banyak benda tapi masil belajar lagi sebab blog ni pun berubah mengikut peredaran zaman. Macam t...
Wait while more posts are being loaded