Profile cover photo
Profile photo
Pécsi Egyházmegye
17 followers
17 followers
About
Pécsi's posts

Post has attachment
A komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola is részt vett a Robotcsámborgás nevet viselő projektben, amelynek célja az algoritmikus gondolkodás kisiskoláskori kialakításának segítése a robotika alkalmazásával. Február elején látogatott el Komlóra a Bee-Bot, a robotméhecske. A projekt megvalósításában a 4. dó osztály vett részt Molnos Balázs vezetésével.

Post has attachment
Néhány hónap áll rendelkezésre az iskolába készülő gyermekek szülei számára, hogy meghozzák azt a fontos döntést, amely éveken keresztül meghatározza majd a család mindennapjait.
Az általános iskolák első évfolyamába áprilisban lesz a beiratkozás, ilyenkor februárban pedig nagy igény van a szülők tájékoztatására, ezért is szerveztek Szekszárdon a Szent József Iskolaközpontban rendkívüli szülői értekezletet, a Mohács Park utcai Katolikus Általános Iskolában pedig a tagozatok mutatkoztak be.

Post has attachment
A betegek világnapján Udvardy György megyéspüspök tartott szentmisét a Janus Pannonius Klinikai Tömb kórházkápolnájában. A főpásztor hangsúlyozta, hogy Jézus Krisztus nemcsak mellettünk van, hanem feltámadásával új értelmet ad a betegségnek, a halálnak és magának az életnek is.

Post has attachment
A Közel-Keleten és a világ más tájain élő keresztényeket sújtó üldözésről tart könyvbemutatóval egybekötött előadást Marc Fromager március 2-án Pécsett 18.00 órakor a Magtár látogatóközpontban.

Post has attachment

Post has attachment
Püspöki szentmisével kezdődött a házasság hete Pécsett. Február 11-én, a házasság világnapján több százan ünnepeltek együtt Pécsett és az egyházmegye több településén.

Post has attachment

Post has attachment
2017-ben ünnepeljük a pálosok által alapított częstochowai kegyhely Fekete Madonna kegykép megkoronázásának 300. évfordulóját. A Szűzanya képét 1717-ben koronázták meg a XI. Kelemen által küldött pápai koronákkal. Rómán kívül ez volt a világon az első ilyen esemény. Ennek jegyében indította idén a pálos rend a Mária Élő Koronája akciót.

Post has attachment
Német nemzetiségi hetet tartottak a Mohács Park Utcai Katolikus Általános Iskola Tagóvodájában. Február 7-én a mohácsi Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola német nemzetiségi tagozata mutatkozott be a leendő első osztályosok szüleinek.

Post has attachment
Február 8-án Egészség, teljesség címmel folytatódott a szabadegyetemi konferenciasorozat. A témáról Udvardy György megyéspüspök, Kosztolányi György genetikus, az MTA Pécsi Területi Bizottságának elnöke és Szemelyácz János pszichiáter, addiktológus tartott egyenként 20 perces előadást.

Wait while more posts are being loaded