Profile cover photo
Profile photo
ieros amvonas
262 followers -
Εκκλησιαστικά-Εθνικά Θέματα/ΜΜΕ
Εκκλησιαστικά-Εθνικά Θέματα/ΜΜΕ

262 followers
About
Posts

Post has attachment
Θα επιτρέψουμε να ζήσει η Εκκλησία, οι μητροπόλεις και οι ναοί μας, τους δήθεν "αυθόρμητους" προπηλακισμούς σε βάρος επισκόπων, ιερέων ή ακόμη και πιστών; Λέμε ΟΧΙ στις αντίχριστες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ!!!!
Add a comment...

Post has shared content
Τα φιλοτουρκικά φάλτσα του ΣΥΡΙΖΑ
Οι σχεδιασμοί της γείτονος για τη Θράκη και οι απόπειρες
«γκριζαρίσματος» τούτης της πολύτιμης γωνιάς της Ελλάδας προς όφελος της
Άγκυρας είναι ζητήματα που οφείλει κάθε ΜΜΕ να παρακολουθεί, να μελετά
και να αποκαλύπτει. Ωστόσο, για λόγους που αξίζει να ...
Add a comment...

Post has attachment
Υπάρχει Πατριάρχης, Αρχιεπίσκοπος, μητροπολίτης, αρχιμανδρίτης, ιερομόναχος, πρεσβύτερος, διάκονος, μοναχός ή λαϊκός που να πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έγινε ξαφνικά...αγιοπνευματικός;
Add a comment...

Post has attachment
Όλα τ΄αλέθει! Άθεος, αστεφάνωτος, με...αβάπτιστο παιδί, αλιβάνιστος...λιβανισμένος, έφθασε να...πετάει περιστέρια στα Θεοφάνεια για τα ψηφαλάκια! Αλλά κρύβει καλά την πρόταση Νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας, των κληρικών και των πιστών! Μέχρι και στο "Ράδιο Αρβύλα" τον...μάθανε...Εσύ θα τον στηρίξεις;
Add a comment...

Post has attachment
Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνιστώσες του κρύβουν τον άθεο προσανατολισμό τους και εμπαίζουν την Εκκλησία και τους λειτουργούς της; Γιατί δεν λένε τίποτε για το νομοσχέδιο που έχουν έτοιμο και μετατρέπει την Εκκλησία της Ελλάδος σε σωματείο και τους κληρικούς σε ιδιωτικούς υπαλλήλους; Δείτε το βίντεο με τη...διαδρομή του!
Add a comment...

Post has attachment
ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΟΡΘΟΔΟΞΕ!

 ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ! (Διαβάστε για να φρίξετε!)

Επειδή οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι κρίσιμες για την επόμενη ημέρα στη χώρα μας κι επειδή οι Έλληνες Ορθόδοξοι Κληρικοί και Λαϊκοί πρέπει να γνωρίζουν αυτά που προσπαθεί να κρύψει επιμελώς το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στο "συρτάρι", αποκαλύπτουμε τους σκοτεινούς σχεδιασμούς που αφορούν στο μέλλον της Ορθόδοξης Ανατολικής Εκκλησίας!
Ως "προβατόσχημος" λύκος, ο κύριος Αλέξης Τσίπρας (ο οποίος έχει κατ΄επανάληψη δηλώσει ότι δεν θρησκεύεται και ότι δεν μπαίνει σε Εκκλησία, εκείνος που είναι αστεφάνωτος και με αβάπτιστο τέκνο...) άρχισε να ανακαλύπτει σταδιακά και με μεθοδικότητα τα "ιερά και τα όσια", κοροϊδεύοντας τους Χριστιανούς για να υποκλέψει την ψήφο τους. Και οργάνωσε, με μεθοδικότητα, υπό τις συμβουλές στελεχών του κόμματός του, ορισμένες επισκέψεις παραπλάνησης και κάποιες κινήσεις συμβολικής σημασίας, στις οποίες "συμμετείχαν" (δυστυχώς) ως ηθικοί αυτουργοί-ενίοτε και ως "κομπάρσοι"-κληρικοί όλων των βαθμίδων της Ιεροσύνης.
1. Η επίσκεψη στο Άγιον Όρος και η παραγωγή "θετικών" δημοσιευμάτων προκειμένου να εμφανισθεί στην Κοινή Γνώμη ως πολιτικός ανήρ που σέβεται και τιμά τουλάχιστον τον Πολιτισμό. Γιατί κανείς δεν μας είπε τί έγινε στην Ιερά Μονή Καρακάλου, αν άναψε κερί, αν ανέγνωσε το "Πιστεύω" που του προτάθηκε, αν πήρε αντίδωρο που του δόθηκε...Και της επισκέψεως αυτής, ακολούθησαν τα όσα δεινά ακολούθησαν (με σημεία φοβερά) και κλάματα γοερά από τους πατέρες του Ιερού Άθωνα, που δεν συμφώνησαν με τις εκκλησιαστικές τιμές σε ένα δηλωμένο "άθεο"!
2. Τα ανοίγματα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και τα "θεία φιλήματα" με τον Παναγιώτατο κ.κ. Βαρθολομαίο, τον οποίο προφανώς και δεν ενημέρωσαν για το τί περιλαμβάνει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Εκκλησία της Ελλάδος, και για τις μητροπόλεις που υπάγονται στην πνευματική δικαιοδοσία του Θρόνου 
3. Οι "αγκαλιές" και οι "ασπασμοί"με τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, ο οποίος προφανώς (θέλουμε να πιστεύουμε) δεν τελεί σε γνώση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προβλέπει-μεταξύ άλλων-την άμεση μετατροπή της Εκκλησίας της Ελλάδος σε νομικό πρόσωπο ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (σωματείο) και την υποχρεωτική ασφάλιση των κληρικών (οι οποίοι δεν θα μισθοδοτούνται πλέον από το Κράτος) στο...ΙΚΑ! 
4. Η θεατρινίστικη παρουσία του κ. Τσίπρα στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στον Πειραιά, με πνευματικές κανονικές παραβάσεις τις οποίες ανέχθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Πειραιώς, ο οποίος σε άλλες περιπτώσεις εμφανίζεται υπέρμαχος της Αγίας Ορθοδοξίας αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δίνει το σκεύος με τον Μέγα Αγιασμό στα χέρια ενός λαϊκού και μάλιστα αυτοπροσδιοριζόμενου απίστου για να ρίξει το νερό στη θάλασσα, λές και είναι....μπουγάδα!
ΣΥΝΕΠΩΣ: Με σχέδιο Νόμου (που είναι έτοιμο) και με 22 άρθρα (που επίσης είναι έτοιμα και απομένει μόνο η επικαιροποίηση της ημερομηνίας):
1. Η Ελλάδα οδηγείται σε θρησκευτικό αποχρωματισμό και καταργείται (χωρίς αλλαγή των άρθρων του Συντάγματος) η επικρατούσα θρησκεία της καθ΄ημάς Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας!
2. Οι θρησκευτικοί λειτουργοί της εξομοιώνονται με τους λειτουργούς άλλων δογμάτων και θρησκειών, σεκτών και παραφυάδων, οι οποίες θα μπορούν να αποκτούν υπόσταση με απόφαση του Εφετείου!
3. Η Εκκλησία της Ελλάδος μετατρέπεται αυτομάτως από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου που είναι σήμερα, σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Δηλαδή γίνεται ένα "σωματείο", μιά "ένωση ιδιωτών", με ό,τι αυτό συνεπάγεται στις έως σήμερα διακριτές (πλην όμως αναγνωρισμένες) σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας. Άλλωστε καταργείται ο σχετικός Καταστατικός Χάρτης.
4. Οι κληρικοί παντός βαθμού παύουν πλέον να είναι δημόσιοι υπάλληλοι, μισθοδοτούνται από την Εκκλησία (ενδεχομένως και από ειδικό πόρο τον οποίο θα κληθούν να πληρώνουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί) και μεταφέρονται από τούδε ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά στο ΙΚΑ!
5. Καταργούνται όλες οι θρησκευτικές υπηρεσίες στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, στα σωφρονιστικά καταστήματα και σε κάθε άλλη δημόσια Υπηρεσία!
6. Καταργείται από τον τίτλο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων το...Θρησκευμάτων, καθώς και το τίτλος του γενικού γραμματέα που εδώ και χρόνια είχε καθιερωθεί!
7. Καταργείται ο θρησκευτικός όρκος όπως αυτός ίσχυε και ισχύει σήμερα ενώπιον των δικαστικών ή άλλων αρχών και αντικαθίσταται από πολιτικό όρκο! (Άλλωστε η νέα "μόδα" εφαρμόσθηκε από την περιφερειάρχη Αττικής κυρία Ρένα Δούρου η οποία ανέλαβε καθήκοντα με τον όρκο "της κυβέρνησης του βουνού".
8. Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την αποκαθήλωση Σταυρών και Ιερών Εικόνων από δημόσια κτίρια και καταστήματα στο όνομα δήθεν της ανεξιθρησκίας και της ισοπολιτείας!
9. Το μάθημα των Θρησκευτικών μετατρέπεται σε μάθημα Κοινωνιολογίας των...Θρησκειών για να μαθαίνει το ελληνόπουλο πώς θα γίνει καλύτερος...Ισλαμιστής!
10.Το  άρθρο 17  επιβάλλει στο ελληνικό Δημόσιο την υποχρέωση να επιστρέψει στην Εκκλησία της Ελλάδος όσα ακίνητα αυτή του είχε παραχωρήσει από την 1.1.1945 και εφεξής, προκειμένου να αναλάβει την μισθοδοσία των λειτουργών όλων των βαθμών της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Εκκλησίας της Κρήτης και των Μητροπόλεων της  Δωδεκανήσου. Προς τούτο, τίθεται προθεσμία  δέκα (10) ετών (η οποία μπορεί να παραταθεί εφʼ άπαξ με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για πέντε(5) ακόμη χρόνια) και ορίζεται ότι για  τον επακριβή προσδιορισμό των ως άνω ακινήτων, η Εκκλησία της Ελλάδος οφείλει να καταθέσει στις κατά τόπους Κτηματικές Υπηρεσίες του Δημοσίου τίτλους και άλλα αποδεικτικά στοιχεία. 
Αυτά και άλλα πολλά περιέχονται στην πρόταση σχεδίου Νόμου που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει επισήμως από το 2005 (!) στη Βουλή...

Έλληνα Πατριώτη, Φιλόχριστε Ορθόδοξε Έλληνα,
Αυτό το Έθνος επιβίωσε με χειρότερες δυσκολίες. Οι προπάτορές μας δεν πούλησαν τα πρωτοτόκια της Πίστης τους για την ικανοποίηση του "Εγώ". Έχουμε υποχρέωση να ανακόψουμε την πορεία της ΑΘΕΪΑΣ προς την Εξουσία! Έχουμε καθήκον να επιλέξουμε σε αυτές τις εκλογές με σύνεση! Να σκεφθούμε τον Χριστό, την Ελλάδα και την Αγία Εκκλησία Του! 
Καμιά επιλογή που ενισχύει τους αθέους του ΣΥΡΙΖΑ. Καμιά επιλογή που ενισχύει τις συνιστώσες του Τσίπρα που δεν λογαριάζουν Αιγαίο, Θράκη, Ελληνική Μακεδονία. Καμιά επιλογή που φέρνει πιό κοντά στην εξουσία τους ιδεολογικούς απογόνους εκείνων που κατακρεούργησαν χιλιάδες κληρικούς. Καμιά επιλογή που θα φέρει στην κυβέρνηση τους αλιβάνιστους που εμπαίζουν το Άγιο Πνεύμα, τους Μάρτυρες της Πίστεώς μας, τους Αγίους και Οσίους.
Ο Θεός μαζί μας!!!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Μην πιστεύετε τον ΑΘΕΟ (κατά δήλωσή του) Αλέξη Τσίπρα και τις ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕΣ συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Από το 2005 έχουν ετοιμάσει το νομοσχέδιο εναντίον της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ:
-Την μετατρέπουν σε ιδιωτικό σωματείο!
-Μεταφέρουν τον ιερό κλήρο στο...ΙΚΑ!
-Καταργούν τον θρησκευτικό όρκο του υπουργικού συμβουλίου και των δημόσιων λειτουργών!
-Αποκαθηλώνουν τις ιερές εικόνες από τις δημόσιες υπηρεσίες, καταστήματα και σχολεία!
-Καταργούν τις θρησκευτικές υπηρεσίες Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας!
-Καταργούν τη γενική γραμματεία και τη γενική διεύθυνση Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας!
-Ξηλώνουν το μάθημα των Θρησκευτικών και το αντικαθιστούν με....την κοινωνιολογία των θρησκειών, περιλαμβανομένου φυσικά του Ισλάμ και των ακραίων πεποιθήσεων που αυτό εισάγει!
-Ανοίγουν το δρόμο για τη νομιμοποίηση από το Εφετείο διάφορων αιρέσεων και παραθρησκειών που θα μπορούν να ιδρύουν και να λειτουργούν ΠΑΝΤΟΥ, "ευκτήριους" οίκους!
-Φορολογούν άγρια την εκκλησιαστική περιουσία των Ιερών Μονών και Εκκλησιών, περιλαμβανομένου του Αγίου Όρους, της Εκκλησίας της Κρήτης και των μητροπόλεων της Δωδεκανήσου!
ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΟΡΘΟΔΟΞΕ: Κάθε ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ και στα κόμματα που συνεργάζονται μαζί του, ισοδυναμεί με ΠΡΟΔΟΣΙΑ του ΧΡΙΣΤΟΥ και της ΕΛΛΑΔΟΣ! Σκέψου πριν ψηφίσεις με πνευματικά και όχι με οικονομικά κριτήρια!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Τα περιστέρια των Θεοφανείων για εκείνους που όψιμα αγάπησαν την...Ορθοδοξία, κρύβουν "μαχαίρια" ενός σκοτεινού και αντίθεου προγράμματος εναντίον των κληρικών και της Εκκλησίας του Χριστού: Η Εκκλησία μετατρέπεται σε...σωματείο, οι κληρικοί μεταφέρονται στο...ΙΚΑ, η Ορθοδοξία εξομοιώνεται με αιρέσεις, σέχτες και αλλόδοξους (!), το υπουργικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ (αν εκλεγεί) δεν θα ορκιστεί στο Ιερό Ευαγγέλιο, δημεύεται η εκκλησιαστική περιουσία. Ξηλώνονται τα ιερά μας σύμβολα από δημόσιες υπηρεσίες και καταστήματα, καταργούνται οι θρησκευτικές υπηρεσίες στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, καταργείται η γενική γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, φορολογείται άγρια η περιουσία Μονών και Εκκλησιών χωρίς να εξαιρούνται το Άγιο Όρος, η Εκκλησία της Κρήτης και οι μητροπόλεις των Δωδεκανήσων!  ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ: Μέσα στις επόμενες ημέρες και ώρες θα δημοσιοποιήσουμε τα άρθρα του σχεδίου Νόμου που έχει ετοιμάσει (από το 2005) ο ΣΥΡΙΖΑ και οι αντίχριστες συνιστώσες του. ΤΩΡΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ: Κάνε το πατριωτικό και χριστιανικό σου καθήκον. Κάθε ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ και στα κόμματα που συνεργάζονται μαζί του, είναι ΒΟΛΙ στην καρδιά του Χριστού και της Ελλάδας!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Τζαμί θέλει την Αγιά Σοφιά ο θρησκευτικός ηγέτης της Τουρκίας...
Τ ου Νίκου Χειλαδάκη Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε στην Τουρκία οι δηλώσεις του μέχρι σήμερα προβαλλόμενου σαν μετριοπαθή θρησκευτικού ηγέτη, Mehmet Görmez, ότι η Αγία Σοφία είναι τόπος ισλαμικής λατρείας και ότι δεν είναι μουσείο, ούτε χριστιανική εκκλησία.  Μι...
Add a comment...

Post has attachment
Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ι. Μονή Τιμίου Σταυρού Δολιανών (ΦΩΤΟ)
Πλήθη πιστών παρακολούθησαν τον μέγα πανηγυρικό εσπερινό στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού στα Δολιανά της περιοχής Ασπροποτάμου, το σπουδαίο μεταβυζαντινό μνημείο που κοσμεί την περιοχή και αποτελεί μετόχι της Ι. Μονής... Αγίου Στεφάνου των Μετεώρων. Ο μεγ...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded