Profile cover photo
Profile photo
Itqan Izzati
About
Posts

Post has attachment
Kerana lewatkan solat
Dia segera mengambil wudhu dan melaksanakan Solat Maghrib. Lambat. Tetapi pada anggapannya asalkan dia bersolat, kewajipannya akan tertunai. Dia mula membaca doa iftitah dan memulakan rukun-rukun solat sehingga ke sujud akhir dan kekal seperti itu buat seme...

Post has attachment
Boleh ke ada Crush?
Dengan nama Allah saya mula. Juga selawat ke atas arrasul saw. Insyallah, kali ini, saya akan hurai isu “crush” yang makin lama, makin hangat di perkatakan. Sampai, ada orang dengan bangganya tulis kat twitter dan FBnya: “Dear crush. I hope you know that I ...

Post has attachment
SPM 2014 KBAT mengejut
Assalamualaikum, semua.. Dengan rasminya, aku bukan lagi pelajar sekolah yeyyyy!! haha! Alhamdulillah aku dah pun tamat menghadapi SPM.. & aku sangat bersyukur kerana Allah kurniakan kesihatan buat aku sepanjang dalam tempoh peperiksaan.. Aku pun bersyukur ...

Post has attachment
There's Islam but There's No Muslim
Sentapan buat yg bergelar Muslim  Baca2! This is one of my friends shared message. 'I' in this message is my friend... The message : Hadiah untuk group nie.. jgn mals baca tau.. Bismillah.. :: SPEECHLESS :: Simple english..jgn risau.. I'm on my to go home....

Post has attachment
Deklamasi Puisi
5 April 2014... merupakan hari di mana tamparan terhebat yg pernah aku alami... Aku selalu dihidangkan dengan kemenangan sampai pd tarikh tersebut, Allah nak uji aku dengan kekalahan... Bila nama Johan diumumkan " Johan dimenangi oleh Muhammad......." ........

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Al-Quran Adalah Anugerah
"Yang terbaik antara kamu ialah orang yang belajar al Quran dn mengajarkannya" (HR Bukhari) Jgn malu pada orang lain krn kita tak pandai membaca . Belajar lah perlahan2 agar kita istiqomah dalam mempelajari Al Quran . Kalau kita sanggup berusaha keras utk d...

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded